Flere opgaver kræver flere frivillige

25-01-2018

Trekantområdets Brandvæsen er i gang med en hvervekampagne for at finde flere kvalificerede frivillige i Vejle, Kolding og Billund.

Hvis din indkøbstur lørdag den 3. februar går til Kolding Storcenter eller Bryggen i Vejle, har du en god chance for at løbe ind i frivillige fra TrekantBrand.

Mellem klokken cirka 10 og 13 vil de blandt andet byde på smagsprøver af suppe og kakao og demonstrere førstehjælp for sydøstjyske lørdagshandlende.

De to mindre happenings er en del af en hvervekampagne fra TrekantBrand (Trekantområdets Brandvæsen), som søger flere frivillige i Vejle, Kolding og Billund kommuner.

I alle tre kommuner er der brug for frivillige til førstehjælp. I Vejle og Kolding mangler man også frivillige til FILO (Forplejning, Indkvartering og Logistik).

”Vi får flere opgaver og nye typer opgaver, fordi vi i TrekantBrand er blevet så store efter sammenlægningen af de kommunale beredskaber. Ikke mindst inden for førstehjælp har vi travlt, så vi har brug for ekstra hænder, hvis ikke vi skal sige nej til at hjælpe ved musik- og sportsarrangementer,” siger Kristian Müller, beredskabsinspektør hos TrekantBrand.

Han håber at finde 10-15 nye frivillige i Kolding, 10 i Vejle og 15 i Billund.

Også beredskabet i Horsens og Hedensted kommuner søger i øjeblikket flere frivillige.

Og Henning Skallebæk, Beredskabsforbundets regionale konsulent i Region Midtjylland og Region Syddanmark, varsler flere hvervekampagner i den kommende tid:

Større beredskaber – flere frivillige

”Behovet for frivillige er helt klart stigende. For det første er potentialet i frivillige blevet tydeligt ved blandt andet store klimaopgaver og førstehjælpsopgaver, men også i støttefunktioner som logistik og forplejning. For det andet kan beredskaberne bedre håndtere mange frivillige, nu hvor de er blevet større via sammenlægninger: Der er stordriftsfordele ved for eksempel at samle flere frivillige til uddannelse. Og hvis en opgave er i Vejle, kan beredskabet nu trække på en frivillig fra Kolding og på den måde udnytte ressourcerne bedre til flere og større opgaver,” siger han.

TrekantBrands hvervekampagne omfatter blandt andet annoncering og radiospots i diverse medier – og forhåbentlig presseomtale i aviser, radio og regional-tv.

Desuden inviterer TrekantBrand interesserede til infomøder onsdag 7. februar kl. 19.00 i både Grindsted, Kolding og Vejle.

TrekantBrand dækker kommunerne Vejle, Kolding, Billund, Fredericia, Vejen og Middelfart. Læs mere på www.trekantbrand.dk

 

Foto: Marianne Kjær
Seneste nyt

15-02-2018

Hjælp os med at hædre ildsjælene

Kender du nogen i redningsberedskabet, som gør en forskel? Fristen for at indstille til Beredskabsforbundets Hæderstegn er 1. marts.

14-02-2018

Æret være H.K.H. Prins Henriks minde

Hans Kongelige Højhed Prins Henrik døde sent tirsdag aften på Fredensborg Slot. Beredskabsforbundet har sendt kondolencebrev til Hoffet.

09-02-2018

51 nye frivillige på vej i Trekantområdet

TrekantBrands hvervekampagne for at finde flere frivillige i Kolding, Vejle og Billund ser ud til at give et flot resultat.

07-02-2018

”Frivillig: Så fedt at du tror det er løgn”

Torben Mørk, ny vicekredsleder i Beredskabsforbundet Billund-Grindsted, vil gerne dele sine gode oplevelser som frivillig med endnu flere. Det fortæller han om i en artikel i JydskeVestkysten.

 

29-01-2018

Forlig med fokus på befolkningens sikkerhed

Beredskabsforbundets landschef Niels Bonde Jensen glæder sig over gode elementer i forsvarsforliget og hæfter sig ved den nye dagsorden, som forliget er udtryk for.

25-01-2018

Flere opgaver kræver flere frivillige

Trekantområdets Brandvæsen er i gang med en hvervekampagne for at finde flere kvalificerede frivillige i Vejle, Kolding og Billund.

19-01-2018

Sæson for årsmøder og medlemsindflydelse

Vil du være med til at bestemme, hvad Beredskabsforbundet skal lave i dit område, så deltag i årsmødet i din lokale kreds

18-01-2018

Forbedret app advarer om forhøjet vandstand

Ny version af app’en Mobilvarsling kan advare dig om alvorligt forhøjet vandstand og give mere præcise oplysninger om lukkede broer og veje, fortæller Beredskabsstyrelsen.

15-01-2018

Fokus på klima og terror i 2018

Klimarelaterede hændelser og terrorberedskab er blandt emnerne på dagsordenen for Beredskabsstyrelsens arbejde i 2018. Det fremgår af styrelsens mål- og resultatplan for 2018, fortæller brs.dk

11-01-2018

Brandkadetter satte præg på gudstjeneste

Med langt over 150 deltagere i Holmens Kirke var det Beredskabsforbundet Region Hovedstadens hidtil mest velbesøgte nytårsgudstjeneste, hvor Anders Ladekarl fra Røde Kors satte fokus på frivilliges betydning for sikkerhed ved redningsindsats

 Abonnér på nyhederne