Frivillige søges i Odder og Skanderborg

25-09-2018

Østjyllands Brandvæsen i hvervekampagne for at finde frivillige, der kan gøre brandmændene endnu bedre.

Da Gl. Rye Kro brændte i marts, var alle frivillig-enheder fra Østjyllands Brandvæsen indsat.
Da en stor stråtækt bygning ved Mossø brændte i maj, var det også frivillige, som stod for forplejning, vandforsyning, opsætning af lys og fyldning af luftflasker under slukningsarbejdet.
Og igen i juli blev mange frivillige indsat, da en stor gylleforurening i Odder skulle håndteres. 

De frivillige bidrager på mange måder til redningsberedskabet, også hos Østjyllands Brandvæsen, som har 140 aktive frivillige i Skanderborg, Odder og Aarhus.
Men lige nu er der gang i et generationsskifte, så man løbende kan holde styrken skarp og robust. Derfor søger Østjyllands Brandvæsen nye frivillige i Skanderborg og Odder. Der er brug for frivillige over en bred front: Både til rednings- og klimaopgaver, forplejning og førstehjælp. 

Varm mad er bedre end kolde burgere

”De frivillige står ikke i forreste linje, men de er meget vigtige for vores samlede indsats. De medvirker til, at vi kan frigive mandskab til at klare det daglige beredskab. Og brandmænd har eksempelvis stor glæde af frivillige, der laver god mad til dem. Der er kæmpe forskel på at få en kold McDonalds-burger og at få et godt varmt måltid, når du er på indsats i mange timer i træk,” siger Jesper Hansen, beredskabsinspektør hos Østjyllands Brandvæsen.

Sammen med Beredskabsforbundet står han bag en hvervekampagne i september og oktober, som forhåbentlig kan skaffe cirka 20 nye frivillige til Østjyllands Brandvæsen.

Østjyllands Brandvæsen tilbyder de frivillige uddannelse og oplæring, en meningsfuld fritid og godt kammeratskab. Alle slags mennesker er velkomne som frivillige, selv om alder og fysik kan sætte begrænsninger for, hvilke tjenestegrene man kan fungere i.

”Vi kræver ren straffeattest og ren børneattest. Desuden skal vores frivillige være psykisk robuste og have en god fysik, og de skal være fyldt 18 år. Men først og fremmest søger vi folk, 

 

som er klar til at bruge en del af deres fritid på at hjælpe andre. Folk, som vil gøre en forskel,” siger Jesper Hansen.

Østjyllands Brandvæsen inviterer interesserede til infomøde på stationerne på Vestergade 131 i Skanderborg og Rådhusgade 38 i Odder mandag den 8. oktober klokken 19.00.

Man kan tilmelde sig infomøderne på www.ostbv.dk/frivilligenheden, hvor man også kan læse mere om at være frivillig hos Østjyllands Brandvæsen.

 

Foto: Østjyllands Brandvæsen
Seneste nyt

30-11-2018

Husk røgalarmen – og få en tryg jul

Den fælles nordiske røgalarmdag 1. december skal minde os om, hvordan vi nemt kan forbedre brandsikkerheden i vores hjem i en ”farlig” måned.

 

01-11-2018

Forbundet i fortsat dialog med Beredskab Fyn

Kommentar fra Beredskabsforbundets ledelse efter presseomtale af uenighed og opsigelse af kontrakter på Fyn.

05-10-2018

Mette F. overrakte redningsberedskabspris

Årets Danske Redningsberedskabspris går til mandskabet fra Falck i Hårlev og indsatslederen fra Østsjællands Beredskab for en dramatisk redningsaktion ved en voldsom arbejdsulykke.

25-09-2018

Frivillige søges i Odder og Skanderborg

Østjyllands Brandvæsen i hvervekampagne for at finde frivillige, der kan gøre brandmændene endnu bedre.

09-09-2018

Næste landsstævne bliver i Hovedstaden

BF-stævne 2018 er forbi, og nu begynder forberedelserne til landsstævnet i 2020.

13-08-2018

Prinsesse Marie besøger landsstævnet

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie kaster glans over Beredskabsforbundets landsstævne i Gråsten lørdag den 8. september.

10-08-2018

Sydvestjysk Brandvæsen vil have flere frivillige

Mere voldsomt vejr og en usikker verden får Sydvestjysk Brandvæsen til at søge nye frivillige, der har lyst til at gøre en forskel, i Esbjerg, Varde og Fanø kommuner.

22-07-2018

Millioner til ”Unge i Beredskabet”

Forsvarsministeriet giver seks millioner kroner til et nyt projekt, som skal samle alle former for inddragelse af unge i beredskabet.

27-06-2018

Gunnar Haurum er død

Han er blevet kaldt hovedmanden bag dansk brandvæsen, som det ser ud i dag. Blandt hans mange æresbevisninger var Beredskabsforbundets Hæderstegn. Tirsdag døde Gunnar Haurum, 89 år gammel.

 

11-06-2018

Landsrådet sagde ja, ja, ja og ja

På Beredskabsforbundets landsrådsmøde 2018 var der tavs opbakning til både præsidentens beretning og direktørens fremlæggelse af regnskabet. Og to ændringsforslag til vedtægterne blev vedtaget.

 

 Abonnér på nyhederne