Hæderstegn til ildsjæle i Beredskabsforbundet

11-06-2017

11 ildsjæle fra hele landet har i denne weekend fået tildelt hæderstegn på Beredskabsforbundets landsrådsmøde i Kolding

Med behørig fanfare og applaus fra omkring 200 mødedeltagere fik 11 ildsjæle fra hele landet i denne weekend tildelt hæderstegn på Beredskabsforbundets landsrådsmøde i Kolding. De 11 ildsjæle er:

 

Christian Sødequist Hansen, frivillig i redningsberedskabet og kredsleder i Faxe kredsen, fik hæderstegnet for sin frivillige indsats gennem mere end 25 år i Midt- og Sydsjællands Brand og Redning. Han startede som 16-årig og voksede med udfordringerne. Han viser vejen for, hvordan man står sammen om opgaverne.

Ellen Margrethe Kristensen, frivillig i redningsberedskabet i Holstebro, fik hæderstegnet for sin mangeårige indsats i beredskabet. Hun kom med i Civilforsvaret i Holstebro i 1975 og har spillet en særdeles handlekraftig rolle lige siden. Hendes humør og gåpåmod er legendarisk og inspirerende for ikke mindst de nye og helt unge frivillige.

Flemming Helmuth Ohm, frivillig i redningsberedskabet og informationsassistent, fik hædertegnet for sin indsats, siden han i 1968 startede som frivillig i Lyngby. Han har bl.a. været officer i korpset, civilforsvarsassistent og chefassistent ved Helsingørs Civilforsvar. Da han gik på pension blev han frivillig informationsassistent for Region Hovedstaden og koordinerer bl.a. redningsberedskabets deltagelse på Folkemødet på Bornholm. Han har  hjerne og hjerte på rette sted.

Freddie Nikolaj Kestler, kredsmedlem og frivillig i redningsberedskabet, fik hæderstegnet for mere end 35 års indsats som en frivillig, der tilsidesætter egne behov for at hjælpe andre. Han startede i Civilforsvaret og tog ansvar for juniorbrandkorpset. Han var en  afgørende faktor for kredsens førsteplads ved Beredskabsforbundsstævnet i 2014 og for 2. pladsen i 2016. Og han omtales også som en god kammerat og sparringspartner.

Henrik Stage, frivillig i redningsberedskabet og konsulent, fik hæderstegnet for mange års frivillig indsats i Redningsberedskabet Frederikshavn. Han har samtidigt spillet en vigtig rolle som ansat konsulent i hele Region Nordjylland. Han er et levende bevis på – at selvom man er ansat - kan hjertet også banke for det frivillige område.

Lars Asbjørn Jensen, kredsleder i Kolding og frivillig i redningsberedskabet, fik hæderstegnet for mere end 25 års indsats Beredskabet i Kolding. Han er førstehjælpsinstruktør og afholder kurser. Han er meget værdsat og sikrer fagligt og socialt en god kemi blandt de frivillige i Kolding. 

 

 

Michael Boesgaard Brøndel, ansat i redningsberedskabet og kolonnechef/kontorchef, International Beredskab, fik hæderstegnet for for mange års indsats for beredskabssagen. Han startede i Civilforsvaret i 1983, blev delingsfører af 2. grad og fortsatte som mester af reserven. I 1988 blev kan korpsmester, avancerede til sektionsleder, sektionschef og blev i 1998 kontorchef. De seneste 18 år har han arbejdet i Beredskabsstyrelsens hovedsæde i Birkerød. Han har deltaget i flere internationale indsatser ved naturkatastrofer og humanitære kriser som FN. Og i dag er han chef for styrelsens internationale beredskab.

Michael Grønbech-Dam, ansat i redningsberedskabet, fik hæderstegnet for mange års indsats for beredskabssagen. Han startede som værnepligt i Beredskabsstyrelsen, som han nu har været tilknyttet i omkring 30 år. Her har han været til stor hjælp for Beredskabsforbundet, hvor han ar undervist mange gennem årene. Han er en stor fortaler for kampagnen Robust Borger og har gennem sit engagement og arbejde gjort sig fortjent til stor hæder.

Per Højen, kredsleder i Hjørring Kreds og frivillig i redningsberedskabet, fik hæderstegnet for mere end 40 års dedikeret indsats i beredskabet i Nordjylland.  Først som frivillig ved Hjørring, Hirtshals og Sindal Kommune og de sidste 14 år som frivillig ved Beredskabsstyrelsen i Nordjylland. Han var i mange år vicekredsleder i Hjørring, før han tiltrådte som kredsleder. Han er kendt som ”Ham, der forhindrede Hjørringkredsen i at lukke” og er et forbillede for frivilligheden.

Per Sloth Møller, sektionschef i redningsberedskabet, fik hæderstegnet for sin indsats i mere end 36 år. Han startede som frivillig i det kommunale civilforsvar i Herning i 1980, aftjente værnepligt  i civilforsvarskorpset i 1984, og har fået en lang karriere i civilforsvaret. I dag er han stabschef ved Beredskabsstyrelsen Tekniske Skole. Han har også gennem årene været udsendt til verdens brændpunkter. 

Per Lycke Henriksen, beredskabsmester, fik hæderstegnet for mange års indsats for redningsberedskabet. Han startede som frivillig i redningberedskabet, har haft mange opgaver og ansvarsposter gennem årene og er i dag næstkommanderende for Hazmat enheden ved Beredskabsstyrelsen Hedehusene. Han har ikke mindst spillet en rolle for at sikre, at Beredskabsstyrelsen Hedehusene i dag er en operativ frivillig afdeling, der tages seriøst.

Per Lycke Henriksen - havde ikke mulighed for at være tilstede på landsrådet. På billedet er de 10 andre hæderstegnsmodtagere samt fire medlemmer af præsidiet (angivet med P i parentes): Jan Johansen (P), Christian Sødequist Hansen, Niels Christensen (P), Michael Boesgaard Brøndel, Per Sloth Møller, Per Højen, Henrik Stage, Ellen Margrethe Kristensen, Lars Asbjørn Jensen, Freddie Nikolaj Kestler, Michael Grønbech-Dam, Flemming Helmuth Ohm, Stine Arenshøj (P), Niels Bonde Jensen (P).

Foto: Bjørn Nielsen www.bpln.dk

 

 
Seneste nyt

20-10-2017

Civilforsvar under kold krig på tv

”Vi skulle belyse den civile frygt for atomkrig”, fortæller Lars Agergaard, som deltog i optagelserne i Odense Bunkermuseum til sidste afsnit af ”Historien om Danmark”, der vises på DR1 i morgen aften

19-10-2017

Undersøgelse: Brandfolk får DNA-skader

De første resultater af de danske forskningsprojekter Biobrand og Epibrand viser, at jobbet som brandmand på nogle områder giver en øget risiko for kræft og hjertekarsygdomme, fortæller Beredskabsinfo.dk

18-10-2017

Ny forbundsordfører for Civilförsvarsförbundet

Riksdagsmedlem for Moderaterne Gunilla Nordgren overtager roret i Beredskabsforbundets svenske søsterorganisation

13-10-2017

KL ønsker 100 mio. ekstra til beredskaber

“Det er afgørende, at det kommunale beredskab styrkes”, siger formanden for KL’s teknik- og miljøudvalg, Jørn Pedersen i forbindelse med regeringens forslag til forsvarsforlig

12-10-2017

Frivillige i Odense i dialog med kommissionen

Beredskabskommission og Beredskab Fyn tager åbent brev fra 37 frivillige brandmænd alvorligt og anerkender behov for de frivillige

11-10-2017

Udkast til forsvarsforlig vil styrke beredskab

”Det er helt sikkert et skridt i den rigtige retning, når regeringen vil tilføre flere ressourcer til at gøre redningsberedskabet mere robust”, lyder den positive modtagelse af regeringens udkast fra landschefen for Beredskabsforbundet Niels Bonde...

10-10-2017

Fire partier udenfor beredskabsforhandlinger?

Invitér os med til forhandlingerne om redningsberedskabet, lyder opfordringen fra EL’s beredskabsordfører Nikolaj Villumsen til regeringen ifølge nyhedsportalen Beredskabsinfo

09-10-2017

BFUC har fået ny direktør

Ulf Søndergaard er ansat som direktør for Beredskabsforbundets uddannelsescenter

06-10-2017

Til minde om dem, der betalte den højeste pris

Forsvarsministeren og over 100 repræsentanter for Folketinget og aktører i det danske beredskab mindedes i dag i Holmens Kirke faldne brand- og redningsfolk

05-10-2017

Faldne brand- og redningsfolk mindes

”Det er vigtigt, at ære de brand-, rednings- og ambulancefolk, som risikerer liv og helbred”, siger Jan Johansen fra arrangørkredsen bag Mindehøjtideligheden for faldne brand- og redningsfolk fredag den 6. oktober i Holmens Kirke

 Abonnér på nyhederne