Brandkadetter satte præg på gudstjeneste

11-01-2018

Med langt over 150 deltagere i Holmens Kirke var det Beredskabsforbundet Region Hovedstadens hidtil mest velbesøgte nytårsgudstjeneste, hvor Anders Ladekarl fra Røde Kors satte fokus på frivilliges betydning for sikkerhed ved redningsindsats

Omkring 20 unge brandkadetter fra Nordsjælland og Lolland-Falster stod klar med fakler i mørket ved mindestenen for faldne brand- og redningsfolk forud for nytårsgudstjenesten i Holmens Kirke onsdag aften, hvor Beredskabsforbundets Musikkorps spillede.

Der ankom en meget lang række repræsentanter for bl.a. Beredskabsforbundets ledelse, forbundets kredse i Region Hovedstaden og Region Sjælland, Hovedstadens Beredskab, Østsjællands Beredskab, Røde Kors, politiet og Folketinget. Da alle havde fundet plads i kirken, var kadetterne også med til at bære faner ind og tog opstilling ved alteret.

 

Ved gudstjenesten tryllebandt sognepræst Steffen Ringgaard Andreasen gæsternes opmærksomhed med en flot prædiken om bl.a. indholdet af fadervor i relation til årsskiftet, ligesom der var en række gode musikalske indslag fra Holmens Kirkes Kor og forbundets musikkorps.

Efter selve gudstjenesten blev ordet givet til generalsekretæren for Røde Kors, Anders Ladekarl, som holdt en flot tale om frivilliges indsats – hvad end det er i et krigshærget område i Syrien eller ved en oversvømmelse eller en brandslukning i Danmark.

”I Beredskabsforbundet og Røde Kors har vi frivilligheden til fælles. Vores kerne består af mennesker, der vil handle og gøre noget godt, når der er behov for en medmenneskelig indsats”, sagde han bl.a. og satte fokus på betydningen af godt samarbejde og et stærkt lokalt rodfæste, der skaber større sikkerhed ved redningsindsatser. Kort sagt toner som har genklang i det, som Beredskabsforbundet, Danske Beredskaber og Falck på det seneste har gjort opmærksom på - nemlig at arbejdet med brandkadetter og inddragelse af lokale unge kan reducere risikoen for angreb på brandfolk, sådan som det skete nyårsaften i år.

Bagefter var der masser hyggelige ordvekslinger og god stemning, da der blev budt på vin, vand og kransekagen i kirken, inden gæsterne rundede af med at ønske hinanden godt nytår. Arrangøren – Beredskabsforbundet Region Hovedstaden – havde god grund til at være tilfreds med arrangementet og ikke mindst fremmødet.

”Deltagerantallet har været stødt stigende. Vi vurderer, at der deltog 160-170 mennesker, så det var den hidtil mest velbesøgte nytårsgudstjeneste”, siger regionsleder Søren Brandt.

Fotos: Bjørn Nielsen – bpln.dk
Seneste nyt

22-07-2018

Millioner til ”Unge i Beredskabet”

Forsvarsministeriet giver seks millioner kroner til et nyt projekt, som skal samle alle former for inddragelse af unge i beredskabet.

27-06-2018

Gunnar Haurum er død

Han er blevet kaldt hovedmanden bag dansk brandvæsen, som det ser ud i dag. Blandt hans mange æresbevisninger var Beredskabsforbundets Hæderstegn. Tirsdag døde Gunnar Haurum, 89 år gammel.

 

11-06-2018

Landsrådet sagde ja, ja, ja og ja

På Beredskabsforbundets landsrådsmøde 2018 var der tavs opbakning til både præsidentens beretning og direktørens fremlæggelse af regnskabet. Og to ændringsforslag til vedtægterne blev vedtaget.

 

09-06-2018

Jesper fik et hæderstegn og en overraskelse

Jesper Atkinson Pedersen var stolt, da han var en af de 12, som lørdag på Beredskabsforbundets landsrådsmøde fik overrakt forbundets hæderstegn. Men han blev næsten endnu mere glad og rørt over, at hans brandkadetter fra Lolland kom og så ham få...

07-06-2018

Debat på Folkemødet: Er vi forberedt på terror?

Er den enkelte borger klædt godt nok på til at handle rigtigt under et terrorangreb? Er staten og kommunerne? Det er temaet for den debat, som Beredskabsforbundet arrangerer på Folkemødet på Bornholm sammen med Danske Beredskaber og Falck.

06-06-2018

12 får hæderstegn til landsrådsmødet lørdag

169 personer er tilmeldt Beredskabsforbundets landsrådsmøde i weekenden i Kolding. Landsrådet er forbundets øverste myndighed.

27-05-2018

Beredskabsforbundet Uddannelsescenter lukker

BFUC, som er en selvstændig virksomhed under Beredskabsforbundet, har i en årrække givet underskud. Derfor har bestyrelse og direktion valgt at nedlukke BFUC’s aktiviteter og lave en kontrolleret afvikling af virksomheden.

22-05-2018

Storm, vand og terror: Behov for flere frivillige

Beredskabsstyrelsen i Hedehusene vil gerne finde 100 nye frivillige. Baggrunden er øget pres på beredskabet og et stigende antal opgaver.

01-05-2018

Husk det nu: Sirenerne hyler onsdag

Det sker hvert år: Første onsdag i maj klokken 12.00 testes sirenevarslings-systemet over hele landet.

 

19-04-2018

Gode grunde til at gæste Gråsten i september

BF-stævne 2018 kan byde på tyske modstandere, fine faciliteter og et kongeligt sommerhus i nærheden. Så der er mange gode grunde til at tilmelde sig landsstævnet i Gråsten i september, mener Henrik Sohl, formand for stævnearbejdsgruppen.

 Abonnér på nyhederne