- For elever i 7.- 10. klasse
- 2 timer
- I jeres klasseværelse
- Fra 10- 30 elever pr. hold
- Kurset er gratis
Vi kommer til jer
- På folkeskoler, friskoler og efterskoler
- Hverdag eller weekend
- Formiddag, eftermiddag eller aften
Det brænder, strømmen er gået, eller en ven er besvimet. Hvad gør du?
Hvad stiller du op, hvis internettet pludselig er nede, hvis adgangskoden er blevet hacket, eller hvis mobilopladeren slår gnister? Handler du eller stivner du, hvis en ven er besvimet eller ser ud til at være utilpas? Ved du, hvad du skal, hvis brandalarmen lyder, og du kan lugte røg?
De spørgsmål og mange flere kommer eleverne til at diskutere og reflektere over gennem kurset.
Der bliver hygget og grinet, mens eleverne samler sig for at blive klar til at deltage i kurset. Så bliver der stille – helt stille. For når emner om de risici, der kan blive til virkelighed, bliver gennemgået, er det en øjenåbner i forhold til, at ”det sker ikke for mig”. For eleverne bliver klar over, at det måske alligevel godt kunne gå hen og ske.
Bevis
Alle elever, der gennemfører et BorgerBeredskabs-kursus, modtager et kursusbevis. Det kan eleven vedlægge sit CV, når det næste studiejob søges.
BorgerBeredskabet afholder gratis kurser for borgere, der vil lære at forebygge og håndtere ulykker og kritiske situationer. Selvhjulpne borgere, som selv kan håndtere kritiske situationer, er med til at sikre, at redningsberedskabets ressourcer bliver brugt, hvor der er mest brug for akut hjælp.
Kursusprogram
Kurset tager afsæt i de rammer, eleverne oplever i hverdagen. Undervisningen kombineres med små videoer, korte gruppeøvelser og åben dialog.
I bliver rustet til at håndtere kriser og ulykker.
Det brænder! Hvad gør du? (Øvelse)
Røgalarmen på skolen er gået i gang. Det handler om tid – 2 minutter. Hvad skal du gøre – og hvad skal du ikke gøre? Kurset starter med en øvelse viser, hvordan det at handle hurtigt og rigtigt er afgørende for ulykkens omfang.
Evakuering på skolen
Lær hvordan I evakuere skolen, så der hurtigt er sikkerhed for at alle kommer godt ud.
Hvad er redningsberedskabet?
Hvad er redningsberedskabet? Og hvordan arbejder de?
Forsyningssvigt - hvad nu hvis? (Øvelse)
Øvelse: Du vågner en morgen. Der er ingen el, vand og varme? Internettet er nede og butikkerne kan ikke åbne. Hvilke konsekvenser kan det give? 1, 2, 3…7 døgn efter? Hvad kan man gøre for at begrænse konsekvenserne?
I en øvelse arbejder I med overvejelser om, hvad der er vigtigst og udarbejder en tjekliste, så I kan klare jer i 3 døgn.
Hvad er en krise?
Vi ser på, hvad der definerer en krise i bred forstand. Vi kommer ind på, hvilke funktioner samfundet er afhængig af for at kunne fungere – og hvordan cybersikkerhed er et vigtigt fundament på stort set alle områder.
Kriser kan ske - klar dig selv i 3 døgn
Vi ser på beredskabets opgaver ved større hændelser – og hvordan I som borgere, skal kunne tage vare på jer selv og jeres nærmeste, så I kan klare jer i 3 døgn.
Det bliver klart for jer, at I som borgere indgår i det samlede beredskab og kan være med til at sikre, at redningsberedskabets ressourcer udnyttes bedst muligt?
Bliv kriseparat kriseplanens metode
I lærer den metode, som det professionelle beredskab arbejder efter. Vi ser på en lang række kriser, som kan ramme samfundet.
Bliv kriseparat - din kriseplan (Øvelse - gruppearbejde)
I hver gruppe vælger I en krise, som I arbejde videre med ud fra samme metode som det professionelle beredskab. Vi afslutter med, at i fremlægger for hinanden. I får derfor et godt indblik i en række kriser. I kan bruge metoden til at arbejde videre.
Elektricitet og brande
Dialog: Oplader I jeres telefoner om natten? Hvor henne? Hvorfor?
Hvor meget har I tilsluttet stikkontakten. Opfølgningsøvelse: Check når I kommer på værelset…
Nyttige Apps
Lær, hvilke apps der kan være en hjælp og gode at have ved hånden, når det handler om at forebygge og hjælpe.
Action Surprice
Ingen ved, hvornår den næste krise rammer, hvilken krise det er – eller hvor omfattende den er. Det ved I heller ikke … hvem ved, måske opstår der en krise, mens I mindst venter det. Lad jer overraske.
Kurser i hele Danmark – også i jeres klasse – når det passer jer
- Formiddag, eftermiddag eller aften
- Hverdag eller weekend
Alle er velkomne til at arrangere et kursus
Om man er forstander, aktivitetslærer, klasselærer, elevrådsformand eller kontaktforældre er underordnet. Alle, der kan samle min. 10. kursister fra 7. til 10. klasse, er velkomne til at arrangere et kursus.
Tak for en super oplevelse. Eleverne i 10. klasse havde en god dag og var meget engagerede. Underviseren kom med positiv energi og havde en fin forståelse for de unge og deres koncentrationsniveau.
Joanna Christensen, lærer på Nykøbing Falster Realskole, marts 2023
Kurset har givet mig ny viden og gjort mig mere sikker på, hvordan jeg kan håndtere en kritisk situation. Jeg har fået et godt overblik og vil ikke være bange for at tage fat.
Carl Bastian, elev på Nordsjællands Efterskole