Fælles nordisk røgalarmdag

01-12-2017

”At have en røgalarm, som fungerer, kan være et spørgsmål om liv og død”, siger vicelandschef Stine Arenshøj i forbindelse med at der i dag – den 1. december – for femte år i træk sættes fokus på røgalarmers betydning i alle de nordiske lande

Hvert år omkommer over 50 danskere i brand, flere kommer til skade og værdier for flere milliarder kroner går tabt. Røgalarmer kan redde mange liv og gøre skaden betydeligt mindre. 

I dag fokuseres der i alle de nordiske land på, hvordan man kan forbedre sin brandsikkerhed ved at anskaffe sig en røgalarm, og der vil blive informeret om, hvordan man opsætter og tester røgalarmer.  1. december er nemlig fælles nordisk røgalarmdag, hvilket blev besluttet på et møde mellem de nordiske landes forebyggelsessamarbejde i 2011 gældende fra 2012.

Indsatsen er gennem årene blevet bakket op af de forskellige instanser i det danske redningsberedskab – herunder Beredskabsforbundet, Danske Beredskaber og Beredskabsstyrelsen – samt af bl.a. Trygfonden.

 

 

I år har spejderkorps og beredskabsfaglige medarbejdere fra syv kommuner deltaget i Trygfonden og BrandBevægelsens initiativ ”RøgalarmPatruljen”. De har gået i dørklokker i boligområder og tilbudt at tjekke beboernes nuværende røgalarmer eller sætte en ny røgalarm op. På landsplan blev i alt 2000 boliger besøgt, 1000 nye røgalarmer opsat og 500 batterier skiftet i eksisterende røgalarmer, fortæller Danske Beredskaber.

”I Beredskabsforbundet sætter vi især fokus på røgalarmernes betydning i forbindelse med de Robust Borger kurser, som vi gennemfører for boligselskaber, efterskoler, spejdere og mange andre målgrupper i hele landet”, fortælle Stine Arenshøj, der er vicelandschef i Beredskabsforbundet og har det overordnede ansvar for Robust Borger kampagnen.

”At have en røgalarm, som fungerer, kan være et spørgsmål om liv og død. Har du ikke én eller er du ikke sikker på, om den du har fungerer, så få styr på det. Behovet bliver ikke mindre, nu hvor vi går ind i juledekorationernes og de tændte stearinlys tid.”

Læs mere hos bl.a.:

Danske Beredskaber

Beredskabsstyrelsen

 

 
Seneste nyt

01-11-2018

Forbundet i fortsat dialog med Beredskab Fyn

Kommentar fra Beredskabsforbundets ledelse efter presseomtale af uenighed og opsigelse af kontrakter på Fyn.

05-10-2018

Mette F. overrakte redningsberedskabspris

Årets Danske Redningsberedskabspris går til mandskabet fra Falck i Hårlev og indsatslederen fra Østsjællands Beredskab for en dramatisk redningsaktion ved en voldsom arbejdsulykke.

25-09-2018

Frivillige søges i Odder og Skanderborg

Østjyllands Brandvæsen i hvervekampagne for at finde frivillige, der kan gøre brandmændene endnu bedre.

09-09-2018

Næste landsstævne bliver i Hovedstaden

BF-stævne 2018 er forbi, og nu begynder forberedelserne til landsstævnet i 2020.

13-08-2018

Prinsesse Marie besøger landsstævnet

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie kaster glans over Beredskabsforbundets landsstævne i Gråsten lørdag den 8. september.

10-08-2018

Sydvestjysk Brandvæsen vil have flere frivillige

Mere voldsomt vejr og en usikker verden får Sydvestjysk Brandvæsen til at søge nye frivillige, der har lyst til at gøre en forskel, i Esbjerg, Varde og Fanø kommuner.

22-07-2018

Millioner til ”Unge i Beredskabet”

Forsvarsministeriet giver seks millioner kroner til et nyt projekt, som skal samle alle former for inddragelse af unge i beredskabet.

27-06-2018

Gunnar Haurum er død

Han er blevet kaldt hovedmanden bag dansk brandvæsen, som det ser ud i dag. Blandt hans mange æresbevisninger var Beredskabsforbundets Hæderstegn. Tirsdag døde Gunnar Haurum, 89 år gammel.

 

11-06-2018

Landsrådet sagde ja, ja, ja og ja

På Beredskabsforbundets landsrådsmøde 2018 var der tavs opbakning til både præsidentens beretning og direktørens fremlæggelse af regnskabet. Og to ændringsforslag til vedtægterne blev vedtaget.

 

09-06-2018

Jesper fik et hæderstegn og en overraskelse

Jesper Atkinson Pedersen var stolt, da han var en af de 12, som lørdag på Beredskabsforbundets landsrådsmøde fik overrakt forbundets hæderstegn. Men han blev næsten endnu mere glad og rørt over, at hans brandkadetter fra Lolland kom og så ham få...

 Abonnér på nyhederne