KAN DU TAGE VARE PÅ DIG SELV OG DINE NÆRMESTE?

Stor indsats på Amagerværket (foto: Beredskabsstyrelsen)

Når samfundet udsættes for større ulykker eller katastrofer, er redningsberedskabet nødt til at prioritere sin indsats, så de vigtigste og mest akutte opgaver bliver løst først.

Redningsberedskabet vil altid rykke ud til livstruende situationer, men myndighederne kan ikke garantere at der hurtigt er hjælp til alle.

Nogle situationer, eksempelvis storm, forsyningssvigt eller ekstremt vintervejr, kan betyde at du og din familie skal kunne klare sig selv i længere tid.

Som borger skal du gerne være parat på at kunne klare dig selv i op til 72 timer. En god idé kan derfor være altid at have følgende i hjemmet:

  • Vand til tre døgn (voksne: 2 liter/døgn – børn 1-1 ½ liter/døgn)
  • Mad til mindst tre døgn (som ikke kræver tilberedning)
  • Den medicin, som husstandens medlemmer er afhængig af
  • Førstehjælpskasse
  • Radio, der virker med batterier. Og ekstra batterier
  • Lommelygte med ekstra batterier, stearinlys og tændstikker
  • Evt. en plastdunk til opbevaring og afhentning af drikkevand

VIGTIGT: Listen ovenfor er kun vejledende. Det er derfor en god idé, at du selv vurderer, om der er andre midler ud over de ovennævnte, som er særlig relevante at være i besiddelse af for dig og din familie i tilfælde af en ulykke eller katastrofe (eksempelvis bleer e. lign.).

Derfor:

Vurdér din egen situation og find ud af, hvad du selv og din familie har brug for, hvis en ulykke eller en katastrofe skulle opstå.
TILMELD DIG UDDANNELSEN

Ønsker du at tilmelde dig uddannelsen 'Robust Borger', skal du blot udfylde formularen.

Herefter vil du blive kontaktet af en uddannelseskoordinator, som vil informere dig om datoer for afholdelse af uddannelsen mv.


Er du i tvivl om, hvilken region du tilhører? Så klik på kortet og se nærmere.