Frivillige var ude med pumper og kødgryder

15-03-2018

Smeltevand, en synkende kutter og en brand skabte et par travle døgn for de frivillige ved både Vestsjællands Beredskab og ved Midt- og Sydsjællands Brand og Redning.

Vestsjællands Beredskabs frivillige enhed er dem, man kalder til, når man skal supplere beredskabet og have lidt ekstra hænder ved brand, oversvømmelse, forplejning, redning og meget andet.

Og ekstra hænder blev der brug for onsdag 13. marts 2018. En større mængde vand skulle fjernes fra en mark ved Holbæk. Ikke kun fordi det lå på marken, for det var gårdejeren nu ikke så bekymret for, men fordi vandet var på vej ind i hans lade og hus. Først sendte man kommunens Vej og park-afdeling ud for at se på situationen, men herefter blev Vestsjællands Beredskabs indsatsleder sendt til stedet. Man besluttede derfor, at man ville pumpe vandet væk.

Indsatslederen tilkaldte derfor det de frivillige fra Vestsjællands Beredskab i Holbæk/Vig. Og med pumper, køretøjer, slanger og det gode humør kørte de ud på adressen, hvor de fik dannet sig et overblik over situationen. Og så gik man i gang med at lægge slanger ud, få pumperne ned i vandet og pumpe vandet væk.

Friske folk kaldt ind

Gennem hele aftenen arbejdede man på stedet. Men da man godt kunne se, det her kom til at tage lang tid, ja så måtte man indkalde nye friske folk fra Kalundborg, som kunne være der natten igennem for at holde øje med vandet, men også for at sørge for, at pumperne kørte.

Da natten var forbi, valgte man endnu en gang at sætte et hold ind, sådan man også torsdag morgen kunne sørge for, at pumperne kørte. Og selv om man kunne se at vandet steg lidt, arbejdede man videre på stedet.

Senere på dagen, fik man rekvireret Beredskabsstyrelsen fra Sjælland, som har nogle store pumper og kom de frivillige til hjælp. Nogle større pumper og slanger blev lagt ud, og så gik beredskabsstyrelsen i gang med at pumpe vand.

Kutter var ved at synke

Midt i det hele måtte de frivillige slippe deres opgave og køre til Holbæk havn, hvor en kutter var ved at synke. Her havde man også brug for pumper. De frivillige gik i gang med at tømme kutteren, og det lykkedes. Da de var færdige på stedet, kunne man pakke sammen.

Mad og kaffe skal der også til

Mad skal der til, og man må da også sige, at forplejningen fra Vestsjællands Beredskab fik sin sag for. For ikke nok med, at de skulle lave mad til pumpeholdene. Kort før midnat onsdag aften modtog Vestsjællands Beredskab en melding om brand i en villa i Kirke Sonnerup. Og da de havde kæmpet med flammerne, besluttede indsatslederen, at man ville gøre brug af forplejningsgruppen, så to frivillige fik lavet noget kaffe og transporteret ud til brandstedet.

Gennem hele torsdagen har de sørget for, at de mange frivillige, beredskabsstyrelsen og brandfolk fik både mad og drikke. 

Meget sne blev til meget vand

Ikke kun frivillige fra Vestsjællands Beredskab har været ude og kæmpe med vand. Også frivillige fra Midt- og Sydsjællands Brand og Redning har gennem hele onsdagen pumpet vand. Det skyldtes, at en brønd ikke kunne klare mere smeltevand fra den store mængde sne, der har ligget på Sydsjælland.

Vandet havde oversvømmet et større sommerhusområde ved Bønsvig Strand. For at få vandet væk satte man pumper ned i brønden, så man kunne aflede vandet ned til stranden. Og de frivillige har en lang nat foran sig, for de skal have vagt på stedet hele natten.

 

Se flere billeder på Beredskabsforbundets Facebook-side.

 

Tekst og foto: Bjørn Nielsen
Seneste nyt

19-04-2018

Gode grunde til at gæste Gråsten i september

BF-stævne 2018 kan byde på tyske modstandere, fine faciliteter og et kongeligt sommerhus i nærheden. Så der er mange gode grunde til at tilmelde sig landsstævnet i Gråsten i september, mener Henrik Sohl, formand for stævnearbejdsgruppen.

06-04-2018

Fornem hæder til Robust Borger-undervisere

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen overrakte fredag Årets Frivilligpris inden for redningsberedskabet til gruppen af Robust Borger-undervisere under Beredskabsforbundet.

15-03-2018

Frivillige var ude med pumper og kødgryder

Smeltevand, en synkende kutter og en brand skabte et par travle døgn for de frivillige ved både Vestsjællands Beredskab og ved Midt- og Sydsjællands Brand og Redning.

01-03-2018

Udsigt til en afløser for brandkadetterne

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen er indstillet på at finde penge til en ny måde at involvere unge i beredskabet, som kan forebygge angreb mod brandmænd og brandbiler, fortæller Beredskabsforbundets landschef efter møde i ministeriet.

15-02-2018

Hjælp os med at hædre ildsjælene

Kender du nogen i redningsberedskabet, som gør en forskel? Fristen for at indstille til Beredskabsforbundets Hæderstegn er 1. marts.

14-02-2018

Æret være H.K.H. Prins Henriks minde

Hans Kongelige Højhed Prins Henrik døde sent tirsdag aften på Fredensborg Slot. Beredskabsforbundet har sendt kondolencebrev til Hoffet.

09-02-2018

51 nye frivillige på vej i Trekantområdet

TrekantBrands hvervekampagne for at finde flere frivillige i Kolding, Vejle og Billund ser ud til at give et flot resultat.

07-02-2018

”Frivillig: Så fedt at du tror det er løgn”

Torben Mørk, ny vicekredsleder i Beredskabsforbundet Billund-Grindsted, vil gerne dele sine gode oplevelser som frivillig med endnu flere. Det fortæller han om i en artikel i JydskeVestkysten.

 

29-01-2018

Forlig med fokus på befolkningens sikkerhed

Beredskabsforbundets landschef Niels Bonde Jensen glæder sig over gode elementer i forsvarsforliget og hæfter sig ved den nye dagsorden, som forliget er udtryk for.

25-01-2018

Flere opgaver kræver flere frivillige

Trekantområdets Brandvæsen er i gang med en hvervekampagne for at finde flere kvalificerede frivillige i Vejle, Kolding og Billund.

 Abonnér på nyhederne