Fornem hæder til Robust Borger-undervisere

06-04-2018

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen overrakte fredag Årets Frivilligpris inden for redningsberedskabet til gruppen af Robust Borger-undervisere under Beredskabsforbundet.

11 glade og stolte kvinder og mænd fra Beredskabsforbundet fik fredag den 6. april både hæderspris og pæne ord fra forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen.

Det skete i fine omgivelser på Frederiksberg Slot, da ministeren uddelte årets Frivilligpriser.

Modtager af årets pris inden for redningsberedskabet var nemlig gruppen af Robust Borger-undervisere under Beredskabsforbundet. Og som repræsentanter for dem var 10 Robust Borger-undervisere fra hele landet samt Birgit Z. Kornum, kursuskoordinator i forbundets landssekretariat, inviteret til højtideligheden på slottet.

Robust Borger-underviserne får prisen for at arbejde frivilligt i hele landet med at gøre danskerne bedre i stand til at forebygge ulykker i hverdagen. I 2017 har ikke færre end 4.699 borgere i Danmark således været igennem et af de korte Robust Borger-kurser, der uddanner deltagerne til at forebygge og håndtere brande og andre ulykker.

”I er langt hen ad vejen Tordenskjolds soldater og tager med få dages varsel fri fra arbejde og rejser på tværs af landet for at undervise danskerne. Men jeres indsats som undervisere kan desværre ikke altid måles og vejes”, sagde forsvarsministeren og uddybede:

”For mens vi har statistikker for antallet af hjertestop og genoplivninger – og for brande og brandslukninger - findes der ingen statistikker for de ulykker og brande, der forhindres, fordi vi sørger for, de aldrig opstår. Årets Frivilligpris inden for redningsberedskabet sætter således fokus på den store og knapt så målbare indsats, der ydes af de mange frivillige undervisere”, sagde Claus Hjort Frederiksen.

Til gavn for samfundet

Beredskabsforbundets vicelandschef Stine Arenshøj er begejstret over, at prisen gik til Robust Borger-underviserne:

”På Beredskabsforbundets vegne er jeg rigtig glad for, at vores engagerede Robust Borger-undervisere får årets Frivilligpris. Det kan forhåbentlig være med til at gøre endnu flere borgere klar over, at de kan komme på Robust Borger-kursus og blive bedre til at forebygge ulykker og til at 

håndtere dem, hvis de alligevel opstår. For det gavner både den enkelte, hendes familie og samfundet generelt”, siger Stine Arenshøj.

 

Disse 11 modtog Frivilligprisen fra forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen på Frederiksberg Slot:

• Jørgen Konradsen, Robust Borger-koordinator, Region Nordjylland.

• Mathias Klysner Sørensen, vice Robust Borger-koordinator, Region Nordjylland.

• Irma og Jørgen Møller, Robust Borger-undervisere, Region Midtjylland.

• Margit Svangaard, vicekredsleder Horsens og Robust Borger-underviser, Region Midtjylland.

• Rasmus Kragh, Robust Borger-underviser, Region Midtjylland.

• Louise Müller Jørgensen, Robust Borger-koordinator, Region Syddanmark.

• Morten Nielsen, viceregionsleder og Robust Borger-underviser, Region Sjælland.

• René Andersen, Robust Borger-koordinator, Region Hovedstaden.

• Hanne Buchholdt, viceregionsleder og Robust Borger-underviser, Region Hovedstaden (Bornholm).

• Birgit Z. Kornum, kursuskoordinator i Landssekretariatet.

For en god ordens skyld skal det nævnes, at Forsvarsministeriets Frivilligpris er todelt, så den uddeles både blandt enheder i redningsberedskabet og i Hjemmeværnet.

Årets Frivilligpris for Hjemmeværnet gik til 78-årige Per Skou Christensen, der i over tre årtier har været frivillig i Marinehjemmeværnet.

 

Se Forsvarsministeriets pressemeddelelse i anledning af uddeling af Frivilligprisen. 

Læs mere om Frivilligprisen her

Læs mere om Robust Borger her.
Seneste nyt

19-04-2018

Gode grunde til at gæste Gråsten i september

BF-stævne 2018 kan byde på tyske modstandere, fine faciliteter og et kongeligt sommerhus i nærheden. Så der er mange gode grunde til at tilmelde sig landsstævnet i Gråsten i september, mener Henrik Sohl, formand for stævnearbejdsgruppen.

06-04-2018

Fornem hæder til Robust Borger-undervisere

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen overrakte fredag Årets Frivilligpris inden for redningsberedskabet til gruppen af Robust Borger-undervisere under Beredskabsforbundet.

15-03-2018

Frivillige var ude med pumper og kødgryder

Smeltevand, en synkende kutter og en brand skabte et par travle døgn for de frivillige ved både Vestsjællands Beredskab og ved Midt- og Sydsjællands Brand og Redning.

01-03-2018

Udsigt til en afløser for brandkadetterne

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen er indstillet på at finde penge til en ny måde at involvere unge i beredskabet, som kan forebygge angreb mod brandmænd og brandbiler, fortæller Beredskabsforbundets landschef efter møde i ministeriet.

15-02-2018

Hjælp os med at hædre ildsjælene

Kender du nogen i redningsberedskabet, som gør en forskel? Fristen for at indstille til Beredskabsforbundets Hæderstegn er 1. marts.

14-02-2018

Æret være H.K.H. Prins Henriks minde

Hans Kongelige Højhed Prins Henrik døde sent tirsdag aften på Fredensborg Slot. Beredskabsforbundet har sendt kondolencebrev til Hoffet.

09-02-2018

51 nye frivillige på vej i Trekantområdet

TrekantBrands hvervekampagne for at finde flere frivillige i Kolding, Vejle og Billund ser ud til at give et flot resultat.

07-02-2018

”Frivillig: Så fedt at du tror det er løgn”

Torben Mørk, ny vicekredsleder i Beredskabsforbundet Billund-Grindsted, vil gerne dele sine gode oplevelser som frivillig med endnu flere. Det fortæller han om i en artikel i JydskeVestkysten.

 

29-01-2018

Forlig med fokus på befolkningens sikkerhed

Beredskabsforbundets landschef Niels Bonde Jensen glæder sig over gode elementer i forsvarsforliget og hæfter sig ved den nye dagsorden, som forliget er udtryk for.

25-01-2018

Flere opgaver kræver flere frivillige

Trekantområdets Brandvæsen er i gang med en hvervekampagne for at finde flere kvalificerede frivillige i Vejle, Kolding og Billund.

 Abonnér på nyhederne