Fornem hæder til Robust Borger-undervisere

06-04-2018

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen overrakte fredag Årets Frivilligpris inden for redningsberedskabet til gruppen af Robust Borger-undervisere under Beredskabsforbundet.

11 glade og stolte kvinder og mænd fra Beredskabsforbundet fik fredag den 6. april både hæderspris og pæne ord fra forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen.

Det skete i fine omgivelser på Frederiksberg Slot, da ministeren uddelte årets Frivilligpriser.

Modtager af årets pris inden for redningsberedskabet var nemlig gruppen af Robust Borger-undervisere under Beredskabsforbundet. Og som repræsentanter for dem var 10 Robust Borger-undervisere fra hele landet samt Birgit Z. Kornum, kursuskoordinator i forbundets landssekretariat, inviteret til højtideligheden på slottet.

Robust Borger-underviserne får prisen for at arbejde frivilligt i hele landet med at gøre danskerne bedre i stand til at forebygge ulykker i hverdagen. I 2017 har ikke færre end 4.699 borgere i Danmark således været igennem et af de korte Robust Borger-kurser, der uddanner deltagerne til at forebygge og håndtere brande og andre ulykker.

”I er langt hen ad vejen Tordenskjolds soldater og tager med få dages varsel fri fra arbejde og rejser på tværs af landet for at undervise danskerne. Men jeres indsats som undervisere kan desværre ikke altid måles og vejes”, sagde forsvarsministeren og uddybede:

”For mens vi har statistikker for antallet af hjertestop og genoplivninger – og for brande og brandslukninger - findes der ingen statistikker for de ulykker og brande, der forhindres, fordi vi sørger for, de aldrig opstår. Årets Frivilligpris inden for redningsberedskabet sætter således fokus på den store og knapt så målbare indsats, der ydes af de mange frivillige undervisere”, sagde Claus Hjort Frederiksen.

Til gavn for samfundet

Beredskabsforbundets vicelandschef Stine Arenshøj er begejstret over, at prisen gik til Robust Borger-underviserne:

”På Beredskabsforbundets vegne er jeg rigtig glad for, at vores engagerede Robust Borger-undervisere får årets Frivilligpris. Det kan forhåbentlig være med til at gøre endnu flere borgere klar over, at de kan komme på Robust Borger-kursus og blive bedre til at forebygge ulykker og til at 

håndtere dem, hvis de alligevel opstår. For det gavner både den enkelte, hendes familie og samfundet generelt”, siger Stine Arenshøj.

 

Disse 11 modtog Frivilligprisen fra forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen på Frederiksberg Slot:

• Jørgen Konradsen, Robust Borger-koordinator, Region Nordjylland.

• Mathias Klysner Sørensen, vice Robust Borger-koordinator, Region Nordjylland.

• Irma og Jørgen Møller, Robust Borger-undervisere, Region Midtjylland.

• Margit Svangaard, vicekredsleder Horsens og Robust Borger-underviser, Region Midtjylland.

• Rasmus Kragh, Robust Borger-underviser, Region Midtjylland.

• Louise Müller Jørgensen, Robust Borger-koordinator, Region Syddanmark.

• Morten Nielsen, viceregionsleder og Robust Borger-underviser, Region Sjælland.

• René Andersen, Robust Borger-koordinator, Region Hovedstaden.

• Hanne Buchholdt, viceregionsleder og Robust Borger-underviser, Region Hovedstaden (Bornholm).

• Birgit Z. Kornum, kursuskoordinator i Landssekretariatet.

For en god ordens skyld skal det nævnes, at Forsvarsministeriets Frivilligpris er todelt, så den uddeles både blandt enheder i redningsberedskabet og i Hjemmeværnet.

Årets Frivilligpris for Hjemmeværnet gik til 78-årige Per Skou Christensen, der i over tre årtier har været frivillig i Marinehjemmeværnet.

 

Se Forsvarsministeriets pressemeddelelse i anledning af uddeling af Frivilligprisen. 

Læs mere om Frivilligprisen her

Læs mere om Robust Borger her.
Seneste nyt

22-07-2018

Millioner til ”Unge i Beredskabet”

Forsvarsministeriet giver seks millioner kroner til et nyt projekt, som skal samle alle former for inddragelse af unge i beredskabet.

27-06-2018

Gunnar Haurum er død

Han er blevet kaldt hovedmanden bag dansk brandvæsen, som det ser ud i dag. Blandt hans mange æresbevisninger var Beredskabsforbundets Hæderstegn. Tirsdag døde Gunnar Haurum, 89 år gammel.

 

11-06-2018

Landsrådet sagde ja, ja, ja og ja

På Beredskabsforbundets landsrådsmøde 2018 var der tavs opbakning til både præsidentens beretning og direktørens fremlæggelse af regnskabet. Og to ændringsforslag til vedtægterne blev vedtaget.

 

09-06-2018

Jesper fik et hæderstegn og en overraskelse

Jesper Atkinson Pedersen var stolt, da han var en af de 12, som lørdag på Beredskabsforbundets landsrådsmøde fik overrakt forbundets hæderstegn. Men han blev næsten endnu mere glad og rørt over, at hans brandkadetter fra Lolland kom og så ham få...

07-06-2018

Debat på Folkemødet: Er vi forberedt på terror?

Er den enkelte borger klædt godt nok på til at handle rigtigt under et terrorangreb? Er staten og kommunerne? Det er temaet for den debat, som Beredskabsforbundet arrangerer på Folkemødet på Bornholm sammen med Danske Beredskaber og Falck.

06-06-2018

12 får hæderstegn til landsrådsmødet lørdag

169 personer er tilmeldt Beredskabsforbundets landsrådsmøde i weekenden i Kolding. Landsrådet er forbundets øverste myndighed.

27-05-2018

Beredskabsforbundet Uddannelsescenter lukker

BFUC, som er en selvstændig virksomhed under Beredskabsforbundet, har i en årrække givet underskud. Derfor har bestyrelse og direktion valgt at nedlukke BFUC’s aktiviteter og lave en kontrolleret afvikling af virksomheden.

22-05-2018

Storm, vand og terror: Behov for flere frivillige

Beredskabsstyrelsen i Hedehusene vil gerne finde 100 nye frivillige. Baggrunden er øget pres på beredskabet og et stigende antal opgaver.

01-05-2018

Husk det nu: Sirenerne hyler onsdag

Det sker hvert år: Første onsdag i maj klokken 12.00 testes sirenevarslings-systemet over hele landet.

 

19-04-2018

Gode grunde til at gæste Gråsten i september

BF-stævne 2018 kan byde på tyske modstandere, fine faciliteter og et kongeligt sommerhus i nærheden. Så der er mange gode grunde til at tilmelde sig landsstævnet i Gråsten i september, mener Henrik Sohl, formand for stævnearbejdsgruppen.

 Abonnér på nyhederne