Storm, vand og terror: Behov for flere frivillige

22-05-2018

Beredskabsstyrelsen i Hedehusene vil gerne finde 100 nye frivillige. Baggrunden er øget pres på beredskabet og et stigende antal opgaver.

Mere stormvejr.
Flere oversvømmelser.
Øget fokus på at være forberedt på terrorhandlinger.

Der er i disse år et stigende antal opgaver at løse for Beredskabsstyrelsen. Dermed er der også brug for flere hænder til at løse opgaverne.

Det er baggrunden for, at Beredskabsstyrelsen i Hedehusene har sat gang i en kampagne for at skaffe flere frivillige, der skal supplere de fastansatte i beredskabet.

Meget gerne 100 nye

Kampagnen må meget gerne resultere i 100 nye frivillige, fortæller Jan G. Olsen, uddannelseschef og sektionschef ved Beredskabsstyrelsen Hedehusene. 

- Vi har fået flere specialiserede opgaver såsom håndtering af farlige stoffer og overvågning med droner i forbindelse med vores indsatser. Samtidig bliver vi sat ind ved flere og større klimahændelser end før. Det, som tidligere var 100 års-hændelser, er nu 10 års-hændelser, forklarer han.

- Når det gælder terror, skal vi have uddannet flere til at håndtere redningsarbejdet efter eksempelvis eksplosioner, skud og brug af kemiske stoffer. Ligesom de øvrige dele af beredskabet skal vi være mere robuste og kunne råde over flere hænder. Alt i alt kræver det øgede pres på os, at vi får tilknyttet flere frivillige for at kunne løse vores opgaver, siger Jan G. Olsen. 

Gør en forskel - som en del af et fællesskab

Som frivillig bliver man en del af det beredskab, der hjælper ved for eksempel store brande, oversvømmelse og miljøulykker.

- Et robust beredskab styrker vores fælles forsikring mod følgerne af ulykker og katastrofer. Nye frivillige vil hurtigt mærke, at de gør en forskel, og at de er med til at gøre Danmark mere trygt. Samtidig bliver de del af et fællesskab med et fantastisk kammeratskab, siger han.

Det kræver en vis fysik at udføre opgaverne som frivillig i Beredskabsstyrelsen. Desuden skal man bo højest en times 

kørsel fra Beredskabsstyrelsen Hedehusene, så udrykningstiden bliver så kort som muligt.

- I første omgang vil vi opfordre alle interesserede til at komme til en infoaften enten mandag den 4. juni eller mandag den 11. juni hos os på Hedelykken 10 i Hedehusene. På hjemmesiden blivfrivillig.dk kan man læse mere om os og tilmelde sig en af infodagene, siger Jan G. Olsen.

Beredskabsstyrelsen Hedehusene har tilknyttet 300 statslige frivillige, som uddannes inden for blandt andet brand, redning, katastrofemedicin, stabsarbejde og håndtering af farlige stoffer.

 

En af Beredskabsforbundets vigtigste opgaver er at hjælpe med at rekruttere frivillige til redningsberedskaberne. Derfor står Beredskabsforbundet for den praktiske gennemførelse af kampagnen, der skal skaffe flere frivillige til Beredskabsstyrelsen Hedehusene.
Seneste nyt

11-06-2019

Hvad gør vi når Danmark kortsluttes?

Beredskabsforbundet er i den kommende uge til Folkemøde på Bornholm med tre debatter om beredskab, robusthed, tryghed og det moderne civilforsvar.

28-05-2019

Stort flertal for at kredsledere skal vælges

Alle Landsledelsens forslag til vedtægtsændringer blev vedtaget med stort flertal på Beredskabsforbundets Landsrådsmøde 26. maj i Vingsted.

 

27-05-2019

Hæderstegn til ung veteran og otte andre

På Landsrådsmødet i Vingsted i Sydjylland blev Beredskabsforbundets Hæderstegn i år uddelt til ni modtagere – heriblandt tre frivillige og én ansat i forbundet.

 

21-05-2019

Landsrådsmøde 2019: Fokus på nye vedtægter og Robust Borger

Beredskabsforbundets øverste myndighed, Landsrådet, mødes den 25.-26. maj i Vingsted.

05-05-2019

To år mere til landschefen

Beredskabsforbundets landschef, Niels Bonde Jensen, er genudpeget til endnu en periode på to år. Samtidig er Charlotte Lund udpeget som vicelandschef.

05-04-2019

Nye tørdragter og redningsveste til frivillige

Beredskabsforbundet Ringkøbing-Skjerns 50 frivillige er klar til at rykke ud i tilfælde af uheld og ulykker. TrygFonden har givet 73.000 kroner til køb af nyt materiel til brug ved redningsopgaver omkring vand.

05-03-2019

Frivillig i 17 år: Det fede er kammeratskabet

Kirsten Jeppesen er frivillig i hele tre af Beredskabsforbundets kredse. Og den første i en række af små portrætter af frivillige i redningsberedskabet.

 

10-01-2019

Khader: Frivillige er indbegrebet af danskhed

Den konservative formand for Folketingets forsvarsudvalg uddelte tak og ros til beredskabet og ikke mindst til den frivillige del i sin tale ved Beredskabsforbundets nytårsgudstjeneste i Holmens Kirke.

19-12-2018

Julegave: Ny aftale med Forsvarsministeriet

Ny aftale mellem Beredskabsforbundet og Forsvarsministeriet placerer forbundet og de frivillige i en hovedrolle i den moderne udgave af civilforsvaret.

30-11-2018

Husk røgalarmen – og få en tryg jul

Den fælles nordiske røgalarmdag 1. december skal minde os om, hvordan vi nemt kan forbedre brandsikkerheden i vores hjem i en ”farlig” måned.

 

 Abonnér på nyhederne