fbpx Gå til indhold

Beredskabernes katalog over opgaver til frivillige

Her kan du se de vidt forskellige opgaver, som de frivillige løser i forskellige beredskaber.
De frivilliges opgaver er mange – og meget forskellige. Hos Beredskab Fyn bemander de frivillige en såkaldt K-trailer, som bliver sat ind ved større brandindsatser. Den indeholder en brusekabine, så brandfolkene kan komme i bad på brandstedet, og den er dermed et effektivt tiltag i kampen mod kræft og i indsatsen for et rent arbejdsmiljø.

 

Fra en mobil brusekabine til brandfolk på Fyn – til spuling af vejbanen efter færdselsuheld på Lolland-Falster.
Fra dronestøtte til indsatslederen i Sydvestjysk Brandvæsen – til assistance ved covid-19 test og vaccinecentre over hele landet.

Der er stor forskel fra beredskab til beredskab på, hvilke opgaver de frivillige løser lige præcis dèr.
Beredskabsforbundet udarbejder løbende et katalog over de konkrete opgaver, som frivillige bidrager til og/eller varetager i de enkelte tværkommunale beredskaber og i Beredskabsstyrelsens centre. Kataloget er blandt andet tænkt som en mulig inspiration på tværs af beredskaberne.

Kataloget er baseret på beredskabernes egen tilbagemelding i et spørgeskema, og det opdateres en gang om året. I den aktuelle udgave af kataloget er der oplysninger fra de 12 beredskaber, som i år har besvaret spørgeskemaet. Det blev sendt til 26 beredskaber (21 kommunale og 5 statslige).

 

Her kan du hente kataloget over beredskabers opgaver til frivillige

 

 

 

 

 

Bag Rådhuset 3, 3. sal, 1550 København V / CVR: 56 77 62 14 / EAN: 5798000201583 / Bank: Danske Bank, 0216 – 4069071317