Fælles nordisk røgalarmdag

01-12-2017

”At have en røgalarm, som fungerer, kan være et spørgsmål om liv og død”, siger vicelandschef Stine Arenshøj i forbindelse med at der i dag – den 1. december – for femte år i træk sættes fokus på røgalarmers betydning i alle de nordiske lande

Hvert år omkommer over 50 danskere i brand, flere kommer til skade og værdier for flere milliarder kroner går tabt. Røgalarmer kan redde mange liv og gøre skaden betydeligt mindre. 

I dag fokuseres der i alle de nordiske land på, hvordan man kan forbedre sin brandsikkerhed ved at anskaffe sig en røgalarm, og der vil blive informeret om, hvordan man opsætter og tester røgalarmer.  1. december er nemlig fælles nordisk røgalarmdag, hvilket blev besluttet på et møde mellem de nordiske landes forebyggelsessamarbejde i 2011 gældende fra 2012.

Indsatsen er gennem årene blevet bakket op af de forskellige instanser i det danske redningsberedskab – herunder Beredskabsforbundet, Danske Beredskaber og Beredskabsstyrelsen – samt af bl.a. Trygfonden.

 

 

I år har spejderkorps og beredskabsfaglige medarbejdere fra syv kommuner deltaget i Trygfonden og BrandBevægelsens initiativ ”RøgalarmPatruljen”. De har gået i dørklokker i boligområder og tilbudt at tjekke beboernes nuværende røgalarmer eller sætte en ny røgalarm op. På landsplan blev i alt 2000 boliger besøgt, 1000 nye røgalarmer opsat og 500 batterier skiftet i eksisterende røgalarmer, fortæller Danske Beredskaber.

”I Beredskabsforbundet sætter vi især fokus på røgalarmernes betydning i forbindelse med de Robust Borger kurser, som vi gennemfører for boligselskaber, efterskoler, spejdere og mange andre målgrupper i hele landet”, fortælle Stine Arenshøj, der er vicelandschef i Beredskabsforbundet og har det overordnede ansvar for Robust Borger kampagnen.

”At have en røgalarm, som fungerer, kan være et spørgsmål om liv og død. Har du ikke én eller er du ikke sikker på, om den du har fungerer, så få styr på det. Behovet bliver ikke mindre, nu hvor vi går ind i juledekorationernes og de tændte stearinlys tid.”

Læs mere hos bl.a.:

Danske Beredskaber

Beredskabsstyrelsen

 

 
Seneste nyt

22-05-2018

Storm, vand og terror: Behov for flere frivillige

Beredskabsstyrelsen i Hedehusene vil gerne finde 100 nye frivillige. Baggrunden er øget pres på beredskabet og et stigende antal opgaver.

01-05-2018

Husk det nu: Sirenerne hyler onsdag

Det sker hvert år: Første onsdag i maj klokken 12.00 testes sirenevarslings-systemet over hele landet.

 

19-04-2018

Gode grunde til at gæste Gråsten i september

BF-stævne 2018 kan byde på tyske modstandere, fine faciliteter og et kongeligt sommerhus i nærheden. Så der er mange gode grunde til at tilmelde sig landsstævnet i Gråsten i september, mener Henrik Sohl, formand for stævnearbejdsgruppen.

06-04-2018

Fornem hæder til Robust Borger-undervisere

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen overrakte fredag Årets Frivilligpris inden for redningsberedskabet til gruppen af Robust Borger-undervisere under Beredskabsforbundet.

15-03-2018

Frivillige var ude med pumper og kødgryder

Smeltevand, en synkende kutter og en brand skabte et par travle døgn for de frivillige ved både Vestsjællands Beredskab og ved Midt- og Sydsjællands Brand og Redning.

01-03-2018

Udsigt til en afløser for brandkadetterne

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen er indstillet på at finde penge til en ny måde at involvere unge i beredskabet, som kan forebygge angreb mod brandmænd og brandbiler, fortæller Beredskabsforbundets landschef efter møde i ministeriet.

15-02-2018

Hjælp os med at hædre ildsjælene

Kender du nogen i redningsberedskabet, som gør en forskel? Fristen for at indstille til Beredskabsforbundets Hæderstegn er 1. marts.

14-02-2018

Æret være H.K.H. Prins Henriks minde

Hans Kongelige Højhed Prins Henrik døde sent tirsdag aften på Fredensborg Slot. Beredskabsforbundet har sendt kondolencebrev til Hoffet.

09-02-2018

51 nye frivillige på vej i Trekantområdet

TrekantBrands hvervekampagne for at finde flere frivillige i Kolding, Vejle og Billund ser ud til at give et flot resultat.

07-02-2018

”Frivillig: Så fedt at du tror det er løgn”

Torben Mørk, ny vicekredsleder i Beredskabsforbundet Billund-Grindsted, vil gerne dele sine gode oplevelser som frivillig med endnu flere. Det fortæller han om i en artikel i JydskeVestkysten.

 

 Abonnér på nyhederne