Fornem hæder til Robust Borger-undervisere

06-04-2018

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen overrakte fredag Årets Frivilligpris inden for redningsberedskabet til gruppen af Robust Borger-undervisere under Beredskabsforbundet.

11 glade og stolte kvinder og mænd fra Beredskabsforbundet fik fredag den 6. april både hæderspris og pæne ord fra forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen.

Det skete i fine omgivelser på Frederiksberg Slot, da ministeren uddelte årets Frivilligpriser.

Modtager af årets pris inden for redningsberedskabet var nemlig gruppen af Robust Borger-undervisere under Beredskabsforbundet. Og som repræsentanter for dem var 10 Robust Borger-undervisere fra hele landet samt Birgit Z. Kornum, kursuskoordinator i forbundets landssekretariat, inviteret til højtideligheden på slottet.

Robust Borger-underviserne får prisen for at arbejde frivilligt i hele landet med at gøre danskerne bedre i stand til at forebygge ulykker i hverdagen. I 2017 har ikke færre end 4.699 borgere i Danmark således været igennem et af de korte Robust Borger-kurser, der uddanner deltagerne til at forebygge og håndtere brande og andre ulykker.

”I er langt hen ad vejen Tordenskjolds soldater og tager med få dages varsel fri fra arbejde og rejser på tværs af landet for at undervise danskerne. Men jeres indsats som undervisere kan desværre ikke altid måles og vejes”, sagde forsvarsministeren og uddybede:

”For mens vi har statistikker for antallet af hjertestop og genoplivninger – og for brande og brandslukninger - findes der ingen statistikker for de ulykker og brande, der forhindres, fordi vi sørger for, de aldrig opstår. Årets Frivilligpris inden for redningsberedskabet sætter således fokus på den store og knapt så målbare indsats, der ydes af de mange frivillige undervisere”, sagde Claus Hjort Frederiksen.

Til gavn for samfundet

Beredskabsforbundets vicelandschef Stine Arenshøj er begejstret over, at prisen gik til Robust Borger-underviserne:

”På Beredskabsforbundets vegne er jeg rigtig glad for, at vores engagerede Robust Borger-undervisere får årets Frivilligpris. Det kan forhåbentlig være med til at gøre endnu flere borgere klar over, at de kan komme på Robust Borger-kursus og blive bedre til at forebygge ulykker og til at 

håndtere dem, hvis de alligevel opstår. For det gavner både den enkelte, hendes familie og samfundet generelt”, siger Stine Arenshøj.

 

Disse 11 modtog Frivilligprisen fra forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen på Frederiksberg Slot:

• Jørgen Konradsen, Robust Borger-koordinator, Region Nordjylland.

• Mathias Klysner Sørensen, vice Robust Borger-koordinator, Region Nordjylland.

• Irma og Jørgen Møller, Robust Borger-undervisere, Region Midtjylland.

• Margit Svangaard, vicekredsleder Horsens og Robust Borger-underviser, Region Midtjylland.

• Rasmus Kragh, Robust Borger-underviser, Region Midtjylland.

• Louise Müller Jørgensen, Robust Borger-koordinator, Region Syddanmark.

• Morten Nielsen, viceregionsleder og Robust Borger-underviser, Region Sjælland.

• René Andersen, Robust Borger-koordinator, Region Hovedstaden.

• Hanne Buchholdt, viceregionsleder og Robust Borger-underviser, Region Hovedstaden (Bornholm).

• Birgit Z. Kornum, kursuskoordinator i Landssekretariatet.

For en god ordens skyld skal det nævnes, at Forsvarsministeriets Frivilligpris er todelt, så den uddeles både blandt enheder i redningsberedskabet og i Hjemmeværnet.

Årets Frivilligpris for Hjemmeværnet gik til 78-årige Per Skou Christensen, der i over tre årtier har været frivillig i Marinehjemmeværnet.

 

Se Forsvarsministeriets pressemeddelelse i anledning af uddeling af Frivilligprisen. 

Læs mere om Frivilligprisen her

Læs mere om Robust Borger her.
Seneste nyt

19-08-2019

Landsstævne: Albertslund efterfølger Gråsten

Efter et vellykket BF-stævne 2018 i Sønderjylland bliver Albertslund Idrætsanlæg rammen om Beredskabsforbundets Landsstævne i september 2020.

 

27-06-2019

Mærkesager blev luftet og nye kontakter skabt

Igen i år fik Beredskabsforbundet et godt udbytte af Folkemødet på Bornholm. Det er vigtigt for forbundet at være til stede ved Folkemødet for at fange nye tendenser og deltage i uformelle møder, mener direktør Carsten Iversen.

11-06-2019

Hvad gør vi når Danmark kortsluttes?

Beredskabsforbundet er i den kommende uge til Folkemøde på Bornholm med tre debatter om beredskab, robusthed, tryghed og det moderne civilforsvar.

28-05-2019

Stort flertal for at kredsledere skal vælges

Alle Landsledelsens forslag til vedtægtsændringer blev vedtaget med stort flertal på Beredskabsforbundets Landsrådsmøde 26. maj i Vingsted.

 

27-05-2019

Hæderstegn til ung veteran og otte andre

På Landsrådsmødet i Vingsted i Sydjylland blev Beredskabsforbundets Hæderstegn i år uddelt til ni modtagere – heriblandt tre frivillige og én ansat i forbundet.

 

21-05-2019

Landsrådsmøde 2019: Fokus på nye vedtægter og Robust Borger

Beredskabsforbundets øverste myndighed, Landsrådet, mødes den 25.-26. maj i Vingsted.

05-05-2019

To år mere til landschefen

Beredskabsforbundets landschef, Niels Bonde Jensen, er genudpeget til endnu en periode på to år. Samtidig er Charlotte Lund udpeget som vicelandschef.

05-04-2019

Nye tørdragter og redningsveste til frivillige

Beredskabsforbundet Ringkøbing-Skjerns 50 frivillige er klar til at rykke ud i tilfælde af uheld og ulykker. TrygFonden har givet 73.000 kroner til køb af nyt materiel til brug ved redningsopgaver omkring vand.

05-03-2019

Frivillig i 17 år: Det fede er kammeratskabet

Kirsten Jeppesen er frivillig i hele tre af Beredskabsforbundets kredse. Og den første i en række af små portrætter af frivillige i redningsberedskabet.

 

10-01-2019

Khader: Frivillige er indbegrebet af danskhed

Den konservative formand for Folketingets forsvarsudvalg uddelte tak og ros til beredskabet og ikke mindst til den frivillige del i sin tale ved Beredskabsforbundets nytårsgudstjeneste i Holmens Kirke.

 Abonnér på nyhederne