Forbundet i fortsat dialog med Beredskab Fyn

01-11-2018

Kommentar fra Beredskabsforbundets ledelse efter presseomtale af uenighed og opsigelse af kontrakter på Fyn.

Beredskabsforbundet har i dag udsendt denne pressemeddelelse:

Flere fynske medier har i dag, torsdag den 1. november, fortalt, at en gruppe frivillige har opsagt deres kontrakter med Beredskab Fyn.

Presseomtalen er blandt andet baseret på et åbent brev fra de utilfredse frivillige, hvori de flere gange henviser til Beredskabsforbundet.

Som landsdækkende organisation for de frivillige i redningsberedskabet vil vi fra Beredskabsforbundet gerne knytte følgende kommentarer til det åbne brev og presseomtalen:

Beredskabsforbundets ledelse – både på nationalt plan og i Region Syddanmark – har i en længere periode været i dialog med Beredskab Fyn for at sikre den optimale udnyttelse af det frivillige mandskab i det samlede beredskab. Den dialog fortsætter vi med.

I den forbindelse skal vi understrege, at vi fuldt ud anerkender Beredskab Fyns ret til at definere, hvilke opgaver der skal udføres af frivillige. 

Har ikke givet afslag

Vi vil også gerne præcisere, at Beredskabsforbundet IKKE har givet afslag på en forespørgsel fra Beredskab Fyn om at organisere en hvervekampagne, der skulle rekruttere flere frivillige.

Vi har også på det punkt været i dialog med Beredskab Fyn. Og Beredskabsforbundet og Beredskab Fyn blev enige om, at det ville være en god ide at vente med en eventuel hvervekampagne, da timingen ikke var optimal. 

Niels Bonde Jensen, landschef, Beredskabsforbundet

Marianne Kjær, regionsleder, Beredskabsforbundet Region Syddanmark

 

Se artikel fra TV2 Fyn her.

Se artikel fra fyens.dk her. 
Seneste nyt

27-06-2019

Mærkesager blev luftet og nye kontakter skabt

Igen i år fik Beredskabsforbundet et godt udbytte af Folkemødet på Bornholm. Det er vigtigt for forbundet at være til stede ved Folkemødet for at fange nye tendenser og deltage i uformelle møder, mener direktør Carsten Iversen.

11-06-2019

Hvad gør vi når Danmark kortsluttes?

Beredskabsforbundet er i den kommende uge til Folkemøde på Bornholm med tre debatter om beredskab, robusthed, tryghed og det moderne civilforsvar.

28-05-2019

Stort flertal for at kredsledere skal vælges

Alle Landsledelsens forslag til vedtægtsændringer blev vedtaget med stort flertal på Beredskabsforbundets Landsrådsmøde 26. maj i Vingsted.

 

27-05-2019

Hæderstegn til ung veteran og otte andre

På Landsrådsmødet i Vingsted i Sydjylland blev Beredskabsforbundets Hæderstegn i år uddelt til ni modtagere – heriblandt tre frivillige og én ansat i forbundet.

 

21-05-2019

Landsrådsmøde 2019: Fokus på nye vedtægter og Robust Borger

Beredskabsforbundets øverste myndighed, Landsrådet, mødes den 25.-26. maj i Vingsted.

05-05-2019

To år mere til landschefen

Beredskabsforbundets landschef, Niels Bonde Jensen, er genudpeget til endnu en periode på to år. Samtidig er Charlotte Lund udpeget som vicelandschef.

05-04-2019

Nye tørdragter og redningsveste til frivillige

Beredskabsforbundet Ringkøbing-Skjerns 50 frivillige er klar til at rykke ud i tilfælde af uheld og ulykker. TrygFonden har givet 73.000 kroner til køb af nyt materiel til brug ved redningsopgaver omkring vand.

05-03-2019

Frivillig i 17 år: Det fede er kammeratskabet

Kirsten Jeppesen er frivillig i hele tre af Beredskabsforbundets kredse. Og den første i en række af små portrætter af frivillige i redningsberedskabet.

 

10-01-2019

Khader: Frivillige er indbegrebet af danskhed

Den konservative formand for Folketingets forsvarsudvalg uddelte tak og ros til beredskabet og ikke mindst til den frivillige del i sin tale ved Beredskabsforbundets nytårsgudstjeneste i Holmens Kirke.

19-12-2018

Julegave: Ny aftale med Forsvarsministeriet

Ny aftale mellem Beredskabsforbundet og Forsvarsministeriet placerer forbundet og de frivillige i en hovedrolle i den moderne udgave af civilforsvaret.

 Abonnér på nyhederne