Jesper fik et hæderstegn og en overraskelse

09-06-2018

Jesper Atkinson Pedersen var stolt, da han var en af de 12, som lørdag på Beredskabsforbundets landsrådsmøde fik overrakt forbundets hæderstegn. Men han blev næsten endnu mere glad og rørt over, at hans brandkadetter fra Lolland kom og så ham få prisen.

Jesper Atkinson Pedersen fik et hæderstegn – OG en overraskelse – lørdag på Beredskabsforbundets landsrådsmøde i Kolding.

Hæderstegnet fik vicebrandinspektøren fra Lolland-Falster for det store arbejde, han har lagt i at skubbe brandkadetterne i Lolland-Falster Brandvæsen i gang.

Men overraskelsen gjorde ham næsten endnu mere glad og stolt. For den bestod i, at en gruppe af de unge brandkadetter og nogle af deres instruktører pludselig dukkede op i salen i Kolding, da han skulle have overrakt Hæderstegnet. For det anede han ikke noget om på forhånd.

”Jeg blev virkelig rørt. Og det bliver jeg stadigvæk – her et par timer efter overrækkelsen - bare ved tanken om, de ville gøre noget for MIG ved at komme her,” sagde Jesper Atkinson Pedersen lørdag eftermiddag.

Overraskelsen indebar i øvrigt en god portion hemmeligheds-kræmmeri i familien: Jespers kone, der også er involveret i arbejdet med brandkadetterne, var indviet i planerne om at dukke op i Kolding. Men hun havde ikke sagt et ord til sin mand om det.

Brandkadetkorpset på Lolland-Falster har været en kæmpesucces siden sin opstart i 2017. De unge, som har været med i projektet, klarer sig nu bedre i skolen og derhjemme, end de gjorde før. Noget af det mest bemærkelsesværdige er, at projektet udelukkende bliver kørt af frivillige.

Men det har altså også en virkelig ildsjæl i spidsen. I indstillingen til hæderstegnet blev Jesper Atkinson Pedersen beskrevet med disse flotte ord, underskrevet af instruktørerne i brandkadet-projektet på Lolland-Falster:

”Jeg kan ikke forestille mig, at projektet havde fået den succes, det har opnået, med en anden ved roret end Jesper. At Jesper oven i købet har sejlet skibet i havn med smil, latter, hjerterum og glæde på trods af modstand, frustrationer, komplikationer og forvirring, bekræfter for mig i endnu højere grad, at Jesper i allerhøjeste grad har gjort sig fortjent til denne anerkendelse for sin helt særlige og overdådige indsats, som allerede nu har rørt så mange mennesker.”

12 hæderstegn

Sammen med vicelandscheferne Stine Arenshøj og Niels Christensen uddelte præsident Jan Johansen (MF) i år 12 hæderstegn til en blandet gruppe af frivillige og ansatte i redningsberedskabet – samt en oberstløjtnant og en borgmester.

De 12 modtagere var:

• Laila Margrethe Hansen, kredsleder i Odense.

• Jørgen Konradsen, Robust Borger-koordinator Region Nordjylland.

• Anette Espersen, kontorchef i Beredskabsstyrelsen, Kemisk Beredskab.

• Bjarne Bladt Hansen, oberstløjtnant i hæren, stabschef ved Landsdelsregion Øst.

• Steen Finne Jensen, frivillig i redningsberedskabet, Robust Borger-underviser, Bornholm.

• Signe Bindesbøl Rasmussen, frivillig i redningsberedskabet, Horsens.

• Maria Olga Morasutti Jensen, frivillig i redningsberedskabet, Albertslund-Brøndby.

• Allan Nielsen, frivillig i redningsberedskabet, Region Syddanmark.

• Jesper Atkinson Pedersen, vicebrandinspektør, Lolland-Falster Brandvæsen.

• Morten Andersen, borgmester i Nordfyns Kommune.

• Per Svangaard, viceberedskabsmester og frivillig i redningsberedskabet, Horsens.

• Per Reppenhagen Grim, sektionschef i Beredskabsstyrelsen (var ikke til stede lørdag).

Gives til tre grupper

Myndigheder, kredse eller enkeltpersoner kan indstille emner til Beredskabsforbundets Hæderstegn.

Hæderstegnet tildeles af Beredskabsforbundets præsident efter vedtagelse af landsledelsen, og det kan gives til tre grupper af personer:

1) Personer, som gennem længere tid har udført anerkendelsesværdigt arbejde inden for Beredskabsforbundets arbejdsområde.
2) Personer, som på anden måde i særlig grad har gjort sig fortjent ved deres virke for redningsberedskabssagen i Danmark. 
3) Det kan endvidere i særlige tilfælde tildeles andre personer, der har gjort en indsats af betydning for redningsberedskabssagen.

Læs mere om Beredskabsforbundets Hæderstegn her

Se flere billeder af hæderstegn-modtagerne på Facebook.

Læs et interview med Jesper Atkinson Pedersen om brandkadetterne på Lolland-Falster i næste nummer af online-magasinet FRIVILLIG, som udkommer 20. juni.

 

 
Seneste nyt

30-11-2018

Husk røgalarmen – og få en tryg jul

Den fælles nordiske røgalarmdag 1. december skal minde os om, hvordan vi nemt kan forbedre brandsikkerheden i vores hjem i en ”farlig” måned.

 

01-11-2018

Forbundet i fortsat dialog med Beredskab Fyn

Kommentar fra Beredskabsforbundets ledelse efter presseomtale af uenighed og opsigelse af kontrakter på Fyn.

05-10-2018

Mette F. overrakte redningsberedskabspris

Årets Danske Redningsberedskabspris går til mandskabet fra Falck i Hårlev og indsatslederen fra Østsjællands Beredskab for en dramatisk redningsaktion ved en voldsom arbejdsulykke.

25-09-2018

Frivillige søges i Odder og Skanderborg

Østjyllands Brandvæsen i hvervekampagne for at finde frivillige, der kan gøre brandmændene endnu bedre.

09-09-2018

Næste landsstævne bliver i Hovedstaden

BF-stævne 2018 er forbi, og nu begynder forberedelserne til landsstævnet i 2020.

13-08-2018

Prinsesse Marie besøger landsstævnet

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie kaster glans over Beredskabsforbundets landsstævne i Gråsten lørdag den 8. september.

10-08-2018

Sydvestjysk Brandvæsen vil have flere frivillige

Mere voldsomt vejr og en usikker verden får Sydvestjysk Brandvæsen til at søge nye frivillige, der har lyst til at gøre en forskel, i Esbjerg, Varde og Fanø kommuner.

22-07-2018

Millioner til ”Unge i Beredskabet”

Forsvarsministeriet giver seks millioner kroner til et nyt projekt, som skal samle alle former for inddragelse af unge i beredskabet.

27-06-2018

Gunnar Haurum er død

Han er blevet kaldt hovedmanden bag dansk brandvæsen, som det ser ud i dag. Blandt hans mange æresbevisninger var Beredskabsforbundets Hæderstegn. Tirsdag døde Gunnar Haurum, 89 år gammel.

 

11-06-2018

Landsrådet sagde ja, ja, ja og ja

På Beredskabsforbundets landsrådsmøde 2018 var der tavs opbakning til både præsidentens beretning og direktørens fremlæggelse af regnskabet. Og to ændringsforslag til vedtægterne blev vedtaget.

 

 Abonnér på nyhederne