12 får hæderstegn til landsrådsmødet lørdag

06-06-2018

169 personer er tilmeldt Beredskabsforbundets landsrådsmøde i weekenden i Kolding. Landsrådet er forbundets øverste myndighed.

Ikke færre end 169 deltagere har meldt deres ankomst, når Beredskabsforbundet i weekenden 9.-10. juni holder det årlige landsrådsmøde på Hotel Comwell i Kolding.

Landsrådet er den øverste myndighed i Beredskabsforbundet og ledes af præsidenten. Landsrådet består af præsidiet, regionsledere og viceregionsledere, kredsledere og vicekredsledere. Og når man dertil lægger et antal indbudte gæster, når det samlede deltagerantal i år altså op på 169 om lørdagen – og lidt færre om søndagen. 

Lørdag er højdepunktet uddeling af Beredskabsforbundets Hæderstegn – i hvert fald for modtagerne af hæderstegnet. Dem er der i år 12 af, og de får hæderstegnet overrakt af præsident Jan Johansen og vicelandscheferne Stine Arenshøj og Niels Christensen. Landschef Niels Bonde Jensen er forhindret i at deltage i landsrådsmødet. 

Arbejdsglæde og kommunale frivillige

Lørdagen byder også på to spændende oplæg: Først fortæller foredragsholder og arbejdsglædeekspert Gitte Koldtoft om at skabe arbejdsglæde i en virksomhed eller en organisation. 

Derefter kommer kommunaldirektør Jesper Thyrring Møller, Hedensted Kommune, med et indlæg om brug af frivillige i en kommunal sammenhæng.

Senere er der reception for modtagerne af hæderstegnet – og om aftenen er der festmiddag.

Søndag afvikles selve landsrådsmødet. Her aflægger præsidenten beretning, årsregnskabet for 2017 forelægges, og der er behandling af indkomne forslag.
Præsidenten er valgt i 2017 og er derfor ikke på valg i år. 

Skarpere og mere borgerrettet profil

Allerede nu kan du se Beredskabsforbundets skriftlige ledelsesberetning, som både ser tilbage på 2017 og frem i tiden. Blandt andet fremgår det, at forbundets strategi frem til 2020 indebærer en betydelig skarpere borgerrettet profil. ”Vi ønsker en skarpere profil for at sikre, at borgere og ikke kun forsvar, politi, beredskab og andre myndigheder er klar til de udfordringer, som Danmark allerede står i,” står der blandt andet i ledelsesberetningen.

Du kan finde ledelsesberetningen her.

 

Foto fra landsrådsmødet i 2017: Bjørn Nielsen, www.bpln.dk
Seneste nyt

10-01-2019

Khader: Frivillige er indbegrebet af danskhed

Den konservative formand for Folketingets forsvarsudvalg uddelte tak og ros til beredskabet og ikke mindst til den frivillige del i sin tale ved Beredskabsforbundets nytårsgudstjeneste i Holmens Kirke.

19-12-2018

Julegave: Ny aftale med Forsvarsministeriet

Ny aftale mellem Beredskabsforbundet og Forsvarsministeriet placerer forbundet og de frivillige i en hovedrolle i den moderne udgave af civilforsvaret.

30-11-2018

Husk røgalarmen – og få en tryg jul

Den fælles nordiske røgalarmdag 1. december skal minde os om, hvordan vi nemt kan forbedre brandsikkerheden i vores hjem i en ”farlig” måned.

 

01-11-2018

Forbundet i fortsat dialog med Beredskab Fyn

Kommentar fra Beredskabsforbundets ledelse efter presseomtale af uenighed og opsigelse af kontrakter på Fyn.

05-10-2018

Mette F. overrakte redningsberedskabspris

Årets Danske Redningsberedskabspris går til mandskabet fra Falck i Hårlev og indsatslederen fra Østsjællands Beredskab for en dramatisk redningsaktion ved en voldsom arbejdsulykke.

25-09-2018

Frivillige søges i Odder og Skanderborg

Østjyllands Brandvæsen i hvervekampagne for at finde frivillige, der kan gøre brandmændene endnu bedre.

09-09-2018

Næste landsstævne bliver i Hovedstaden

BF-stævne 2018 er forbi, og nu begynder forberedelserne til landsstævnet i 2020.

13-08-2018

Prinsesse Marie besøger landsstævnet

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie kaster glans over Beredskabsforbundets landsstævne i Gråsten lørdag den 8. september.

10-08-2018

Sydvestjysk Brandvæsen vil have flere frivillige

Mere voldsomt vejr og en usikker verden får Sydvestjysk Brandvæsen til at søge nye frivillige, der har lyst til at gøre en forskel, i Esbjerg, Varde og Fanø kommuner.

22-07-2018

Millioner til ”Unge i Beredskabet”

Forsvarsministeriet giver seks millioner kroner til et nyt projekt, som skal samle alle former for inddragelse af unge i beredskabet.

 Abonnér på nyhederne