12 får hæderstegn til landsrådsmødet lørdag

06-06-2018

169 personer er tilmeldt Beredskabsforbundets landsrådsmøde i weekenden i Kolding. Landsrådet er forbundets øverste myndighed.

Ikke færre end 169 deltagere har meldt deres ankomst, når Beredskabsforbundet i weekenden 9.-10. juni holder det årlige landsrådsmøde på Hotel Comwell i Kolding.

Landsrådet er den øverste myndighed i Beredskabsforbundet og ledes af præsidenten. Landsrådet består af præsidiet, regionsledere og viceregionsledere, kredsledere og vicekredsledere. Og når man dertil lægger et antal indbudte gæster, når det samlede deltagerantal i år altså op på 169 om lørdagen – og lidt færre om søndagen. 

Lørdag er højdepunktet uddeling af Beredskabsforbundets Hæderstegn – i hvert fald for modtagerne af hæderstegnet. Dem er der i år 12 af, og de får hæderstegnet overrakt af præsident Jan Johansen og vicelandscheferne Stine Arenshøj og Niels Christensen. Landschef Niels Bonde Jensen er forhindret i at deltage i landsrådsmødet. 

Arbejdsglæde og kommunale frivillige

Lørdagen byder også på to spændende oplæg: Først fortæller foredragsholder og arbejdsglædeekspert Gitte Koldtoft om at skabe arbejdsglæde i en virksomhed eller en organisation. 

Derefter kommer kommunaldirektør Jesper Thyrring Møller, Hedensted Kommune, med et indlæg om brug af frivillige i en kommunal sammenhæng.

Senere er der reception for modtagerne af hæderstegnet – og om aftenen er der festmiddag.

Søndag afvikles selve landsrådsmødet. Her aflægger præsidenten beretning, årsregnskabet for 2017 forelægges, og der er behandling af indkomne forslag.
Præsidenten er valgt i 2017 og er derfor ikke på valg i år. 

Skarpere og mere borgerrettet profil

Allerede nu kan du se Beredskabsforbundets skriftlige ledelsesberetning, som både ser tilbage på 2017 og frem i tiden. Blandt andet fremgår det, at forbundets strategi frem til 2020 indebærer en betydelig skarpere borgerrettet profil. ”Vi ønsker en skarpere profil for at sikre, at borgere og ikke kun forsvar, politi, beredskab og andre myndigheder er klar til de udfordringer, som Danmark allerede står i,” står der blandt andet i ledelsesberetningen.

Du kan finde ledelsesberetningen her.

 

Foto fra landsrådsmødet i 2017: Bjørn Nielsen, www.bpln.dk
Seneste nyt

11-06-2019

Hvad gør vi når Danmark kortsluttes?

Beredskabsforbundet er i den kommende uge til Folkemøde på Bornholm med tre debatter om beredskab, robusthed, tryghed og det moderne civilforsvar.

28-05-2019

Stort flertal for at kredsledere skal vælges

Alle Landsledelsens forslag til vedtægtsændringer blev vedtaget med stort flertal på Beredskabsforbundets Landsrådsmøde 26. maj i Vingsted.

 

27-05-2019

Hæderstegn til ung veteran og otte andre

På Landsrådsmødet i Vingsted i Sydjylland blev Beredskabsforbundets Hæderstegn i år uddelt til ni modtagere – heriblandt tre frivillige og én ansat i forbundet.

 

21-05-2019

Landsrådsmøde 2019: Fokus på nye vedtægter og Robust Borger

Beredskabsforbundets øverste myndighed, Landsrådet, mødes den 25.-26. maj i Vingsted.

05-05-2019

To år mere til landschefen

Beredskabsforbundets landschef, Niels Bonde Jensen, er genudpeget til endnu en periode på to år. Samtidig er Charlotte Lund udpeget som vicelandschef.

05-04-2019

Nye tørdragter og redningsveste til frivillige

Beredskabsforbundet Ringkøbing-Skjerns 50 frivillige er klar til at rykke ud i tilfælde af uheld og ulykker. TrygFonden har givet 73.000 kroner til køb af nyt materiel til brug ved redningsopgaver omkring vand.

05-03-2019

Frivillig i 17 år: Det fede er kammeratskabet

Kirsten Jeppesen er frivillig i hele tre af Beredskabsforbundets kredse. Og den første i en række af små portrætter af frivillige i redningsberedskabet.

 

10-01-2019

Khader: Frivillige er indbegrebet af danskhed

Den konservative formand for Folketingets forsvarsudvalg uddelte tak og ros til beredskabet og ikke mindst til den frivillige del i sin tale ved Beredskabsforbundets nytårsgudstjeneste i Holmens Kirke.

19-12-2018

Julegave: Ny aftale med Forsvarsministeriet

Ny aftale mellem Beredskabsforbundet og Forsvarsministeriet placerer forbundet og de frivillige i en hovedrolle i den moderne udgave af civilforsvaret.

30-11-2018

Husk røgalarmen – og få en tryg jul

Den fælles nordiske røgalarmdag 1. december skal minde os om, hvordan vi nemt kan forbedre brandsikkerheden i vores hjem i en ”farlig” måned.

 

 Abonnér på nyhederne