Prinsesse Marie besøger landsstævnet

13-08-2018

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie kaster glans over Beredskabsforbundets landsstævne i Gråsten lørdag den 8. september.

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie kommer på besøg, når Beredskabsforbundet lørdag den 8. september 2018 afvikler sit landsstævne i Gråsten.

Ved stævnet dyster knap 500 medlemmer af det frivillige redningsberedskab og af ungdomsbrandkorps i discipliner, som de anvender til at redde liv og hjælpe borgere i hverdagen.

De vil nok gøre sig ekstra umage under det fornemme besøg. Prinsessen har nemlig selv en beredskabsfaglig uddannelse og har siden 2016 været tilknyttet Beredskabsstyrelsen som særlig projektmedarbejder. Så hun har forudsætningerne for at vurdere den indsats, som de frivillige yder i konkurrencerne i Gråsten.

Landsstævnet afvikles på området ved Gråsten Skole, Degnevænget 2, 6300 Gråsten. Her bliver Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie modtaget af Beredskabsforbundets præsident, Jan Johansen, MF (S), Beredskabsforbundets landschef Niels Bonde Jensen og Beredskabsforbundets ambassadør, grevinde Cath Alexandrine Danneskiold-Samsøe.

Beredskabsforbundets landsstævne er en både festlig og seriøs hyldest til alle de frivillige, som hvert år medvirker ved tusindvis af redningsindsatser ved brande, oversvømmelser og andre former for ulykker. Under landsstævnet viser de, hvad de kan, når de konkurrerer i seks discipliner for voksne og én for unge i alderen 10-16 år. Det gælder for eksempel brand, redning, førstehjælp, forplejning og håndtering af tilskadekomne.

Højest tænkelige form for anerkendelse

Beredskabsforbundets vicelandschef Niels Christensen, formand for styregruppen bag landsstævnet, glæder sig over, at Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie besøger stævnet:

”Prinsessens besøg kaster glans over stævnet og skaber opmærksomhed ud over vores egne rækker. Men især glæder jeg mig på vegne af de frivillige fra redningsberedskabet, som deltager i landsstævnet. Når man er en frivillig og ulønnet del af beredskabet, er anerkendelse fra det omgivende samfund 

 

en stor del af brændstoffet og motivationen for den enkelte. Og et besøg fra Kongehuset er den højest tænkelige form for anerkendelse,” siger han.

Alle interesserede er velkomne til at overvære konkurrencerne fra klokken 9.30 til sidst på eftermiddagen lørdag den 8. september. Der er faneindmarch klokken 8.00.

 

BILLEDET:
Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie har selv en beredskabsfaglig uddannelse og har også tidligere interesseret sig for Beredskabsforbundets arbejde.
Billedet her er fra Katastrofeberedskabets Dag hos Beredskabsstyrelsen Nordjylland i Thisted i august 2017, hvor prinsessen besøgte Beredskabsforbundets stand. (Foto: Beredskabsforbundet, Region Nordjylland)
Seneste nyt

01-11-2018

Forbundet i fortsat dialog med Beredskab Fyn

Kommentar fra Beredskabsforbundets ledelse efter presseomtale af uenighed og opsigelse af kontrakter på Fyn.

05-10-2018

Mette F. overrakte redningsberedskabspris

Årets Danske Redningsberedskabspris går til mandskabet fra Falck i Hårlev og indsatslederen fra Østsjællands Beredskab for en dramatisk redningsaktion ved en voldsom arbejdsulykke.

25-09-2018

Frivillige søges i Odder og Skanderborg

Østjyllands Brandvæsen i hvervekampagne for at finde frivillige, der kan gøre brandmændene endnu bedre.

09-09-2018

Næste landsstævne bliver i Hovedstaden

BF-stævne 2018 er forbi, og nu begynder forberedelserne til landsstævnet i 2020.

13-08-2018

Prinsesse Marie besøger landsstævnet

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie kaster glans over Beredskabsforbundets landsstævne i Gråsten lørdag den 8. september.

10-08-2018

Sydvestjysk Brandvæsen vil have flere frivillige

Mere voldsomt vejr og en usikker verden får Sydvestjysk Brandvæsen til at søge nye frivillige, der har lyst til at gøre en forskel, i Esbjerg, Varde og Fanø kommuner.

22-07-2018

Millioner til ”Unge i Beredskabet”

Forsvarsministeriet giver seks millioner kroner til et nyt projekt, som skal samle alle former for inddragelse af unge i beredskabet.

27-06-2018

Gunnar Haurum er død

Han er blevet kaldt hovedmanden bag dansk brandvæsen, som det ser ud i dag. Blandt hans mange æresbevisninger var Beredskabsforbundets Hæderstegn. Tirsdag døde Gunnar Haurum, 89 år gammel.

 

11-06-2018

Landsrådet sagde ja, ja, ja og ja

På Beredskabsforbundets landsrådsmøde 2018 var der tavs opbakning til både præsidentens beretning og direktørens fremlæggelse af regnskabet. Og to ændringsforslag til vedtægterne blev vedtaget.

 

09-06-2018

Jesper fik et hæderstegn og en overraskelse

Jesper Atkinson Pedersen var stolt, da han var en af de 12, som lørdag på Beredskabsforbundets landsrådsmøde fik overrakt forbundets hæderstegn. Men han blev næsten endnu mere glad og rørt over, at hans brandkadetter fra Lolland kom og så ham få...

 Abonnér på nyhederne