Ældres fald koster årligt to milliarder

25-03-2010

Hver tredje ældre over 65 falder en gang om året, og mange af dem brækker hoften. Det koster hvert år samfundet to milliarder kroner, og i takt med at antallet af ældre stiger, vil den udgift eksplodere.

Gurli Skjødt på 89 faldt i efteråret og brækkede det ene lårben, for nylig skete det igen, og hun har nu brækket det andet lårben.

- Indtil jeg faldt første gang har jeg klaret mig selv i mit hus, men nu er jeg blevet afhængig af hjælp, og det er jeg ikke glad for, fortæller Gurli Skjødt, som er i fuld gang med genoptræning.

For mange ældre er en faldulykke starten på en nedadgående spiral i deres liv, fortæller Pia Malcolm fra Holbæk Kommunes genoptræningscenter.

- Mange oplever, at de ikke bliver selvhjulpne igen, men bliver afhængige af hjemmehjælp. Samtidig bliver de også angste for at falde igen og kan risikere at isolere sig. 

En ny kampagne skal nu få kommunerne til at forebygge faldulykker hos de ældre, for ellers kommer udgifterne til at eksplodere i fremtiden, fortæller Hanna Vestenaa fra Sund By Netværket.

- Jo ældre vi bliver, jo større er risikoen for at falde. Eftersom vi alle lever længere, så vil der også komme mange flere faldulykker, hvis man ikke sætter ind.

En af de ting kommunerne kan gøre er at sætte rammerne for, at de ældre kan holde sig sunde og aktive. De ældre selv skal bl.a. dyrke motion og spise D-vitamin og calcium.

Kilde: DR Nyheder
Seneste nyt

10-01-2020

Beredskab er også en måde at tænke på

Med BorgerBeredskabet er I med til at gøre Danmark til et mere sikkert sted at leve, sagde Beredskabsstyrelsens direktør i sin tale ved Beredskabsforbundets nytårsgudstjeneste, hvor han også uddelte mange roser til de frivillige.

25-11-2019

Gode råd om at lede og motivere frivillige

Over 40 deltagere fra beredskabsverdenen deltog i Beredskabsforbundets temadag på Christiansborg om ledelse og motivation af frivillige. Tre oplægsholderes vidt forskellige tilgang til emnet gav livlig debat og udveksling af erfaringer. Her kan du...

25-09-2019

Hvordan siger man 'ja tak' til spontanfrivillige?

Beredskabsforbundet har deltaget i et fællesnordisk samarbejde, som peger på udfordringer og løsninger i forhold til borgere, der spontant møder op og tilbyder hjælp under en ulykke eller katastrofe.

19-08-2019

Landsstævne: Albertslund efterfølger Gråsten

Efter et vellykket BF-stævne 2018 i Sønderjylland bliver Albertslund Idrætsanlæg rammen om Beredskabsforbundets Landsstævne i september 2020.

 

27-06-2019

Mærkesager blev luftet og nye kontakter skabt

Igen i år fik Beredskabsforbundet et godt udbytte af Folkemødet på Bornholm. Det er vigtigt for forbundet at være til stede ved Folkemødet for at fange nye tendenser og deltage i uformelle møder, mener direktør Carsten Iversen.

11-06-2019

Hvad gør vi når Danmark kortsluttes?

Beredskabsforbundet er i den kommende uge til Folkemøde på Bornholm med tre debatter om beredskab, robusthed, tryghed og det moderne civilforsvar.

28-05-2019

Stort flertal for at kredsledere skal vælges

Alle Landsledelsens forslag til vedtægtsændringer blev vedtaget med stort flertal på Beredskabsforbundets Landsrådsmøde 26. maj i Vingsted.

 

27-05-2019

Hæderstegn til ung veteran og otte andre

På Landsrådsmødet i Vingsted i Sydjylland blev Beredskabsforbundets Hæderstegn i år uddelt til ni modtagere – heriblandt tre frivillige og én ansat i forbundet.

 

21-05-2019

Landsrådsmøde 2019: Fokus på nye vedtægter og Robust Borger

Beredskabsforbundets øverste myndighed, Landsrådet, mødes den 25.-26. maj i Vingsted.

05-05-2019

To år mere til landschefen

Beredskabsforbundets landschef, Niels Bonde Jensen, er genudpeget til endnu en periode på to år. Samtidig er Charlotte Lund udpeget som vicelandschef.

 Abonnér på nyhederne