Hjælp os med at hædre ildsjælene

15-02-2018

Kender du nogen i redningsberedskabet, som gør en forskel? Fristen for at indstille til Beredskabsforbundets Hæderstegn er 1. marts.

Kender du en ildsjæl inden for redningsberedskabet, som skiller sig ud fra flertallet?
Én som virkelig har gjort en forskel for redningsberedskabssagen i Danmark?
Så er det måske ham eller hende, du skal indstille til Beredskabsforbundets Hæderstegn.

Hæderstegnet bliver tildelt af Beredskabsforbundets præsident efter vedtagelse af dets landsledelse. Overrækkelsen sker på Beredskabsforbundets ordinære landsrådsmøde i juni, og normalt tildeles der kun op til 10 hæderstegn hvert år. 

Tre grupper af modtagere

Din indstilling skal være hos Landssekretariatet senest 1. marts.
Myndigheder, kredse eller enkeltpersoner kan indstille kandidater. Indstillingen sendes til Beredskabsforbundets Landskontor, att. Præsidenten, Hedelykken 10, 2640 Hedehusene.

Hæderstegnet kan gives til tre kategorier af personer:

1) Frivillige og ansatte i Beredskabsforbundet, som i mindst 15 år har udført anerkendelsesværdigt arbejde inden for forbundets arbejdsområde.

2) Ansatte i redningsberedskabet, der har udført noget særligt. Det kan eksempelvis være beredskabschefer, der har fungeret i stillingen i en årrække og har opbygget eller bevaret en velfungerende frivilligstyrke.

3) Andre personer, der har gjort en indsats af betydning for redningsberedskabssagen. Der kan være tale om en enkeltstående sag.  Gruppen omfatter ofte politikere og nøglepersoner i samfundet.

Find indstillingsskemaet og læs mere om, hvem der kan komme i betragtning til Beredskabsforbundets Hæderstegn, på siden her.

 

Foto herover af modtagerne af Hæderstegnet i 2017, flankeret af medlemmerne af forbundets præsidium: Bjørn Nielsen
Seneste nyt

15-03-2018

Frivillige var ude med pumper og kødgryder

Smeltevand, en synkende kutter og en brand skabte et par travle døgn for de frivillige ved både Vestsjællands Beredskab og ved Midt- og Sydsjællands Brand og Redning.

01-03-2018

Udsigt til en afløser for brandkadetterne

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen er indstillet på at finde penge til en ny måde at involvere unge i beredskabet, som kan forebygge angreb mod brandmænd og brandbiler, fortæller Beredskabsforbundets landschef efter møde i ministeriet.

15-02-2018

Hjælp os med at hædre ildsjælene

Kender du nogen i redningsberedskabet, som gør en forskel? Fristen for at indstille til Beredskabsforbundets Hæderstegn er 1. marts.

14-02-2018

Æret være H.K.H. Prins Henriks minde

Hans Kongelige Højhed Prins Henrik døde sent tirsdag aften på Fredensborg Slot. Beredskabsforbundet har sendt kondolencebrev til Hoffet.

09-02-2018

51 nye frivillige på vej i Trekantområdet

TrekantBrands hvervekampagne for at finde flere frivillige i Kolding, Vejle og Billund ser ud til at give et flot resultat.

07-02-2018

”Frivillig: Så fedt at du tror det er løgn”

Torben Mørk, ny vicekredsleder i Beredskabsforbundet Billund-Grindsted, vil gerne dele sine gode oplevelser som frivillig med endnu flere. Det fortæller han om i en artikel i JydskeVestkysten.

 

29-01-2018

Forlig med fokus på befolkningens sikkerhed

Beredskabsforbundets landschef Niels Bonde Jensen glæder sig over gode elementer i forsvarsforliget og hæfter sig ved den nye dagsorden, som forliget er udtryk for.

25-01-2018

Flere opgaver kræver flere frivillige

Trekantområdets Brandvæsen er i gang med en hvervekampagne for at finde flere kvalificerede frivillige i Vejle, Kolding og Billund.

19-01-2018

Sæson for årsmøder og medlemsindflydelse

Vil du være med til at bestemme, hvad Beredskabsforbundet skal lave i dit område, så deltag i årsmødet i din lokale kreds

18-01-2018

Forbedret app advarer om forhøjet vandstand

Ny version af app’en Mobilvarsling kan advare dig om alvorligt forhøjet vandstand og give mere præcise oplysninger om lukkede broer og veje, fortæller Beredskabsstyrelsen.

 Abonnér på nyhederne