Fælles nordisk røgalarmdag

01-12-2017

”At have en røgalarm, som fungerer, kan være et spørgsmål om liv og død”, siger vicelandschef Stine Arenshøj i forbindelse med at der i dag – den 1. december – for femte år i træk sættes fokus på røgalarmers betydning i alle de nordiske lande

Hvert år omkommer over 50 danskere i brand, flere kommer til skade og værdier for flere milliarder kroner går tabt. Røgalarmer kan redde mange liv og gøre skaden betydeligt mindre. 

I dag fokuseres der i alle de nordiske land på, hvordan man kan forbedre sin brandsikkerhed ved at anskaffe sig en røgalarm, og der vil blive informeret om, hvordan man opsætter og tester røgalarmer.  1. december er nemlig fælles nordisk røgalarmdag, hvilket blev besluttet på et møde mellem de nordiske landes forebyggelsessamarbejde i 2011 gældende fra 2012.

Indsatsen er gennem årene blevet bakket op af de forskellige instanser i det danske redningsberedskab – herunder Beredskabsforbundet, Danske Beredskaber og Beredskabsstyrelsen – samt af bl.a. Trygfonden.

 

 

I år har spejderkorps og beredskabsfaglige medarbejdere fra syv kommuner deltaget i Trygfonden og BrandBevægelsens initiativ ”RøgalarmPatruljen”. De har gået i dørklokker i boligområder og tilbudt at tjekke beboernes nuværende røgalarmer eller sætte en ny røgalarm op. På landsplan blev i alt 2000 boliger besøgt, 1000 nye røgalarmer opsat og 500 batterier skiftet i eksisterende røgalarmer, fortæller Danske Beredskaber.

”I Beredskabsforbundet sætter vi især fokus på røgalarmernes betydning i forbindelse med de Robust Borger kurser, som vi gennemfører for boligselskaber, efterskoler, spejdere og mange andre målgrupper i hele landet”, fortælle Stine Arenshøj, der er vicelandschef i Beredskabsforbundet og har det overordnede ansvar for Robust Borger kampagnen.

”At have en røgalarm, som fungerer, kan være et spørgsmål om liv og død. Har du ikke én eller er du ikke sikker på, om den du har fungerer, så få styr på det. Behovet bliver ikke mindre, nu hvor vi går ind i juledekorationernes og de tændte stearinlys tid.”

Læs mere hos bl.a.:

Danske Beredskaber

Beredskabsstyrelsen

 

 
Seneste nyt

15-02-2018

Hjælp os med at hædre ildsjælene

Kender du nogen i redningsberedskabet, som gør en forskel? Fristen for at indstille til Beredskabsforbundets Hæderstegn er 1. marts.

14-02-2018

Æret være H.K.H. Prins Henriks minde

Hans Kongelige Højhed Prins Henrik døde sent tirsdag aften på Fredensborg Slot. Beredskabsforbundet har sendt kondolencebrev til Hoffet.

09-02-2018

51 nye frivillige på vej i Trekantområdet

TrekantBrands hvervekampagne for at finde flere frivillige i Kolding, Vejle og Billund ser ud til at give et flot resultat.

07-02-2018

”Frivillig: Så fedt at du tror det er løgn”

Torben Mørk, ny vicekredsleder i Beredskabsforbundet Billund-Grindsted, vil gerne dele sine gode oplevelser som frivillig med endnu flere. Det fortæller han om i en artikel i JydskeVestkysten.

 

29-01-2018

Forlig med fokus på befolkningens sikkerhed

Beredskabsforbundets landschef Niels Bonde Jensen glæder sig over gode elementer i forsvarsforliget og hæfter sig ved den nye dagsorden, som forliget er udtryk for.

25-01-2018

Flere opgaver kræver flere frivillige

Trekantområdets Brandvæsen er i gang med en hvervekampagne for at finde flere kvalificerede frivillige i Vejle, Kolding og Billund.

19-01-2018

Sæson for årsmøder og medlemsindflydelse

Vil du være med til at bestemme, hvad Beredskabsforbundet skal lave i dit område, så deltag i årsmødet i din lokale kreds

18-01-2018

Forbedret app advarer om forhøjet vandstand

Ny version af app’en Mobilvarsling kan advare dig om alvorligt forhøjet vandstand og give mere præcise oplysninger om lukkede broer og veje, fortæller Beredskabsstyrelsen.

15-01-2018

Fokus på klima og terror i 2018

Klimarelaterede hændelser og terrorberedskab er blandt emnerne på dagsordenen for Beredskabsstyrelsens arbejde i 2018. Det fremgår af styrelsens mål- og resultatplan for 2018, fortæller brs.dk

11-01-2018

Brandkadetter satte præg på gudstjeneste

Med langt over 150 deltagere i Holmens Kirke var det Beredskabsforbundet Region Hovedstadens hidtil mest velbesøgte nytårsgudstjeneste, hvor Anders Ladekarl fra Røde Kors satte fokus på frivilliges betydning for sikkerhed ved redningsindsats

 Abonnér på nyhederne