Forbundet i fortsat dialog med Beredskab Fyn

01-11-2018

Kommentar fra Beredskabsforbundets ledelse efter presseomtale af uenighed og opsigelse af kontrakter på Fyn.

Beredskabsforbundet har i dag udsendt denne pressemeddelelse:

Flere fynske medier har i dag, torsdag den 1. november, fortalt, at en gruppe frivillige har opsagt deres kontrakter med Beredskab Fyn.

Presseomtalen er blandt andet baseret på et åbent brev fra de utilfredse frivillige, hvori de flere gange henviser til Beredskabsforbundet.

Som landsdækkende organisation for de frivillige i redningsberedskabet vil vi fra Beredskabsforbundet gerne knytte følgende kommentarer til det åbne brev og presseomtalen:

Beredskabsforbundets ledelse – både på nationalt plan og i Region Syddanmark – har i en længere periode været i dialog med Beredskab Fyn for at sikre den optimale udnyttelse af det frivillige mandskab i det samlede beredskab. Den dialog fortsætter vi med.

I den forbindelse skal vi understrege, at vi fuldt ud anerkender Beredskab Fyns ret til at definere, hvilke opgaver der skal udføres af frivillige. 

Har ikke givet afslag

Vi vil også gerne præcisere, at Beredskabsforbundet IKKE har givet afslag på en forespørgsel fra Beredskab Fyn om at organisere en hvervekampagne, der skulle rekruttere flere frivillige.

Vi har også på det punkt været i dialog med Beredskab Fyn. Og Beredskabsforbundet og Beredskab Fyn blev enige om, at det ville være en god ide at vente med en eventuel hvervekampagne, da timingen ikke var optimal. 

Niels Bonde Jensen, landschef, Beredskabsforbundet

Marianne Kjær, regionsleder, Beredskabsforbundet Region Syddanmark

 

Se artikel fra TV2 Fyn her.

Se artikel fra fyens.dk her. 
Seneste nyt

01-11-2018

Forbundet i fortsat dialog med Beredskab Fyn

Kommentar fra Beredskabsforbundets ledelse efter presseomtale af uenighed og opsigelse af kontrakter på Fyn.

05-10-2018

Mette F. overrakte redningsberedskabspris

Årets Danske Redningsberedskabspris går til mandskabet fra Falck i Hårlev og indsatslederen fra Østsjællands Beredskab for en dramatisk redningsaktion ved en voldsom arbejdsulykke.

25-09-2018

Frivillige søges i Odder og Skanderborg

Østjyllands Brandvæsen i hvervekampagne for at finde frivillige, der kan gøre brandmændene endnu bedre.

09-09-2018

Næste landsstævne bliver i Hovedstaden

BF-stævne 2018 er forbi, og nu begynder forberedelserne til landsstævnet i 2020.

13-08-2018

Prinsesse Marie besøger landsstævnet

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie kaster glans over Beredskabsforbundets landsstævne i Gråsten lørdag den 8. september.

10-08-2018

Sydvestjysk Brandvæsen vil have flere frivillige

Mere voldsomt vejr og en usikker verden får Sydvestjysk Brandvæsen til at søge nye frivillige, der har lyst til at gøre en forskel, i Esbjerg, Varde og Fanø kommuner.

22-07-2018

Millioner til ”Unge i Beredskabet”

Forsvarsministeriet giver seks millioner kroner til et nyt projekt, som skal samle alle former for inddragelse af unge i beredskabet.

27-06-2018

Gunnar Haurum er død

Han er blevet kaldt hovedmanden bag dansk brandvæsen, som det ser ud i dag. Blandt hans mange æresbevisninger var Beredskabsforbundets Hæderstegn. Tirsdag døde Gunnar Haurum, 89 år gammel.

 

11-06-2018

Landsrådet sagde ja, ja, ja og ja

På Beredskabsforbundets landsrådsmøde 2018 var der tavs opbakning til både præsidentens beretning og direktørens fremlæggelse af regnskabet. Og to ændringsforslag til vedtægterne blev vedtaget.

 

09-06-2018

Jesper fik et hæderstegn og en overraskelse

Jesper Atkinson Pedersen var stolt, da han var en af de 12, som lørdag på Beredskabsforbundets landsrådsmøde fik overrakt forbundets hæderstegn. Men han blev næsten endnu mere glad og rørt over, at hans brandkadetter fra Lolland kom og så ham få...

 Abonnér på nyhederne