Sæt kryds ved de frivillige

14-11-2017

Beredskabsforbundet står naturligvis ikke på stemmesedlen. Men i anledning af kommunevalget har medlemsmagasinet kigget lidt på de frivilliges rolle og forhold i et par af de nye fælleskommunale beredskaber og stillet tre spørgsmål til KL og Danske Beredskaber

Da stormen Ingolf ramte Danmark i oktober, indstillede en del byrådskandidater valgkampen og hjalp til ved diger og sandsække. Her mødte de mange steder beredskabernes mange frivillige ildsjæle.

”Når de frivillige er der i krisesituationer, så hænger det sammen med, at kommuner og de nye beredskaber rigtig mange steder prioriterer, at give de frivillige gode forhold og meningsfulde opgaver i dagligdagen. Det betyder rigtig meget – i første omgang for de frivillige, men i yderste instans for os alle, at de frivillige er motiverede og deltagende, når samfundet har brug for dem”, siger Beredskabsforbundets vicelandschef Niels Christensen i en kommentar i det nye nummer af forbundets medlemsmagasin FRIVILLIG.

Magasinet har rettet kikkerten mod Beredskab & Sikkerhed i det østlige Jylland og forbundets Holbæk-kreds for at se nærmere på de frivillige opgaver og forhold i dagligdagen. Og ingen af de steder mangler de frivillige noget at tage sig til. Og de får godt med tilbud om kurser.
”De frivillige er i øvrigt netop i gang med at komme med deres bidrag til udviklingen af enheden i forbindelse med beskrivelse til arbejdsgrupper for logistik, indkvartering & forplejning, velfærdscontainer, operativ enhed, sociale medier, førstehjælpsgruppe, fælles øvelser og mundering. Det er et arbejde, de har taget utrolig godt imod. Der er store forhåbninger fra både dem og ledelsen om, at dette vil skabe god grobund for fortsat udvikling af enheden”, fortæller Kirsten Dyrvig, der er beredskabsinspektør i Beredskab & Sikkerhed Nord.

Og i Holbæk er stemningen også god. Mette Bjørn, der er vicekredsleder i Beredskabsforbundets kreds i Holbæk, konstaterer bl.a.: ”De er meget interesseret i at bruge os”.

”De frivillige er et overordentligt vigtigt element af dansk beredskab, selvom der fra sted til sted kan være stor variation i behovet for deres indsats”, siger formanden for Danske Beredskaber, Jarl Vagn Hansen, i et lille interview, mens formanden for teknik- og miljøudvalget i Kommunernes Landsforening, Jørn Pedersen, bl.a. siger: ”I KL har vi den holdning, at frivillige i redningsberedskabet er godt - men de er ikke gratis.”

Du kan læse meget mere i magasinet FRIVILLIG, som også har artikler om bl.a. frivillige på nissernes orkanramte ø, den 20-årige brandmand Nikita i Djursland, vellykket træf for brandkadet-instruktører og en efterlysning af kandidater til næste års redningsberedskabspris.

Læs magasinet - klik her!
Seneste nyt

19-04-2018

Gode grunde til at gæste Gråsten i september

BF-stævne 2018 kan byde på tyske modstandere, fine faciliteter og et kongeligt sommerhus i nærheden. Så der er mange gode grunde til at tilmelde sig landsstævnet i Gråsten i september, mener Henrik Sohl, formand for stævnearbejdsgruppen.

06-04-2018

Fornem hæder til Robust Borger-undervisere

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen overrakte fredag Årets Frivilligpris inden for redningsberedskabet til gruppen af Robust Borger-undervisere under Beredskabsforbundet.

15-03-2018

Frivillige var ude med pumper og kødgryder

Smeltevand, en synkende kutter og en brand skabte et par travle døgn for de frivillige ved både Vestsjællands Beredskab og ved Midt- og Sydsjællands Brand og Redning.

01-03-2018

Udsigt til en afløser for brandkadetterne

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen er indstillet på at finde penge til en ny måde at involvere unge i beredskabet, som kan forebygge angreb mod brandmænd og brandbiler, fortæller Beredskabsforbundets landschef efter møde i ministeriet.

15-02-2018

Hjælp os med at hædre ildsjælene

Kender du nogen i redningsberedskabet, som gør en forskel? Fristen for at indstille til Beredskabsforbundets Hæderstegn er 1. marts.

14-02-2018

Æret være H.K.H. Prins Henriks minde

Hans Kongelige Højhed Prins Henrik døde sent tirsdag aften på Fredensborg Slot. Beredskabsforbundet har sendt kondolencebrev til Hoffet.

09-02-2018

51 nye frivillige på vej i Trekantområdet

TrekantBrands hvervekampagne for at finde flere frivillige i Kolding, Vejle og Billund ser ud til at give et flot resultat.

07-02-2018

”Frivillig: Så fedt at du tror det er løgn”

Torben Mørk, ny vicekredsleder i Beredskabsforbundet Billund-Grindsted, vil gerne dele sine gode oplevelser som frivillig med endnu flere. Det fortæller han om i en artikel i JydskeVestkysten.

 

29-01-2018

Forlig med fokus på befolkningens sikkerhed

Beredskabsforbundets landschef Niels Bonde Jensen glæder sig over gode elementer i forsvarsforliget og hæfter sig ved den nye dagsorden, som forliget er udtryk for.

25-01-2018

Flere opgaver kræver flere frivillige

Trekantområdets Brandvæsen er i gang med en hvervekampagne for at finde flere kvalificerede frivillige i Vejle, Kolding og Billund.

 Abonnér på nyhederne