Flere opgaver kræver flere frivillige

25-01-2018

Trekantområdets Brandvæsen er i gang med en hvervekampagne for at finde flere kvalificerede frivillige i Vejle, Kolding og Billund.

Hvis din indkøbstur lørdag den 3. februar går til Kolding Storcenter eller Bryggen i Vejle, har du en god chance for at løbe ind i frivillige fra TrekantBrand.

Mellem klokken cirka 10 og 13 vil de blandt andet byde på smagsprøver af suppe og kakao og demonstrere førstehjælp for sydøstjyske lørdagshandlende.

De to mindre happenings er en del af en hvervekampagne fra TrekantBrand (Trekantområdets Brandvæsen), som søger flere frivillige i Vejle, Kolding og Billund kommuner.

I alle tre kommuner er der brug for frivillige til førstehjælp. I Vejle og Kolding mangler man også frivillige til FILO (Forplejning, Indkvartering og Logistik).

”Vi får flere opgaver og nye typer opgaver, fordi vi i TrekantBrand er blevet så store efter sammenlægningen af de kommunale beredskaber. Ikke mindst inden for førstehjælp har vi travlt, så vi har brug for ekstra hænder, hvis ikke vi skal sige nej til at hjælpe ved musik- og sportsarrangementer,” siger Kristian Müller, beredskabsinspektør hos TrekantBrand.

Han håber at finde 10-15 nye frivillige i Kolding, 10 i Vejle og 15 i Billund.

Også beredskabet i Horsens og Hedensted kommuner søger i øjeblikket flere frivillige.

Og Henning Skallebæk, Beredskabsforbundets regionale konsulent i Region Midtjylland og Region Syddanmark, varsler flere hvervekampagner i den kommende tid:

Større beredskaber – flere frivillige

”Behovet for frivillige er helt klart stigende. For det første er potentialet i frivillige blevet tydeligt ved blandt andet store klimaopgaver og førstehjælpsopgaver, men også i støttefunktioner som logistik og forplejning. For det andet kan beredskaberne bedre håndtere mange frivillige, nu hvor de er blevet større via sammenlægninger: Der er stordriftsfordele ved for eksempel at samle flere frivillige til uddannelse. Og hvis en opgave er i Vejle, kan beredskabet nu trække på en frivillig fra Kolding og på den måde udnytte ressourcerne bedre til flere og større opgaver,” siger han.

TrekantBrands hvervekampagne omfatter blandt andet annoncering og radiospots i diverse medier – og forhåbentlig presseomtale i aviser, radio og regional-tv.

Desuden inviterer TrekantBrand interesserede til infomøder onsdag 7. februar kl. 19.00 i både Grindsted, Kolding og Vejle.

TrekantBrand dækker kommunerne Vejle, Kolding, Billund, Fredericia, Vejen og Middelfart. Læs mere på www.trekantbrand.dk

 

Foto: Marianne Kjær
Seneste nyt

22-05-2018

Storm, vand og terror: Behov for flere frivillige

Beredskabsstyrelsen i Hedehusene vil gerne finde 100 nye frivillige. Baggrunden er øget pres på beredskabet og et stigende antal opgaver.

01-05-2018

Husk det nu: Sirenerne hyler onsdag

Det sker hvert år: Første onsdag i maj klokken 12.00 testes sirenevarslings-systemet over hele landet.

 

19-04-2018

Gode grunde til at gæste Gråsten i september

BF-stævne 2018 kan byde på tyske modstandere, fine faciliteter og et kongeligt sommerhus i nærheden. Så der er mange gode grunde til at tilmelde sig landsstævnet i Gråsten i september, mener Henrik Sohl, formand for stævnearbejdsgruppen.

06-04-2018

Fornem hæder til Robust Borger-undervisere

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen overrakte fredag Årets Frivilligpris inden for redningsberedskabet til gruppen af Robust Borger-undervisere under Beredskabsforbundet.

15-03-2018

Frivillige var ude med pumper og kødgryder

Smeltevand, en synkende kutter og en brand skabte et par travle døgn for de frivillige ved både Vestsjællands Beredskab og ved Midt- og Sydsjællands Brand og Redning.

01-03-2018

Udsigt til en afløser for brandkadetterne

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen er indstillet på at finde penge til en ny måde at involvere unge i beredskabet, som kan forebygge angreb mod brandmænd og brandbiler, fortæller Beredskabsforbundets landschef efter møde i ministeriet.

15-02-2018

Hjælp os med at hædre ildsjælene

Kender du nogen i redningsberedskabet, som gør en forskel? Fristen for at indstille til Beredskabsforbundets Hæderstegn er 1. marts.

14-02-2018

Æret være H.K.H. Prins Henriks minde

Hans Kongelige Højhed Prins Henrik døde sent tirsdag aften på Fredensborg Slot. Beredskabsforbundet har sendt kondolencebrev til Hoffet.

09-02-2018

51 nye frivillige på vej i Trekantområdet

TrekantBrands hvervekampagne for at finde flere frivillige i Kolding, Vejle og Billund ser ud til at give et flot resultat.

07-02-2018

”Frivillig: Så fedt at du tror det er løgn”

Torben Mørk, ny vicekredsleder i Beredskabsforbundet Billund-Grindsted, vil gerne dele sine gode oplevelser som frivillig med endnu flere. Det fortæller han om i en artikel i JydskeVestkysten.

 

 Abonnér på nyhederne