Boligselskab i DR: Robust Borger skaber tryghed

30-11-2017

”Jeg tror, at jeg kan redde mit eget og andres liv nu”, siger Vivian Larsen fra Holte til radioen efter, at hun i år blev en del at det rekordstore antal borgere, som gennemførte Beredskabsforbundets Robust Borger kurser

DR København besøgte torsdag morgen Vivian Larsen i hendes hjem i Holte og testede, hvad hun syntes om og havde lært af et af Beredskabsforbundets Robust Borger kurser i år.

”Jeg tror, at jeg kan redde mit eget og andres liv nu. Selvom det ikke er alle i området, der har fået kurset, så er der mindst én på hver etage, der kan hjælpe og ved, hvad man skal gøre, hvis der for eksempel skulle opstå en brand”, sagde hun og forklarede, hvordan hun ville reagere i en potentielt farlig situation. 

”Beboerne føler en større tryghed, end de har gjort før, og det at der er nogen, som er mere opmærksomme på problemer eller ulykker, gør det også nemmere for boligforeningerne”, sagde Preben Christensen, seniorkonsulent ved boligselskabet Domea til DR.

Er du interesseret, så kontakt os

Vivian er en af de over 4.200 nye robuste borgere, som Beredskabsforbundet har uddannet i år. Målet er 2.500 om året. Det blev overskredet første gang sidste år med 2.856 nye robuste borgere. Men i år har indsatsen fået særlig meget luft under vingerne.

Det hænger sammen med, at der er udviklede koncepter særligt tilpasset målgrupper som fx boligselskaber og efterskoler. Men Beredskabsforbundet tilbyder også Robust Borger kurser til andre organisationer, foreninger, klubber og fællesskaber.  

Er du eller din forening interesseret i et kursus? Kender du nogen, der er det? Så kontakt os på robustborger@beredskab.dk eller 35 24 00 00.

Se webnyheden på DR København

 

 
Seneste nyt

15-02-2018

Hjælp os med at hædre ildsjælene

Kender du nogen i redningsberedskabet, som gør en forskel? Fristen for at indstille til Beredskabsforbundets Hæderstegn er 1. marts.

14-02-2018

Æret være H.K.H. Prins Henriks minde

Hans Kongelige Højhed Prins Henrik døde sent tirsdag aften på Fredensborg Slot. Beredskabsforbundet har sendt kondolencebrev til Hoffet.

09-02-2018

51 nye frivillige på vej i Trekantområdet

TrekantBrands hvervekampagne for at finde flere frivillige i Kolding, Vejle og Billund ser ud til at give et flot resultat.

07-02-2018

”Frivillig: Så fedt at du tror det er løgn”

Torben Mørk, ny vicekredsleder i Beredskabsforbundet Billund-Grindsted, vil gerne dele sine gode oplevelser som frivillig med endnu flere. Det fortæller han om i en artikel i JydskeVestkysten.

 

29-01-2018

Forlig med fokus på befolkningens sikkerhed

Beredskabsforbundets landschef Niels Bonde Jensen glæder sig over gode elementer i forsvarsforliget og hæfter sig ved den nye dagsorden, som forliget er udtryk for.

25-01-2018

Flere opgaver kræver flere frivillige

Trekantområdets Brandvæsen er i gang med en hvervekampagne for at finde flere kvalificerede frivillige i Vejle, Kolding og Billund.

19-01-2018

Sæson for årsmøder og medlemsindflydelse

Vil du være med til at bestemme, hvad Beredskabsforbundet skal lave i dit område, så deltag i årsmødet i din lokale kreds

18-01-2018

Forbedret app advarer om forhøjet vandstand

Ny version af app’en Mobilvarsling kan advare dig om alvorligt forhøjet vandstand og give mere præcise oplysninger om lukkede broer og veje, fortæller Beredskabsstyrelsen.

15-01-2018

Fokus på klima og terror i 2018

Klimarelaterede hændelser og terrorberedskab er blandt emnerne på dagsordenen for Beredskabsstyrelsens arbejde i 2018. Det fremgår af styrelsens mål- og resultatplan for 2018, fortæller brs.dk

11-01-2018

Brandkadetter satte præg på gudstjeneste

Med langt over 150 deltagere i Holmens Kirke var det Beredskabsforbundet Region Hovedstadens hidtil mest velbesøgte nytårsgudstjeneste, hvor Anders Ladekarl fra Røde Kors satte fokus på frivilliges betydning for sikkerhed ved redningsindsats

 Abonnér på nyhederne