Flere opgaver kræver flere frivillige

25-01-2018

Trekantområdets Brandvæsen er i gang med en hvervekampagne for at finde flere kvalificerede frivillige i Vejle, Kolding og Billund.

Hvis din indkøbstur lørdag den 3. februar går til Kolding Storcenter eller Bryggen i Vejle, har du en god chance for at løbe ind i frivillige fra TrekantBrand.

Mellem klokken cirka 10 og 13 vil de blandt andet byde på smagsprøver af suppe og kakao og demonstrere førstehjælp for sydøstjyske lørdagshandlende.

De to mindre happenings er en del af en hvervekampagne fra TrekantBrand (Trekantområdets Brandvæsen), som søger flere frivillige i Vejle, Kolding og Billund kommuner.

I alle tre kommuner er der brug for frivillige til førstehjælp. I Vejle og Kolding mangler man også frivillige til FILO (Forplejning, Indkvartering og Logistik).

”Vi får flere opgaver og nye typer opgaver, fordi vi i TrekantBrand er blevet så store efter sammenlægningen af de kommunale beredskaber. Ikke mindst inden for førstehjælp har vi travlt, så vi har brug for ekstra hænder, hvis ikke vi skal sige nej til at hjælpe ved musik- og sportsarrangementer,” siger Kristian Müller, beredskabsinspektør hos TrekantBrand.

Han håber at finde 10-15 nye frivillige i Kolding, 10 i Vejle og 15 i Billund.

Også beredskabet i Horsens og Hedensted kommuner søger i øjeblikket flere frivillige.

Og Henning Skallebæk, Beredskabsforbundets regionale konsulent i Region Midtjylland og Region Syddanmark, varsler flere hvervekampagner i den kommende tid:

Større beredskaber – flere frivillige

”Behovet for frivillige er helt klart stigende. For det første er potentialet i frivillige blevet tydeligt ved blandt andet store klimaopgaver og førstehjælpsopgaver, men også i støttefunktioner som logistik og forplejning. For det andet kan beredskaberne bedre håndtere mange frivillige, nu hvor de er blevet større via sammenlægninger: Der er stordriftsfordele ved for eksempel at samle flere frivillige til uddannelse. Og hvis en opgave er i Vejle, kan beredskabet nu trække på en frivillig fra Kolding og på den måde udnytte ressourcerne bedre til flere og større opgaver,” siger han.

TrekantBrands hvervekampagne omfatter blandt andet annoncering og radiospots i diverse medier – og forhåbentlig presseomtale i aviser, radio og regional-tv.

Desuden inviterer TrekantBrand interesserede til infomøder onsdag 7. februar kl. 19.00 i både Grindsted, Kolding og Vejle.

TrekantBrand dækker kommunerne Vejle, Kolding, Billund, Fredericia, Vejen og Middelfart. Læs mere på www.trekantbrand.dk

 

Foto: Marianne Kjær
Seneste nyt

10-01-2019

Khader: Frivillige er indbegrebet af danskhed

Den konservative formand for Folketingets forsvarsudvalg uddelte tak og ros til beredskabet og ikke mindst til den frivillige del i sin tale ved Beredskabsforbundets nytårsgudstjeneste i Holmens Kirke.

19-12-2018

Julegave: Ny aftale med Forsvarsministeriet

Ny aftale mellem Beredskabsforbundet og Forsvarsministeriet placerer forbundet og de frivillige i en hovedrolle i den moderne udgave af civilforsvaret.

30-11-2018

Husk røgalarmen – og få en tryg jul

Den fælles nordiske røgalarmdag 1. december skal minde os om, hvordan vi nemt kan forbedre brandsikkerheden i vores hjem i en ”farlig” måned.

 

01-11-2018

Forbundet i fortsat dialog med Beredskab Fyn

Kommentar fra Beredskabsforbundets ledelse efter presseomtale af uenighed og opsigelse af kontrakter på Fyn.

05-10-2018

Mette F. overrakte redningsberedskabspris

Årets Danske Redningsberedskabspris går til mandskabet fra Falck i Hårlev og indsatslederen fra Østsjællands Beredskab for en dramatisk redningsaktion ved en voldsom arbejdsulykke.

25-09-2018

Frivillige søges i Odder og Skanderborg

Østjyllands Brandvæsen i hvervekampagne for at finde frivillige, der kan gøre brandmændene endnu bedre.

09-09-2018

Næste landsstævne bliver i Hovedstaden

BF-stævne 2018 er forbi, og nu begynder forberedelserne til landsstævnet i 2020.

13-08-2018

Prinsesse Marie besøger landsstævnet

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie kaster glans over Beredskabsforbundets landsstævne i Gråsten lørdag den 8. september.

10-08-2018

Sydvestjysk Brandvæsen vil have flere frivillige

Mere voldsomt vejr og en usikker verden får Sydvestjysk Brandvæsen til at søge nye frivillige, der har lyst til at gøre en forskel, i Esbjerg, Varde og Fanø kommuner.

22-07-2018

Millioner til ”Unge i Beredskabet”

Forsvarsministeriet giver seks millioner kroner til et nyt projekt, som skal samle alle former for inddragelse af unge i beredskabet.

 Abonnér på nyhederne