KENDER DU DIN ROLLE I SAMFUNDETS REDNINGSBEREDSKAB?

Redningsberedskab indsat ved naturbrand (foto: Beredskabsstyrelsen)

Det er vigtigt at vide lidt om, hvordan Redningsberedskabet er opbygget

Det er vigtigt at vide lidt om, hvordan Redningsberedskabet er opbygget og hvilken kapacitet det har, fordi det giver dig en forståelse af, at hvis Danmark er udsat for en ekstraordinær hændelse, kan Redningsberedskabet blive presset til det yderste.

Derfor har Redningsberedskabet i kritiske situationer brug for at du som borger helt skarpt kan vurdere din egen situation, og ved hvordan du skal forholde dig. Dette er nemlig med til at sikre at Redningsberedskabets ressourcer bliver brugt dér, hvor det giver mest mening og dér hvor menneskers liv kan være i fare.

Ud over at lære hvordan Redningsberedskabet er opbygget, hvilken kapacitet de har og hvilke opgaver de løser, vil du også se eksempler på beredskabschefer der fortæller direkte til dig som borger, hvad Redningsberedskabet ønsker hjælp til og hvilken rolle du selv har i Redningsberedskabet.

Læs mere om det kommunale og statslige redningsberedskab, her.
TILMELD DIG UDDANNELSEN

Ønsker du at tilmelde dig uddannelsen "Robust Borger", skal du blot klikke på den region, hvor du ønsker at modtage uddannelsen. Herefter åbner tilmeldingssiden i et nyt vindue.

HENT FOLDER

Tag Robust Borger med til det næste møde i grundejer- eller boligforeningen eller lignende forsamlinger. Her kan du hente en folder om Robust Borger, som I kan uddele til naboer eller i jeres forening.

Hent folder

Følg Robust Borger på facebook