Gode grunde til at gæste Gråsten i september

19-04-2018

Mange frivillige knokler med at arrangere et godt BF-stævne i Gråsten 7.-9. september. Ambitionen er at gøre det mindst lige så godt som her i Næstved i 2016.

BF-stævne 2018 kan byde på tyske modstandere, fine faciliteter og et kongeligt sommerhus i nærheden. Så der er mange gode grunde til at tilmelde sig landsstævnet i Gråsten i september, mener Henrik Sohl, formand for stævnearbejdsgruppen.

Byen har lagt navn til Danmarks nationalfrugt, gråsten-æblet. Og den rummer en stor attraktion i form af kongefamiliens sommerresidens, Gråsten Slot, og den tilhørende slotshave. Ikke mindst når den kongelige familie er i byen, og der er parade og vagtskifte, tiltrækker det mange turister.

Så det er ikke KUN på grund af Beredskabsforbundets Landsstævne, at der er grund til at booke en weekend i den lille sønderjyske by i begyndelsen af september. Men Henrik Sohl, formand for stævnearbejdsgruppen, mener nu, at BF-stævne 2018 i sig selv er en attraktion, som bør få medlemmer af landets frivillige redningsberedskaber og ungdomsbrandkorps til at strømme til Gråsten 7.-9. september.

Så hvis du stadig ikke har tilmeldt dig BF-stævne 2018, bør du læse med her, når Henrik Sohl ruller de gode argumenter ud for at deltage:

De helt rigtige faciliteter

”Gråsten er ikke den største by i Sønderborg Kommune, men den har de helt rigtige faciliteter til stævnet, for alt er nærmest samlet på ét sted med Gråsten Skole og Ahlmannsparken med sportshal og baner, hvor stævnets konkurrencer skal afvikles,” siger Henrik Sohl, der også er formand for Sønderjysk Frivillige Brandværnsforbund.

”Desuden ligger banerne meget publikumsvenligt, nær byens centrum, så byens indbyggere nemt kan komme til banerne for at se konkurrencerne. Og togstationen ligger så tæt på, at man kan ankomme i tog og nemt gå til stævnepladsen,” tilføjer han.

Og når en stævneby ligger så tæt på den dansk-tyske grænse, kan man jo lige så godt udnytte muligheden for at hente spændende modstandere til især de danske ungdomsbrandkorps: ”Med hjælp fra organisationen Brandkadetter i Danmark gør vi en ekstra indsats for at få tyske ungdomsbrandværn med til stævnet. Det er super oplagt, når man bor i denne del af landet, og fordi konceptet med ungdomsbrandkorps er så stort i Tyskland,” siger Henrik Sohl.

Og apropos særlige sønderjyske forhold, så kan man da lige nævne, at Gråsten bidrager til en mangeårig sønderjysk tradition for frivillige brandværn: Byen, som har 4.200 indbyggere, rummer nemlig en velfungerende brandstation, Gråsten Frivillige Brandværn.

Tilmeld dig nu

Frem til 1. maj kan man uforpligtende melde sig til stævnet. Herefter begynder bordet at fange.
Se mere på stævnets hjemmeside: bfstævne.dk 

 

Foto: Bjørn Nielsen, www.bpln.dk, og Google Maps
Seneste nyt

10-01-2019

Khader: Frivillige er indbegrebet af danskhed

Den konservative formand for Folketingets forsvarsudvalg uddelte tak og ros til beredskabet og ikke mindst til den frivillige del i sin tale ved Beredskabsforbundets nytårsgudstjeneste i Holmens Kirke.

19-12-2018

Julegave: Ny aftale med Forsvarsministeriet

Ny aftale mellem Beredskabsforbundet og Forsvarsministeriet placerer forbundet og de frivillige i en hovedrolle i den moderne udgave af civilforsvaret.

30-11-2018

Husk røgalarmen – og få en tryg jul

Den fælles nordiske røgalarmdag 1. december skal minde os om, hvordan vi nemt kan forbedre brandsikkerheden i vores hjem i en ”farlig” måned.

 

01-11-2018

Forbundet i fortsat dialog med Beredskab Fyn

Kommentar fra Beredskabsforbundets ledelse efter presseomtale af uenighed og opsigelse af kontrakter på Fyn.

05-10-2018

Mette F. overrakte redningsberedskabspris

Årets Danske Redningsberedskabspris går til mandskabet fra Falck i Hårlev og indsatslederen fra Østsjællands Beredskab for en dramatisk redningsaktion ved en voldsom arbejdsulykke.

25-09-2018

Frivillige søges i Odder og Skanderborg

Østjyllands Brandvæsen i hvervekampagne for at finde frivillige, der kan gøre brandmændene endnu bedre.

09-09-2018

Næste landsstævne bliver i Hovedstaden

BF-stævne 2018 er forbi, og nu begynder forberedelserne til landsstævnet i 2020.

13-08-2018

Prinsesse Marie besøger landsstævnet

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie kaster glans over Beredskabsforbundets landsstævne i Gråsten lørdag den 8. september.

10-08-2018

Sydvestjysk Brandvæsen vil have flere frivillige

Mere voldsomt vejr og en usikker verden får Sydvestjysk Brandvæsen til at søge nye frivillige, der har lyst til at gøre en forskel, i Esbjerg, Varde og Fanø kommuner.

22-07-2018

Millioner til ”Unge i Beredskabet”

Forsvarsministeriet giver seks millioner kroner til et nyt projekt, som skal samle alle former for inddragelse af unge i beredskabet.

 Abonnér på nyhederne