Gode grunde til at gæste Gråsten i september

19-04-2018

Mange frivillige knokler med at arrangere et godt BF-stævne i Gråsten 7.-9. september. Ambitionen er at gøre det mindst lige så godt som her i Næstved i 2016.

BF-stævne 2018 kan byde på tyske modstandere, fine faciliteter og et kongeligt sommerhus i nærheden. Så der er mange gode grunde til at tilmelde sig landsstævnet i Gråsten i september, mener Henrik Sohl, formand for stævnearbejdsgruppen.

Byen har lagt navn til Danmarks nationalfrugt, gråsten-æblet. Og den rummer en stor attraktion i form af kongefamiliens sommerresidens, Gråsten Slot, og den tilhørende slotshave. Ikke mindst når den kongelige familie er i byen, og der er parade og vagtskifte, tiltrækker det mange turister.

Så det er ikke KUN på grund af Beredskabsforbundets Landsstævne, at der er grund til at booke en weekend i den lille sønderjyske by i begyndelsen af september. Men Henrik Sohl, formand for stævnearbejdsgruppen, mener nu, at BF-stævne 2018 i sig selv er en attraktion, som bør få medlemmer af landets frivillige redningsberedskaber og ungdomsbrandkorps til at strømme til Gråsten 7.-9. september.

Så hvis du stadig ikke har tilmeldt dig BF-stævne 2018, bør du læse med her, når Henrik Sohl ruller de gode argumenter ud for at deltage:

De helt rigtige faciliteter

”Gråsten er ikke den største by i Sønderborg Kommune, men den har de helt rigtige faciliteter til stævnet, for alt er nærmest samlet på ét sted med Gråsten Skole og Ahlmannsparken med sportshal og baner, hvor stævnets konkurrencer skal afvikles,” siger Henrik Sohl, der også er formand for Sønderjysk Frivillige Brandværnsforbund.

”Desuden ligger banerne meget publikumsvenligt, nær byens centrum, så byens indbyggere nemt kan komme til banerne for at se konkurrencerne. Og togstationen ligger så tæt på, at man kan ankomme i tog og nemt gå til stævnepladsen,” tilføjer han.

Og når en stævneby ligger så tæt på den dansk-tyske grænse, kan man jo lige så godt udnytte muligheden for at hente spændende modstandere til især de danske ungdomsbrandkorps: ”Med hjælp fra organisationen Brandkadetter i Danmark gør vi en ekstra indsats for at få tyske ungdomsbrandværn med til stævnet. Det er super oplagt, når man bor i denne del af landet, og fordi konceptet med ungdomsbrandkorps er så stort i Tyskland,” siger Henrik Sohl.

Og apropos særlige sønderjyske forhold, så kan man da lige nævne, at Gråsten bidrager til en mangeårig sønderjysk tradition for frivillige brandværn: Byen, som har 4.200 indbyggere, rummer nemlig en velfungerende brandstation, Gråsten Frivillige Brandværn.

Tilmeld dig nu

Frem til 1. maj kan man uforpligtende melde sig til stævnet. Herefter begynder bordet at fange.
Se mere på stævnets hjemmeside: bfstævne.dk 

 

Foto: Bjørn Nielsen, www.bpln.dk, og Google Maps
Seneste nyt

22-05-2018

Storm, vand og terror: Behov for flere frivillige

Beredskabsstyrelsen i Hedehusene vil gerne finde 100 nye frivillige. Baggrunden er øget pres på beredskabet og et stigende antal opgaver.

01-05-2018

Husk det nu: Sirenerne hyler onsdag

Det sker hvert år: Første onsdag i maj klokken 12.00 testes sirenevarslings-systemet over hele landet.

 

19-04-2018

Gode grunde til at gæste Gråsten i september

BF-stævne 2018 kan byde på tyske modstandere, fine faciliteter og et kongeligt sommerhus i nærheden. Så der er mange gode grunde til at tilmelde sig landsstævnet i Gråsten i september, mener Henrik Sohl, formand for stævnearbejdsgruppen.

06-04-2018

Fornem hæder til Robust Borger-undervisere

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen overrakte fredag Årets Frivilligpris inden for redningsberedskabet til gruppen af Robust Borger-undervisere under Beredskabsforbundet.

15-03-2018

Frivillige var ude med pumper og kødgryder

Smeltevand, en synkende kutter og en brand skabte et par travle døgn for de frivillige ved både Vestsjællands Beredskab og ved Midt- og Sydsjællands Brand og Redning.

01-03-2018

Udsigt til en afløser for brandkadetterne

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen er indstillet på at finde penge til en ny måde at involvere unge i beredskabet, som kan forebygge angreb mod brandmænd og brandbiler, fortæller Beredskabsforbundets landschef efter møde i ministeriet.

15-02-2018

Hjælp os med at hædre ildsjælene

Kender du nogen i redningsberedskabet, som gør en forskel? Fristen for at indstille til Beredskabsforbundets Hæderstegn er 1. marts.

14-02-2018

Æret være H.K.H. Prins Henriks minde

Hans Kongelige Højhed Prins Henrik døde sent tirsdag aften på Fredensborg Slot. Beredskabsforbundet har sendt kondolencebrev til Hoffet.

09-02-2018

51 nye frivillige på vej i Trekantområdet

TrekantBrands hvervekampagne for at finde flere frivillige i Kolding, Vejle og Billund ser ud til at give et flot resultat.

07-02-2018

”Frivillig: Så fedt at du tror det er løgn”

Torben Mørk, ny vicekredsleder i Beredskabsforbundet Billund-Grindsted, vil gerne dele sine gode oplevelser som frivillig med endnu flere. Det fortæller han om i en artikel i JydskeVestkysten.

 

 Abonnér på nyhederne