Hjælp os med at hædre ildsjælene

15-02-2018

Kender du nogen i redningsberedskabet, som gør en forskel? Fristen for at indstille til Beredskabsforbundets Hæderstegn er 1. marts.

Kender du en ildsjæl inden for redningsberedskabet, som skiller sig ud fra flertallet?
Én som virkelig har gjort en forskel for redningsberedskabssagen i Danmark?
Så er det måske ham eller hende, du skal indstille til Beredskabsforbundets Hæderstegn.

Hæderstegnet bliver tildelt af Beredskabsforbundets præsident efter vedtagelse af dets landsledelse. Overrækkelsen sker på Beredskabsforbundets ordinære landsrådsmøde i juni, og normalt tildeles der kun op til 10 hæderstegn hvert år. 

Tre grupper af modtagere

Din indstilling skal være hos Landssekretariatet senest 1. marts.
Myndigheder, kredse eller enkeltpersoner kan indstille kandidater. Indstillingen sendes til Beredskabsforbundets Landskontor, att. Præsidenten, Hedelykken 10, 2640 Hedehusene.

Hæderstegnet kan gives til tre kategorier af personer:

1) Frivillige og ansatte i Beredskabsforbundet, som i mindst 15 år har udført anerkendelsesværdigt arbejde inden for forbundets arbejdsområde.

2) Ansatte i redningsberedskabet, der har udført noget særligt. Det kan eksempelvis være beredskabschefer, der har fungeret i stillingen i en årrække og har opbygget eller bevaret en velfungerende frivilligstyrke.

3) Andre personer, der har gjort en indsats af betydning for redningsberedskabssagen. Der kan være tale om en enkeltstående sag.  Gruppen omfatter ofte politikere og nøglepersoner i samfundet.

Find indstillingsskemaet og læs mere om, hvem der kan komme i betragtning til Beredskabsforbundets Hæderstegn, på siden her.

 

Foto herover af modtagerne af Hæderstegnet i 2017, flankeret af medlemmerne af forbundets præsidium: Bjørn Nielsen
Seneste nyt

09-09-2018

Næste landsstævne bliver i Hovedstaden

BF-stævne 2018 er forbi, og nu begynder forberedelserne til landsstævnet i 2020.

13-08-2018

Prinsesse Marie besøger landsstævnet

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie kaster glans over Beredskabsforbundets landsstævne i Gråsten lørdag den 8. september.

10-08-2018

Sydvestjysk Brandvæsen vil have flere frivillige

Mere voldsomt vejr og en usikker verden får Sydvestjysk Brandvæsen til at søge nye frivillige, der har lyst til at gøre en forskel, i Esbjerg, Varde og Fanø kommuner.

22-07-2018

Millioner til ”Unge i Beredskabet”

Forsvarsministeriet giver seks millioner kroner til et nyt projekt, som skal samle alle former for inddragelse af unge i beredskabet.

27-06-2018

Gunnar Haurum er død

Han er blevet kaldt hovedmanden bag dansk brandvæsen, som det ser ud i dag. Blandt hans mange æresbevisninger var Beredskabsforbundets Hæderstegn. Tirsdag døde Gunnar Haurum, 89 år gammel.

 

11-06-2018

Landsrådet sagde ja, ja, ja og ja

På Beredskabsforbundets landsrådsmøde 2018 var der tavs opbakning til både præsidentens beretning og direktørens fremlæggelse af regnskabet. Og to ændringsforslag til vedtægterne blev vedtaget.

 

09-06-2018

Jesper fik et hæderstegn og en overraskelse

Jesper Atkinson Pedersen var stolt, da han var en af de 12, som lørdag på Beredskabsforbundets landsrådsmøde fik overrakt forbundets hæderstegn. Men han blev næsten endnu mere glad og rørt over, at hans brandkadetter fra Lolland kom og så ham få...

07-06-2018

Debat på Folkemødet: Er vi forberedt på terror?

Er den enkelte borger klædt godt nok på til at handle rigtigt under et terrorangreb? Er staten og kommunerne? Det er temaet for den debat, som Beredskabsforbundet arrangerer på Folkemødet på Bornholm sammen med Danske Beredskaber og Falck.

06-06-2018

12 får hæderstegn til landsrådsmødet lørdag

169 personer er tilmeldt Beredskabsforbundets landsrådsmøde i weekenden i Kolding. Landsrådet er forbundets øverste myndighed.

27-05-2018

Beredskabsforbundet Uddannelsescenter lukker

BFUC, som er en selvstændig virksomhed under Beredskabsforbundet, har i en årrække givet underskud. Derfor har bestyrelse og direktion valgt at nedlukke BFUC’s aktiviteter og lave en kontrolleret afvikling af virksomheden.

 Abonnér på nyhederne