Velkommen til ROBUST BORGER

Bliv Robust Borger - det er gratis

Den umiddelbare fordel ved at blive Robust Borger, er at du lærer at forebygge ulykker, forberede dig på udefrakommende hændelser (f.eks. vejret) og i det hele taget i større grad ved hvordan du kan hjælpe dig selv og dine nærmeste. En meget vigtig bonus ved at være Robust Borger, er at du, fordi du ved hvordan du skal agere i forskellige situationer, er med til at sikre at Redningsberedskabets ressourcer bliver brugt der hvor det giver mest mening og der hvor menneskers liv kan være i fare.

Et Robust Beredskab + Robuste Borgere = et Robust Samfund

  • Kender du til Redningsberedskabets kapacitet og kender du i den sammenhæng din egen rolle i beredskabet?
  • Hvis sirenen lyder, ved du så præcis hvad det betyder?
  • Kan du klare dig selv i op til 72 timer, uden el, vand og varme og uden at skulle handle ind?
  • Ved du hvad der sker når du ringer efter hjælp og kan du følge de instrukser du evt. vil få over telefonen? Kan du selv vurdere hvornår der skal ringes 112 eller 114?
  • Har I hjemme hos dig en plan for hvordan du/I skal agere hvis strømmen ryger, hvis der går ild i huset eller hvis det meste af huset pludseligt står under vand

Uddannelsen Robust Borger varer 2x3 timer og er ganske gratis. På uddannelsen får du udleveret et læringshæfte og Hjemmets Beredskabsplan og vi gør dig i stand til at lave din egen beredskabsplan når du har afsluttet uddannelsen.

Underviserne er frivillige ildsjæle fra Beredskabsforbundet, som brænder for at uddanne Robuste Borgere.

Grupper

Vi kan holde uddannelsen for f.eks. din grundejerforening, din andelsforening eller i den forening du er medlem i. Er i en gruppe på mellem 8 og 20 personer kan vi holde uddannelsen på et tidspunkt og sted der lige passer jer.

Klik her og skriv en besked i kontaktformularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

 

 

Kim Lintrup, beredskabschef i Frederikssund-Halsnæs fortælle om Robust Borger uddannelsen

Læs mere om hvordan du, som Robust Borger, kan gøre en forskel.

TILMELD DIG UDDANNELSEN

Ønsker du at tilmelde dig uddannelsen 'Robust Borger', skal du blot klikke på den Region, hvor du ønsker at modtage unddannelsen. Herefter åbner tilmeldingssiden i et nyt vindue.

HENT FOLDER

Tag Robust Borger med til det næste møde i grundejer- eller boligforeningen eller lignende forsamlinger. Her kan du hente en folder om Robust Borger, som i kan uddele til naboer eller i jeres forening.

Hent folder

Følg Robust Borger på facebook