Hjælp os med at hædre ildsjælene

15-02-2018

Kender du nogen i redningsberedskabet, som gør en forskel? Fristen for at indstille til Beredskabsforbundets Hæderstegn er 1. marts.

Kender du en ildsjæl inden for redningsberedskabet, som skiller sig ud fra flertallet?
Én som virkelig har gjort en forskel for redningsberedskabssagen i Danmark?
Så er det måske ham eller hende, du skal indstille til Beredskabsforbundets Hæderstegn.

Hæderstegnet bliver tildelt af Beredskabsforbundets præsident efter vedtagelse af dets landsledelse. Overrækkelsen sker på Beredskabsforbundets ordinære landsrådsmøde i juni, og normalt tildeles der kun op til 10 hæderstegn hvert år. 

Tre grupper af modtagere

Din indstilling skal være hos Landssekretariatet senest 1. marts.
Myndigheder, kredse eller enkeltpersoner kan indstille kandidater. Indstillingen sendes til Beredskabsforbundets Landskontor, att. Præsidenten, Hedelykken 10, 2640 Hedehusene.

Hæderstegnet kan gives til tre kategorier af personer:

1) Frivillige og ansatte i Beredskabsforbundet, som i mindst 15 år har udført anerkendelsesværdigt arbejde inden for forbundets arbejdsområde.

2) Ansatte i redningsberedskabet, der har udført noget særligt. Det kan eksempelvis være beredskabschefer, der har fungeret i stillingen i en årrække og har opbygget eller bevaret en velfungerende frivilligstyrke.

3) Andre personer, der har gjort en indsats af betydning for redningsberedskabssagen. Der kan være tale om en enkeltstående sag.  Gruppen omfatter ofte politikere og nøglepersoner i samfundet.

Find indstillingsskemaet og læs mere om, hvem der kan komme i betragtning til Beredskabsforbundets Hæderstegn, på siden her.

 

Foto herover af modtagerne af Hæderstegnet i 2017, flankeret af medlemmerne af forbundets præsidium: Bjørn Nielsen
Seneste nyt

25-09-2019

Hvordan siger man 'ja tak' til spontanfrivillige?

Beredskabsforbundet har deltaget i et fællesnordisk samarbejde, som peger på udfordringer og løsninger i forhold til borgere, der spontant møder op og tilbyder hjælp under en ulykke eller katastrofe.

19-08-2019

Landsstævne: Albertslund efterfølger Gråsten

Efter et vellykket BF-stævne 2018 i Sønderjylland bliver Albertslund Idrætsanlæg rammen om Beredskabsforbundets Landsstævne i september 2020.

 

27-06-2019

Mærkesager blev luftet og nye kontakter skabt

Igen i år fik Beredskabsforbundet et godt udbytte af Folkemødet på Bornholm. Det er vigtigt for forbundet at være til stede ved Folkemødet for at fange nye tendenser og deltage i uformelle møder, mener direktør Carsten Iversen.

11-06-2019

Hvad gør vi når Danmark kortsluttes?

Beredskabsforbundet er i den kommende uge til Folkemøde på Bornholm med tre debatter om beredskab, robusthed, tryghed og det moderne civilforsvar.

28-05-2019

Stort flertal for at kredsledere skal vælges

Alle Landsledelsens forslag til vedtægtsændringer blev vedtaget med stort flertal på Beredskabsforbundets Landsrådsmøde 26. maj i Vingsted.

 

27-05-2019

Hæderstegn til ung veteran og otte andre

På Landsrådsmødet i Vingsted i Sydjylland blev Beredskabsforbundets Hæderstegn i år uddelt til ni modtagere – heriblandt tre frivillige og én ansat i forbundet.

 

21-05-2019

Landsrådsmøde 2019: Fokus på nye vedtægter og Robust Borger

Beredskabsforbundets øverste myndighed, Landsrådet, mødes den 25.-26. maj i Vingsted.

05-05-2019

To år mere til landschefen

Beredskabsforbundets landschef, Niels Bonde Jensen, er genudpeget til endnu en periode på to år. Samtidig er Charlotte Lund udpeget som vicelandschef.

05-04-2019

Nye tørdragter og redningsveste til frivillige

Beredskabsforbundet Ringkøbing-Skjerns 50 frivillige er klar til at rykke ud i tilfælde af uheld og ulykker. TrygFonden har givet 73.000 kroner til køb af nyt materiel til brug ved redningsopgaver omkring vand.

05-03-2019

Frivillig i 17 år: Det fede er kammeratskabet

Kirsten Jeppesen er frivillig i hele tre af Beredskabsforbundets kredse. Og den første i en række af små portrætter af frivillige i redningsberedskabet.

 

 Abonnér på nyhederne