PROJEKT ØSTBØRN - Sommerferie for polske børn

Hvert år i juli kommer 120 dårligt stillede børn fra kulminedistriktet Katowice i Polen til Danmark, hvor frivillige fra Beredskabsforbundet er klar til at give dem to ugers sommerlejr fyldt med oplevelser.

De polske børn inviteres til at tilbringe sommerferien på én af de fire sommerlejre, som ligger i Hjørring, Holstebro, Kolding og Ishøj. Og hver sommer siden 1992 har frivillige brugt to uger af deres sommerferie på at skabe de bedste rammer for børnene.

Der er tale om dårligt stillede børn, både forældreløse børn og børn, som forældrene ikke har kunnet tage vare på fx på grund af alkohol- eller stofmisbrug, og som derfor er fjernet fra hjemmet.

De polske børnehjem og de sociale myndigheder har kun få midler at råde over, og forholdene er meget spartanske. Staten sørger for, at børnene får mad og tag over hovedet. Resten skal børnehjemslederne og eventuelle plejefamilier selv sørge for, i et samfund hvor arbejdsløsheden er stor.

Selvom Polen er kommet ind i EU, så er der stadig børn, der trænger til et pusterum fra en trængt hverdag. De trænger til et par uger med sommer og sol, oplevelser og forkælelse.

Det er derfor, Projekt Østbørn, år efter år arbejder ihærdigt for at kunne gennemføre sommerlejrene for disse børn.

Sommerlejrene finder sted i ugerne 27 og 28, og de gør en stor forskel. "Børnene har lært at smile, mens de har været i Danmark", fortalte en polsk børnehjemsleder efter en lejrtur.

Projektet er selvfinansierende og afhængig af sponsorer
Beredskabsforbundet må ikke selv bruge økonomiske midler på Projekt Østbørn, og projektet er derfor selvfinansierende. Projektets eksistens bygger dermed på, at virksomheder, fonde og private personer vil støtte med økonomisk hjælp og gratis ydelser eller produkter. Det gør mange heldigvis hvert år, men der er stadig brug for hjælp til, at de polske børn kan få en oplevelsesrig sommerferie i juli. 

Vi opfordrer alle til at støtte, og enhver hjælp er velkommen.

Du kan læse mere om de enkelte sommerlejre ved at besøge deres websites - links til sommerlejrene kan findes til højre her på siden.
Kontakt

For yderligere oplysninger kontakt:

Landskoordinator Bent Schade

Mobil: 40 25 56 50

E-mail: bentschade-removethis@removethis too-gmail.com

Brochure om Projekt Østbørn (PDF til print)

Brochure om Projekt Østbørn (PDF med enkeltsider til mailudsendelse)

Sommerlejrene

Kolding: Anemone-lejren

Holstebro: Rose-lejren

Hjørring: Lilje-lejren

København: Mælkebøtte-lejren