Flere opgaver kræver flere frivillige

25-01-2018

Trekantområdets Brandvæsen er i gang med en hvervekampagne for at finde flere kvalificerede frivillige i Vejle, Kolding og Billund.

Hvis din indkøbstur lørdag den 3. februar går til Kolding Storcenter eller Bryggen i Vejle, har du en god chance for at løbe ind i frivillige fra TrekantBrand.

Mellem klokken cirka 10 og 13 vil de blandt andet byde på smagsprøver af suppe og kakao og demonstrere førstehjælp for sydøstjyske lørdagshandlende.

De to mindre happenings er en del af en hvervekampagne fra TrekantBrand (Trekantområdets Brandvæsen), som søger flere frivillige i Vejle, Kolding og Billund kommuner.

I alle tre kommuner er der brug for frivillige til førstehjælp. I Vejle og Kolding mangler man også frivillige til FILO (Forplejning, Indkvartering og Logistik).

”Vi får flere opgaver og nye typer opgaver, fordi vi i TrekantBrand er blevet så store efter sammenlægningen af de kommunale beredskaber. Ikke mindst inden for førstehjælp har vi travlt, så vi har brug for ekstra hænder, hvis ikke vi skal sige nej til at hjælpe ved musik- og sportsarrangementer,” siger Kristian Müller, beredskabsinspektør hos TrekantBrand.

Han håber at finde 10-15 nye frivillige i Kolding, 10 i Vejle og 15 i Billund.

Også beredskabet i Horsens og Hedensted kommuner søger i øjeblikket flere frivillige.

Og Henning Skallebæk, Beredskabsforbundets regionale konsulent i Region Midtjylland og Region Syddanmark, varsler flere hvervekampagner i den kommende tid:

Større beredskaber – flere frivillige

”Behovet for frivillige er helt klart stigende. For det første er potentialet i frivillige blevet tydeligt ved blandt andet store klimaopgaver og førstehjælpsopgaver, men også i støttefunktioner som logistik og forplejning. For det andet kan beredskaberne bedre håndtere mange frivillige, nu hvor de er blevet større via sammenlægninger: Der er stordriftsfordele ved for eksempel at samle flere frivillige til uddannelse. Og hvis en opgave er i Vejle, kan beredskabet nu trække på en frivillig fra Kolding og på den måde udnytte ressourcerne bedre til flere og større opgaver,” siger han.

TrekantBrands hvervekampagne omfatter blandt andet annoncering og radiospots i diverse medier – og forhåbentlig presseomtale i aviser, radio og regional-tv.

Desuden inviterer TrekantBrand interesserede til infomøder onsdag 7. februar kl. 19.00 i både Grindsted, Kolding og Vejle.

TrekantBrand dækker kommunerne Vejle, Kolding, Billund, Fredericia, Vejen og Middelfart. Læs mere på www.trekantbrand.dk

 

Foto: Marianne Kjær
Seneste nyt

13-08-2018

Prinsesse Marie besøger landsstævnet

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie kaster glans over Beredskabsforbundets landsstævne i Gråsten lørdag den 8. september.

10-08-2018

Sydvestjysk Brandvæsen vil have flere frivillige

Mere voldsomt vejr og en usikker verden får Sydvestjysk Brandvæsen til at søge nye frivillige, der har lyst til at gøre en forskel, i Esbjerg, Varde og Fanø kommuner.

22-07-2018

Millioner til ”Unge i Beredskabet”

Forsvarsministeriet giver seks millioner kroner til et nyt projekt, som skal samle alle former for inddragelse af unge i beredskabet.

27-06-2018

Gunnar Haurum er død

Han er blevet kaldt hovedmanden bag dansk brandvæsen, som det ser ud i dag. Blandt hans mange æresbevisninger var Beredskabsforbundets Hæderstegn. Tirsdag døde Gunnar Haurum, 89 år gammel.

 

11-06-2018

Landsrådet sagde ja, ja, ja og ja

På Beredskabsforbundets landsrådsmøde 2018 var der tavs opbakning til både præsidentens beretning og direktørens fremlæggelse af regnskabet. Og to ændringsforslag til vedtægterne blev vedtaget.

 

09-06-2018

Jesper fik et hæderstegn og en overraskelse

Jesper Atkinson Pedersen var stolt, da han var en af de 12, som lørdag på Beredskabsforbundets landsrådsmøde fik overrakt forbundets hæderstegn. Men han blev næsten endnu mere glad og rørt over, at hans brandkadetter fra Lolland kom og så ham få...

07-06-2018

Debat på Folkemødet: Er vi forberedt på terror?

Er den enkelte borger klædt godt nok på til at handle rigtigt under et terrorangreb? Er staten og kommunerne? Det er temaet for den debat, som Beredskabsforbundet arrangerer på Folkemødet på Bornholm sammen med Danske Beredskaber og Falck.

06-06-2018

12 får hæderstegn til landsrådsmødet lørdag

169 personer er tilmeldt Beredskabsforbundets landsrådsmøde i weekenden i Kolding. Landsrådet er forbundets øverste myndighed.

27-05-2018

Beredskabsforbundet Uddannelsescenter lukker

BFUC, som er en selvstændig virksomhed under Beredskabsforbundet, har i en årrække givet underskud. Derfor har bestyrelse og direktion valgt at nedlukke BFUC’s aktiviteter og lave en kontrolleret afvikling af virksomheden.

22-05-2018

Storm, vand og terror: Behov for flere frivillige

Beredskabsstyrelsen i Hedehusene vil gerne finde 100 nye frivillige. Baggrunden er øget pres på beredskabet og et stigende antal opgaver.

 Abonnér på nyhederne