Millioner til ”Unge i Beredskabet”

22-07-2018

Forsvarsministeriet giver seks millioner kroner til et nyt projekt, som skal samle alle former for inddragelse af unge i beredskabet.

Brandkadetter, Ildfluer og andre danske ungdomsbrandkorps bliver nu samlet under den samme paraply.

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen har nemlig nikket ja til et nyt projekt, ”Unge i Beredskabet”, som skal være et nationalt samlende fællesskab for alle unge i beredskabet. Ministerens opbakning består i at afsætte seks millioner kroner til projektet, herunder et sekretariat for Unge i Beredskabet.

Ud over at være det samlende fællesskab for unge med interesse for brand og redning skal Unge i Beredskabet blandt andet rådgive og give faglig sparring til beredskaber, kommuner og andre samarbejdspartnere i arbejdet med unge i beredskaberne. Og sekretariatet skal indsamle data, erfaring og knowhow fra de forskellige projekter med ungdomsbrandkorps.

Angreb nytårsaften

Allerede for fire måneder siden, i Beredskabsforbundets online-magasin Frivillig Beredskab nr. 2, fortalte vi om forsvarsminister Claus Hjort Frederiksens velvilje over for et nyt projekt, som kunne bygge videre på de erfaringer, som er opnået med projektet ”Brandkadetter i Danmark”.

23. februar 2018 var Beredskabsforbundets landschef Niels Bonde Jensen sammen med Danske Beredskaber og Falck til møde med forsvarsministeren i anledning af, at beredskabet nytårsaften 2017 var blevet angrebet og beskudt med fyrværkeri 20 steder i landet.

De tre organisationer gjorde ministeren opmærksom på problemet – og på de positive erfaringer med projektet ”Brandkadetter i Danmark”, som har uddannet udsatte unge fra belastede boligområder i brand og redning og dermed også involveret dem i mere konstruktive fællesskaber.

Forsvarsministeriets tilskud på op til seks millioner kroner til driften af sekretariatet for Unge i Beredskabet gives for en treårig periode (2019-2021). Derudover giver VELUX FONDEN 4,6 millioner kroner til projektet.

Beredskabsforbundet indgår i styregruppen for Unge i Beredskabet sammen med Danske Beredskaber og Falck. Sekretariatet forventes at være på plads i begyndelsen af 2019.

En stærk og bred model

Niels Bonde Jensen, landschef for Beredskabsforbundet, er glad for, at Unge i Beredskabet nu får penge til at komme i luften. Han ser Unge i Beredskabet som en stærk og bred model for involvering af unge i beredskaberne:

”Brandkadetter i Danmark har været et fint projekt med et socialt sigte. I andre kommuner har man ungdomsbrandkorps eller såkaldte ildfluer, hvor formålet også er at rekruttere nye brandmænd til indsatsberedskabet og frivilligenheder. Men med ”Unge i Beredskabet” får vi et nyt sekretariat for både brandkadetter, ungdomsbrandkorps og andre ungeprojekter, hvor vi kan samle kræfterne og dele erfaringer og støtte op om alle former for unge i beredskaberne."

Læs pressemeddelelse fra Forsvarsministeriet her.


Foto: Bjørn Nielsen
Seneste nyt

05-04-2019

Nye tørdragter og redningsveste til frivillige

Beredskabsforbundet Ringkøbing-Skjerns 50 frivillige er klar til at rykke ud i tilfælde af uheld og ulykker. TrygFonden har givet 73.000 kroner til køb af nyt materiel til brug ved redningsopgaver omkring vand.

05-03-2019

Frivillig i 17 år: Det fede er kammeratskabet

Kirsten Jeppesen er frivillig i hele tre af Beredskabsforbundets kredse. Og den første i en række af små portrætter af frivillige i redningsberedskabet.

 

10-01-2019

Khader: Frivillige er indbegrebet af danskhed

Den konservative formand for Folketingets forsvarsudvalg uddelte tak og ros til beredskabet og ikke mindst til den frivillige del i sin tale ved Beredskabsforbundets nytårsgudstjeneste i Holmens Kirke.

19-12-2018

Julegave: Ny aftale med Forsvarsministeriet

Ny aftale mellem Beredskabsforbundet og Forsvarsministeriet placerer forbundet og de frivillige i en hovedrolle i den moderne udgave af civilforsvaret.

30-11-2018

Husk røgalarmen – og få en tryg jul

Den fælles nordiske røgalarmdag 1. december skal minde os om, hvordan vi nemt kan forbedre brandsikkerheden i vores hjem i en ”farlig” måned.

 

01-11-2018

Forbundet i fortsat dialog med Beredskab Fyn

Kommentar fra Beredskabsforbundets ledelse efter presseomtale af uenighed og opsigelse af kontrakter på Fyn.

05-10-2018

Mette F. overrakte redningsberedskabspris

Årets Danske Redningsberedskabspris går til mandskabet fra Falck i Hårlev og indsatslederen fra Østsjællands Beredskab for en dramatisk redningsaktion ved en voldsom arbejdsulykke.

25-09-2018

Frivillige søges i Odder og Skanderborg

Østjyllands Brandvæsen i hvervekampagne for at finde frivillige, der kan gøre brandmændene endnu bedre.

09-09-2018

Næste landsstævne bliver i Hovedstaden

BF-stævne 2018 er forbi, og nu begynder forberedelserne til landsstævnet i 2020.

13-08-2018

Prinsesse Marie besøger landsstævnet

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie kaster glans over Beredskabsforbundets landsstævne i Gråsten lørdag den 8. september.

 Abonnér på nyhederne