Mærkesager blev luftet og nye kontakter skabt

27-06-2019

Igen i år fik Beredskabsforbundet et godt udbytte af Folkemødet på Bornholm. Det er vigtigt for forbundet at være til stede ved Folkemødet for at fange nye tendenser og deltage i uformelle møder, mener direktør Carsten Iversen.

Udefra kan det ligne en fest for DJØF’ere, og måske er der noget om det. Men Folkemødet på Bornholm er meget mere – og det er helt afgørende for en organisation som Beredskabsforbundet at være med til Folkemødet.

Det mener forbundets direktør Carsten Iversen, som stod i spidsen for det lille hold fra Beredskabsforbundet, der deltog i Folkemøde 2019 fra 13. til 16. juni.

I en leder i det nye nummer af medlemsmagasinet ”Frivillig” beskriver han hvorfor:

”På Bornholm er jakkesættet smidt, paraderne er nede og erstattet af uformelle og åbne dialoger. Møder, som det normalt ville tage måneder at få i stand, klares på en klippe

eller en græsplæne. For eksempel har vi fra Beredskabsforbundets ledelse haft afslappede, men værdifulde samtaler med repræsentanter for en række organisationer og myndigheder - og fået nye kontakter til mulige kommende samarbejdspartnere,” skriver Carsten Iversen.

Og han tilføjer, at Beredskabsforbundet ved Folkemødet desuden selv bidrog med aktiviteter, der skulle bringe fokus på det moderne civilforsvar i en usikker tid, hvor den robuste borger skal være i centrum for robustheden i samfundet.

 

Læs hele Carsten Iversens kommentar i Frivillig her.

Læs om Beredskabsforbundets debat på Folkemødet ”Hvis fjenden slukker for Danmark”.

Læs om debatten om mangelen på deltids- og frivillige brandfolk.

Læs om 17-årige Sunes ros til Robust Borger-kurserne.
Seneste nyt

19-08-2019

Landsstævne: Albertslund efterfølger Gråsten

Efter et vellykket BF-stævne 2018 i Sønderjylland bliver Albertslund Idrætsanlæg rammen om Beredskabsforbundets Landsstævne i september 2020.

 

27-06-2019

Mærkesager blev luftet og nye kontakter skabt

Igen i år fik Beredskabsforbundet et godt udbytte af Folkemødet på Bornholm. Det er vigtigt for forbundet at være til stede ved Folkemødet for at fange nye tendenser og deltage i uformelle møder, mener direktør Carsten Iversen.

11-06-2019

Hvad gør vi når Danmark kortsluttes?

Beredskabsforbundet er i den kommende uge til Folkemøde på Bornholm med tre debatter om beredskab, robusthed, tryghed og det moderne civilforsvar.

28-05-2019

Stort flertal for at kredsledere skal vælges

Alle Landsledelsens forslag til vedtægtsændringer blev vedtaget med stort flertal på Beredskabsforbundets Landsrådsmøde 26. maj i Vingsted.

 

27-05-2019

Hæderstegn til ung veteran og otte andre

På Landsrådsmødet i Vingsted i Sydjylland blev Beredskabsforbundets Hæderstegn i år uddelt til ni modtagere – heriblandt tre frivillige og én ansat i forbundet.

 

21-05-2019

Landsrådsmøde 2019: Fokus på nye vedtægter og Robust Borger

Beredskabsforbundets øverste myndighed, Landsrådet, mødes den 25.-26. maj i Vingsted.

05-05-2019

To år mere til landschefen

Beredskabsforbundets landschef, Niels Bonde Jensen, er genudpeget til endnu en periode på to år. Samtidig er Charlotte Lund udpeget som vicelandschef.

05-04-2019

Nye tørdragter og redningsveste til frivillige

Beredskabsforbundet Ringkøbing-Skjerns 50 frivillige er klar til at rykke ud i tilfælde af uheld og ulykker. TrygFonden har givet 73.000 kroner til køb af nyt materiel til brug ved redningsopgaver omkring vand.

05-03-2019

Frivillig i 17 år: Det fede er kammeratskabet

Kirsten Jeppesen er frivillig i hele tre af Beredskabsforbundets kredse. Og den første i en række af små portrætter af frivillige i redningsberedskabet.

 

10-01-2019

Khader: Frivillige er indbegrebet af danskhed

Den konservative formand for Folketingets forsvarsudvalg uddelte tak og ros til beredskabet og ikke mindst til den frivillige del i sin tale ved Beredskabsforbundets nytårsgudstjeneste i Holmens Kirke.

 Abonnér på nyhederne