Gå til indhold

Ståsted for de frivillige
- og meget mere

Beredskabsforbundet har i dag tre hovedopgaver: At være ståsted for de frivillige, at stå for borgeruddannelse og at hverve frivillige og brandfolk til beredskaberne.
På en basis af frivillighed udfører Beredskabsforbundet tre kerneopgaver, som tilsammen er med til at sikre et robust samfund.
På en basis af frivillighed udfører Beredskabsforbundet tre kerneopgaver, som tilsammen er med til at sikre et robust samfund.

 

Beredskabsforbundet har eksisteret siden 1934. Vi har skiftet navn flere gange undervejs.
Vores rolle og vores opgaver har ændret sig i takt med, at verden og dens krav og udfordringer og trusler har ændret sig.

Men Beredskabsforbundets sjæl og mål har ikke ændret sig.
Frivillighed har altid været vores DNA og drivkraft. Og målet er også i dag et robust samfund, hvor vi alle kan leve trygt.

 

Beredskabsforbundets tre hovedopgaver

I dag står Beredskabsforbundet på tre søjler – vores tre hovedopgaver, som er defineret via forbundets rammeaftale med Forsvarsministeriet:

  1. Vi er ståsted for de frivillige i redningsberedskabet og oplyser om deres bidrag til det samlede danske beredskab.
  2. Vi uddanner befolkningen i at forebygge ulykker og være mere selvhjulpne i kritiske situationer – gennem BorgerBeredskabet.
  3. Vi hjælper redningsberedskaberne med at skaffe nye frivillige og nye deltidsbrandfolk – gennem hvervekampagner og gennem projektet BlivBrandmandNu.

Vi hverver, støtter og samler de frivillige.
Vi arbejder for at gøre det trygt og spændende og meningsfuldt at være frivillig i Danmarks beredskaber og gennem BorgerBeredskabet.

Vi giver dig mulighed for at bidrage til det samlede beredskab. Uanset om du vil bruge et af vores kurser til at blive klogere og mere robust – om du vil undervise på vores kurser – eller om du vil være frivillig eller deltidsbrandmand.

Vi skaber rammerne – så du kan tage ansvar

 

 

 

CVR: 56 77 62 14 / EAN: 5798000201583 / Bank: Danske Bank, 0216 – 4069071317