Flere opgaver kræver flere frivillige

25-01-2018

Trekantområdets Brandvæsen er i gang med en hvervekampagne for at finde flere kvalificerede frivillige i Vejle, Kolding og Billund.

Hvis din indkøbstur lørdag den 3. februar går til Kolding Storcenter eller Bryggen i Vejle, har du en god chance for at løbe ind i frivillige fra TrekantBrand.

Mellem klokken cirka 10 og 13 vil de blandt andet byde på smagsprøver af suppe og kakao og demonstrere førstehjælp for sydøstjyske lørdagshandlende.

De to mindre happenings er en del af en hvervekampagne fra TrekantBrand (Trekantområdets Brandvæsen), som søger flere frivillige i Vejle, Kolding og Billund kommuner.

I alle tre kommuner er der brug for frivillige til førstehjælp. I Vejle og Kolding mangler man også frivillige til FILO (Forplejning, Indkvartering og Logistik).

”Vi får flere opgaver og nye typer opgaver, fordi vi i TrekantBrand er blevet så store efter sammenlægningen af de kommunale beredskaber. Ikke mindst inden for førstehjælp har vi travlt, så vi har brug for ekstra hænder, hvis ikke vi skal sige nej til at hjælpe ved musik- og sportsarrangementer,” siger Kristian Müller, beredskabsinspektør hos TrekantBrand.

Han håber at finde 10-15 nye frivillige i Kolding, 10 i Vejle og 15 i Billund.

Også beredskabet i Horsens og Hedensted kommuner søger i øjeblikket flere frivillige.

Og Henning Skallebæk, Beredskabsforbundets regionale konsulent i Region Midtjylland og Region Syddanmark, varsler flere hvervekampagner i den kommende tid:

Større beredskaber – flere frivillige

”Behovet for frivillige er helt klart stigende. For det første er potentialet i frivillige blevet tydeligt ved blandt andet store klimaopgaver og førstehjælpsopgaver, men også i støttefunktioner som logistik og forplejning. For det andet kan beredskaberne bedre håndtere mange frivillige, nu hvor de er blevet større via sammenlægninger: Der er stordriftsfordele ved for eksempel at samle flere frivillige til uddannelse. Og hvis en opgave er i Vejle, kan beredskabet nu trække på en frivillig fra Kolding og på den måde udnytte ressourcerne bedre til flere og større opgaver,” siger han.

TrekantBrands hvervekampagne omfatter blandt andet annoncering og radiospots i diverse medier – og forhåbentlig presseomtale i aviser, radio og regional-tv.

Desuden inviterer TrekantBrand interesserede til infomøder onsdag 7. februar kl. 19.00 i både Grindsted, Kolding og Vejle.

TrekantBrand dækker kommunerne Vejle, Kolding, Billund, Fredericia, Vejen og Middelfart. Læs mere på www.trekantbrand.dk

 

Foto: Marianne Kjær
Seneste nyt

25-09-2019

Hvordan siger man 'ja tak' til spontanfrivillige?

Beredskabsforbundet har deltaget i et fællesnordisk samarbejde, som peger på udfordringer og løsninger i forhold til borgere, der spontant møder op og tilbyder hjælp under en ulykke eller katastrofe.

19-08-2019

Landsstævne: Albertslund efterfølger Gråsten

Efter et vellykket BF-stævne 2018 i Sønderjylland bliver Albertslund Idrætsanlæg rammen om Beredskabsforbundets Landsstævne i september 2020.

 

27-06-2019

Mærkesager blev luftet og nye kontakter skabt

Igen i år fik Beredskabsforbundet et godt udbytte af Folkemødet på Bornholm. Det er vigtigt for forbundet at være til stede ved Folkemødet for at fange nye tendenser og deltage i uformelle møder, mener direktør Carsten Iversen.

11-06-2019

Hvad gør vi når Danmark kortsluttes?

Beredskabsforbundet er i den kommende uge til Folkemøde på Bornholm med tre debatter om beredskab, robusthed, tryghed og det moderne civilforsvar.

28-05-2019

Stort flertal for at kredsledere skal vælges

Alle Landsledelsens forslag til vedtægtsændringer blev vedtaget med stort flertal på Beredskabsforbundets Landsrådsmøde 26. maj i Vingsted.

 

27-05-2019

Hæderstegn til ung veteran og otte andre

På Landsrådsmødet i Vingsted i Sydjylland blev Beredskabsforbundets Hæderstegn i år uddelt til ni modtagere – heriblandt tre frivillige og én ansat i forbundet.

 

21-05-2019

Landsrådsmøde 2019: Fokus på nye vedtægter og Robust Borger

Beredskabsforbundets øverste myndighed, Landsrådet, mødes den 25.-26. maj i Vingsted.

05-05-2019

To år mere til landschefen

Beredskabsforbundets landschef, Niels Bonde Jensen, er genudpeget til endnu en periode på to år. Samtidig er Charlotte Lund udpeget som vicelandschef.

05-04-2019

Nye tørdragter og redningsveste til frivillige

Beredskabsforbundet Ringkøbing-Skjerns 50 frivillige er klar til at rykke ud i tilfælde af uheld og ulykker. TrygFonden har givet 73.000 kroner til køb af nyt materiel til brug ved redningsopgaver omkring vand.

05-03-2019

Frivillig i 17 år: Det fede er kammeratskabet

Kirsten Jeppesen er frivillig i hele tre af Beredskabsforbundets kredse. Og den første i en række af små portrætter af frivillige i redningsberedskabet.

 

 Abonnér på nyhederne