Prinsesse Marie besøger landsstævnet

13-08-2018

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie kaster glans over Beredskabsforbundets landsstævne i Gråsten lørdag den 8. september.

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie kommer på besøg, når Beredskabsforbundet lørdag den 8. september 2018 afvikler sit landsstævne i Gråsten.

Ved stævnet dyster knap 500 medlemmer af det frivillige redningsberedskab og af ungdomsbrandkorps i discipliner, som de anvender til at redde liv og hjælpe borgere i hverdagen.

De vil nok gøre sig ekstra umage under det fornemme besøg. Prinsessen har nemlig selv en beredskabsfaglig uddannelse og har siden 2016 været tilknyttet Beredskabsstyrelsen som særlig projektmedarbejder. Så hun har forudsætningerne for at vurdere den indsats, som de frivillige yder i konkurrencerne i Gråsten.

Landsstævnet afvikles på området ved Gråsten Skole, Degnevænget 2, 6300 Gråsten. Her bliver Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie modtaget af Beredskabsforbundets præsident, Jan Johansen, MF (S), Beredskabsforbundets landschef Niels Bonde Jensen og Beredskabsforbundets ambassadør, grevinde Cath Alexandrine Danneskiold-Samsøe.

Beredskabsforbundets landsstævne er en både festlig og seriøs hyldest til alle de frivillige, som hvert år medvirker ved tusindvis af redningsindsatser ved brande, oversvømmelser og andre former for ulykker. Under landsstævnet viser de, hvad de kan, når de konkurrerer i seks discipliner for voksne og én for unge i alderen 10-16 år. Det gælder for eksempel brand, redning, førstehjælp, forplejning og håndtering af tilskadekomne.

Højest tænkelige form for anerkendelse

Beredskabsforbundets vicelandschef Niels Christensen, formand for styregruppen bag landsstævnet, glæder sig over, at Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie besøger stævnet:

”Prinsessens besøg kaster glans over stævnet og skaber opmærksomhed ud over vores egne rækker. Men især glæder jeg mig på vegne af de frivillige fra redningsberedskabet, som deltager i landsstævnet. Når man er en frivillig og ulønnet del af beredskabet, er anerkendelse fra det omgivende samfund 

 

en stor del af brændstoffet og motivationen for den enkelte. Og et besøg fra Kongehuset er den højest tænkelige form for anerkendelse,” siger han.

Alle interesserede er velkomne til at overvære konkurrencerne fra klokken 9.30 til sidst på eftermiddagen lørdag den 8. september. Der er faneindmarch klokken 8.00.

 

BILLEDET:
Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie har selv en beredskabsfaglig uddannelse og har også tidligere interesseret sig for Beredskabsforbundets arbejde.
Billedet her er fra Katastrofeberedskabets Dag hos Beredskabsstyrelsen Nordjylland i Thisted i august 2017, hvor prinsessen besøgte Beredskabsforbundets stand. (Foto: Beredskabsforbundet, Region Nordjylland)
Seneste nyt

19-08-2019

Landsstævne: Albertslund efterfølger Gråsten

Efter et vellykket BF-stævne 2018 i Sønderjylland bliver Albertslund Idrætsanlæg rammen om Beredskabsforbundets Landsstævne i september 2020.

 

27-06-2019

Mærkesager blev luftet og nye kontakter skabt

Igen i år fik Beredskabsforbundet et godt udbytte af Folkemødet på Bornholm. Det er vigtigt for forbundet at være til stede ved Folkemødet for at fange nye tendenser og deltage i uformelle møder, mener direktør Carsten Iversen.

11-06-2019

Hvad gør vi når Danmark kortsluttes?

Beredskabsforbundet er i den kommende uge til Folkemøde på Bornholm med tre debatter om beredskab, robusthed, tryghed og det moderne civilforsvar.

28-05-2019

Stort flertal for at kredsledere skal vælges

Alle Landsledelsens forslag til vedtægtsændringer blev vedtaget med stort flertal på Beredskabsforbundets Landsrådsmøde 26. maj i Vingsted.

 

27-05-2019

Hæderstegn til ung veteran og otte andre

På Landsrådsmødet i Vingsted i Sydjylland blev Beredskabsforbundets Hæderstegn i år uddelt til ni modtagere – heriblandt tre frivillige og én ansat i forbundet.

 

21-05-2019

Landsrådsmøde 2019: Fokus på nye vedtægter og Robust Borger

Beredskabsforbundets øverste myndighed, Landsrådet, mødes den 25.-26. maj i Vingsted.

05-05-2019

To år mere til landschefen

Beredskabsforbundets landschef, Niels Bonde Jensen, er genudpeget til endnu en periode på to år. Samtidig er Charlotte Lund udpeget som vicelandschef.

05-04-2019

Nye tørdragter og redningsveste til frivillige

Beredskabsforbundet Ringkøbing-Skjerns 50 frivillige er klar til at rykke ud i tilfælde af uheld og ulykker. TrygFonden har givet 73.000 kroner til køb af nyt materiel til brug ved redningsopgaver omkring vand.

05-03-2019

Frivillig i 17 år: Det fede er kammeratskabet

Kirsten Jeppesen er frivillig i hele tre af Beredskabsforbundets kredse. Og den første i en række af små portrætter af frivillige i redningsberedskabet.

 

10-01-2019

Khader: Frivillige er indbegrebet af danskhed

Den konservative formand for Folketingets forsvarsudvalg uddelte tak og ros til beredskabet og ikke mindst til den frivillige del i sin tale ved Beredskabsforbundets nytårsgudstjeneste i Holmens Kirke.

 Abonnér på nyhederne