Gå til indhold

Glade toner og fortællinger fra gamle dage

Beredskabsforbundets nærmeste familie tæller også et orkester og et lille museum:
Læs mere om Beredskabsforbundets Musikkorps og Barak H1 i Frøslevlejren, hvor der er en udstilling om redningsberedskabets historie.

Et levende og mangfoldigt musikkorps

Beredskabsforbundets Musikkorps tæller flere end 40 medlemmer i alderen 16 til 75 år, som er bosat over hele landet. På tværs af alder og bopæl har de en særlig ting til fælles: Glæden ved musikken og samværet med andre mennesker.

Musikkorpset spiller til ca. 20 arrangementer årligt, heriblandt ved nogle af Beredskabsforbundets mærkedage. En del af disse arrangementer er årligt tilbagevendende, andre er nye.

Vil du være med?

Kunne du tænke dig at være med i et levende musikkorps, med fokus på både det sociale og det musikalske? Så kontakt formand Line Vittrup Simonsen på formand@bfmusik.dk eller på tlf. 28 70 80 18 og hør mere om mulighederne for at blive en del af Beredskabsforbundets Musikkorps.

Book musikkorpset

Kunne du tænke dig at booke Beredskabsforbundets Musikkorps til dit arrangement? Musikkorpset spiller til meget forskellige arrangementer, og det kan stille med folk efter netop dit behov.

Musikkorpset har spillet til næsten alle former for arrangementer lige fra bryllupper og byfester til hvervekampagner, marcher og meget andet. De kan stille med tambourkorps, et stort orkester med alle former for blæseinstrumenter eller blot et udpluk heraf.

Barak H1 - Beredskabsforbundets udstillingsbarak i Frøslevlejren som fortæller redningsberedskabets historie

En vandring gennem redningsberedskabets historie

Beredskabsforbundets udstilling i Barak H1 i Frøslevlejren ved Padborg viser redningsberedskabets indsats og arbejde fra perioden før 1929 og frem til i dag.

Her kan du blive klogere på organisationer som CB, CBU, CF, Brandvæsen, Falck, Politi, Civilforsvars-Forbund og det nuværende redningsberedskab. Desuden fortæller udstillingen om tyske flygtninge i Danmark 1945-1949 og Danske Kvinders Beredskabs historie.

Der er åbent 1. april – 31. oktober, dagligt kl. 9-17. Der er gratis adgang. Kaffe, te og is kan købes hos kustoderne.

Overnatning i Frøslevlejren

Barak H1 rummer også en kursusafdeling med 24 gode senge fordelt på 4 væ­relser, gode køkken- og badefaciliteter og et møde-/selskabslokale til 40 personer.

Fra udstillingen i Barak H1 - De hvide busser

Her er der mulighed for, at personer med tilknytning til redningsberedskabet samt H1 (f.eks. medlemmer af støtteforeningen BF-Barakkens Venner) kan leje værelser i kortere eller længere tid til en pris af kr. 100,- pr. seng pr. nat (inklusiv forbrug af el) og kr. 300,- for mødelokalet pr. døgn (eksklusiv forbrug af el).

Støttemedlem

Du har mulighed for at blive støttemedlem for Barak H1. Det sker ved henvendelse til kasserer Charlotte Lund på mail bf-barakkens-venner@fabrin-lund.dk

 

 

CVR: 56 77 62 14 / EAN: 5798000201583 / Bank: Danske Bank, 0216 – 4069071317