Bliv Brandmand Nu

 

Vil du være med til at skabe tryghed i dit lokalsamfund og har du mulighed for at være på nærmeste brandstation inden for fem minutter? - så er du måske den rette til at blive deltidsbrandmand?

 

Beredskabsforbundet opfordrer alle – mænd som kvinder – der kan se en udfordring i jobbet, og som for det meste også har mulighed for at møde i dagtimerne til at læse videre på: 

www.blivbrandmandnu.dk

Uddannelsen som deltidsbrandmand består af en række kurser, der i alt varer 234 timer. Det svarer samlet set til cirka seks uger, der typisk gennemføres i løbet af to år. Du er efterfølgende forpligtet til at deltage i 12 årlige øvelser for at vedligeholde uddannelsens som deltidsbrandmand.

Du skal gennemføre hele uddannelsen, før du er fuldt kvalificeret til at arbejde som selvstændig brandmand, men du vil tidligt kunne deltage i udrykningerne.

Kurserne kan foregå både i fritid og arbejdstid. Du vælger, hvad der passer og evt. din familie bedst. På den måde kan du både tage hensyn til din familie og arbejdssituation. 

Den uddannelse, som en deltidsbrandmand får, er den samme, som en fuldtidsansat brandmand får.

Baggrund for Bliv Brandmand Nu kampagnen
Mange kommuner har i de senere år haft problemer med at rekruttere tilstrækkeligt mange deltidsansatte og frivillige brandmænd.

I den forbindelse lancerede Beredskabsstyrelsen, Foreningen af Kommunale Beredskabschefer, Landsklubben For Deltidsansatte Brandfolk og Falck, kampagnen Bliv Brandmand Nu, som søger at få flere til at melde sig som deltidsbrandmand.

Beredskabsforbundet står for ansvaret med udmøntningen af kampagnen, der foruden hvervning af deltidsbrandmænd også har til formål at fortælle om den store samfundsopgave, som deltidsansatte og frivillige brandfolk er med til at løse. 
5 Minutter til forskel

Tag med på udrykning

Samfundet mangler deltidsansatte og frivillige brandmænd på landsplan.

At være brandmand vil sige, at man har et almindeligt fuldtidsjob samtidig med, at man står til rådighed i tilfælde af brand. Lyder alarmen, stiller man hurtigst muligt på brandstationen, så man kan følges med sine kolleger i brandbilen.

Du kan læse meget mere på www.blivbrandmandnu.dk