Sydvestjysk Brandvæsen vil have flere frivillige

10-08-2018

Mere voldsomt vejr og en usikker verden får Sydvestjysk Brandvæsen til at søge nye frivillige, der har lyst til at gøre en forskel, i Esbjerg, Varde og Fanø kommuner.

De frivillige har gang på gang hjulpet til ved sommerens mange naturbrande, også i Vestjylland.
Frivillige brandvagter har patruljeret i Marbæk Plantage nordvest for Esbjerg for at vejlede de besøgende om afbrændingsforbuddet og opfordre til forsigtighed og omtanke i den knastørre natur.
Og det er frivillige, der bemander samaritter-teltet ved store arrangementer og hjælper det primære beredskab i tilfælde af en katastrofe. 

De frivillige bidrager på mange måder til redningsberedskabet, både i dagligdagen og under større ulykker, kriser og katastrofer. Sydvestjysk Brandvæsen har allerede omkring 150 aktive frivillige på Fanø, i Esbjerg, i Ribe og i Varde. Men flere opgaver kræver flere hænder. Derfor søger Sydvestjysk Brandvæsen nu nye frivillige i Esbjerg, Varde og Fanø Kommuner.

Der er brug for frivillige over en bred front: Både inden for tjenestegrenene Stab, Indsats & Klima, Førstehjælp & Samaritter og Indkvartering & Forplejning.

Endnu mere robuste

”Vi vil gerne være endnu mere robuste, så vi er parate til de hændelser, der kommer i fremtiden. Verden er usikker og forandrer sig hele tiden. Vi ser større og større klimahændelser: Vi har lige oplevet en ekstrem tørke, som vi ikke er vant til. Om efteråret og vinteren får vi ekstremt meget regn. Og det generelle sikkerhedsbillede gør, at vi også skal være forberedt på større hændelser, hvis de rammer vores område,” siger Mads Jakobsen, beredskabsinspektør hos Sydvestjysk Brandvæsen.

Sammen med Beredskabsforbundet står han bag en hvervekampagne i august og september, som forhåbentlig kan skaffe cirka 40 nye frivillige til Sydvestjysk Brandvæsen.

 

Sydvestjysk Brandvæsen tilbyder de frivillige uddannelse og oplæring, en meningsfuld fritid og godt kammeratskab. Alle slags mennesker er velkomne som frivillige, selv om alder og fysik kan sætte begrænsninger for, hvilke tjenestegrene man kan fungere i.

”Vi kræver ren straffeattest. Og man skal kunne begå sig og være social – både fordi man skal arbejde sammen med andre, og fordi man repræsenterer os og bliver en del af Sydvestjysk Brandvæsens ansigt udadtil. Men først og fremmest søger vi folk, som er klar til at bruge en del af deres fritid på at hjælpe andre. Folk, som vil gøre en forskel,” siger Mads Jakobsen.

Infomøde 27. august

Sydvestjysk Brandvæsen inviterer interesserede til infomøde på stationen i Esbjerg på Vibevej 18, 6705 Esbjerg Ø mandag den 27. august klokken 19.00. Her kan man høre mere om, hvad det indebærer at være frivillig, og man kan møde nogle af dem, som allerede er det.

Man kan tilmelde sig infomødet på www.svjb.dk, hvor man også kan læse mere om at være frivillig hos Sydvestjysk Brandvæsen. 

 

Se Sydvestjysk Brandvæsens hvervefolder her.

 

Fotos: Sydvestjysk Brandvæsen
Seneste nyt

05-10-2018

Mette F. overrakte redningsberedskabspris

Årets Danske Redningsberedskabspris går til mandskabet fra Falck i Hårlev og indsatslederen fra Østsjællands Beredskab for en dramatisk redningsaktion ved en voldsom arbejdsulykke.

25-09-2018

Frivillige søges i Odder og Skanderborg

Østjyllands Brandvæsen i hvervekampagne for at finde frivillige, der kan gøre brandmændene endnu bedre.

09-09-2018

Næste landsstævne bliver i Hovedstaden

BF-stævne 2018 er forbi, og nu begynder forberedelserne til landsstævnet i 2020.

13-08-2018

Prinsesse Marie besøger landsstævnet

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie kaster glans over Beredskabsforbundets landsstævne i Gråsten lørdag den 8. september.

10-08-2018

Sydvestjysk Brandvæsen vil have flere frivillige

Mere voldsomt vejr og en usikker verden får Sydvestjysk Brandvæsen til at søge nye frivillige, der har lyst til at gøre en forskel, i Esbjerg, Varde og Fanø kommuner.

22-07-2018

Millioner til ”Unge i Beredskabet”

Forsvarsministeriet giver seks millioner kroner til et nyt projekt, som skal samle alle former for inddragelse af unge i beredskabet.

27-06-2018

Gunnar Haurum er død

Han er blevet kaldt hovedmanden bag dansk brandvæsen, som det ser ud i dag. Blandt hans mange æresbevisninger var Beredskabsforbundets Hæderstegn. Tirsdag døde Gunnar Haurum, 89 år gammel.

 

11-06-2018

Landsrådet sagde ja, ja, ja og ja

På Beredskabsforbundets landsrådsmøde 2018 var der tavs opbakning til både præsidentens beretning og direktørens fremlæggelse af regnskabet. Og to ændringsforslag til vedtægterne blev vedtaget.

 

09-06-2018

Jesper fik et hæderstegn og en overraskelse

Jesper Atkinson Pedersen var stolt, da han var en af de 12, som lørdag på Beredskabsforbundets landsrådsmøde fik overrakt forbundets hæderstegn. Men han blev næsten endnu mere glad og rørt over, at hans brandkadetter fra Lolland kom og så ham få...

07-06-2018

Debat på Folkemødet: Er vi forberedt på terror?

Er den enkelte borger klædt godt nok på til at handle rigtigt under et terrorangreb? Er staten og kommunerne? Det er temaet for den debat, som Beredskabsforbundet arrangerer på Folkemødet på Bornholm sammen med Danske Beredskaber og Falck.

 Abonnér på nyhederne