Hjælp os med at hædre ildsjælene

15-02-2018

Kender du nogen i redningsberedskabet, som gør en forskel? Fristen for at indstille til Beredskabsforbundets Hæderstegn er 1. marts.

Kender du en ildsjæl inden for redningsberedskabet, som skiller sig ud fra flertallet?
Én som virkelig har gjort en forskel for redningsberedskabssagen i Danmark?
Så er det måske ham eller hende, du skal indstille til Beredskabsforbundets Hæderstegn.

Hæderstegnet bliver tildelt af Beredskabsforbundets præsident efter vedtagelse af dets landsledelse. Overrækkelsen sker på Beredskabsforbundets ordinære landsrådsmøde i juni, og normalt tildeles der kun op til 10 hæderstegn hvert år. 

Tre grupper af modtagere

Din indstilling skal være hos Landssekretariatet senest 1. marts.
Myndigheder, kredse eller enkeltpersoner kan indstille kandidater. Indstillingen sendes til Beredskabsforbundets Landskontor, att. Præsidenten, Hedelykken 10, 2640 Hedehusene.

Hæderstegnet kan gives til tre kategorier af personer:

1) Frivillige og ansatte i Beredskabsforbundet, som i mindst 15 år har udført anerkendelsesværdigt arbejde inden for forbundets arbejdsområde.

2) Ansatte i redningsberedskabet, der har udført noget særligt. Det kan eksempelvis være beredskabschefer, der har fungeret i stillingen i en årrække og har opbygget eller bevaret en velfungerende frivilligstyrke.

3) Andre personer, der har gjort en indsats af betydning for redningsberedskabssagen. Der kan være tale om en enkeltstående sag.  Gruppen omfatter ofte politikere og nøglepersoner i samfundet.

Find indstillingsskemaet og læs mere om, hvem der kan komme i betragtning til Beredskabsforbundets Hæderstegn, på siden her.

 

Foto herover af modtagerne af Hæderstegnet i 2017, flankeret af medlemmerne af forbundets præsidium: Bjørn Nielsen
Seneste nyt

05-03-2019

Frivillig i 17 år: Det fede er kammeratskabet

Kirsten Jeppesen er frivillig i hele tre af Beredskabsforbundets kredse. Og den første i en række af små portrætter af frivillige i redningsberedskabet.

 

10-01-2019

Khader: Frivillige er indbegrebet af danskhed

Den konservative formand for Folketingets forsvarsudvalg uddelte tak og ros til beredskabet og ikke mindst til den frivillige del i sin tale ved Beredskabsforbundets nytårsgudstjeneste i Holmens Kirke.

19-12-2018

Julegave: Ny aftale med Forsvarsministeriet

Ny aftale mellem Beredskabsforbundet og Forsvarsministeriet placerer forbundet og de frivillige i en hovedrolle i den moderne udgave af civilforsvaret.

30-11-2018

Husk røgalarmen – og få en tryg jul

Den fælles nordiske røgalarmdag 1. december skal minde os om, hvordan vi nemt kan forbedre brandsikkerheden i vores hjem i en ”farlig” måned.

 

01-11-2018

Forbundet i fortsat dialog med Beredskab Fyn

Kommentar fra Beredskabsforbundets ledelse efter presseomtale af uenighed og opsigelse af kontrakter på Fyn.

05-10-2018

Mette F. overrakte redningsberedskabspris

Årets Danske Redningsberedskabspris går til mandskabet fra Falck i Hårlev og indsatslederen fra Østsjællands Beredskab for en dramatisk redningsaktion ved en voldsom arbejdsulykke.

25-09-2018

Frivillige søges i Odder og Skanderborg

Østjyllands Brandvæsen i hvervekampagne for at finde frivillige, der kan gøre brandmændene endnu bedre.

09-09-2018

Næste landsstævne bliver i Hovedstaden

BF-stævne 2018 er forbi, og nu begynder forberedelserne til landsstævnet i 2020.

13-08-2018

Prinsesse Marie besøger landsstævnet

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie kaster glans over Beredskabsforbundets landsstævne i Gråsten lørdag den 8. september.

10-08-2018

Sydvestjysk Brandvæsen vil have flere frivillige

Mere voldsomt vejr og en usikker verden får Sydvestjysk Brandvæsen til at søge nye frivillige, der har lyst til at gøre en forskel, i Esbjerg, Varde og Fanø kommuner.

 Abonnér på nyhederne