fbpx Gå til indhold

Kriseparat Ung

Gratis kursus for skolelever

Vi kommer til jer 

 • Klassetrin: 8.-10.
 • 3 timer inklusive pauser
 • Bevis til eleverne
 • Gratis


Det brænder, strømmen er gået, eller en ven er besvimet. Hvad gør du?

Hvad stiller du op, hvis internettet pludselig er nede, hvis adgangskoden er blevet hacket, eller hvis mobilopladeren slår gnister? Handler du eller stivner du, hvis en ven er besvimet eller ser ud til at være utilpas? Ved du, hvad du skal, hvis brandalarmen lyder, og du kan lugte røg?

De spørgsmål og mange flere kommer eleverne til at diskutere og reflektere over gennem kurset.

 

Undervisningen
Kurset tager afsæt i de rammer, eleverne oplever i hverdagen. Undervisningen kombineres med små videoer, korte gruppeøvelser, øvelser på gulvet og åben dialog. På den måde kommer eleverne igennem en række relevante emner.

Der bliver hygget og grinet, mens eleverne samler sig for at blive klar til at deltage i kurset. Så bliver der stille – helt stille. For når emner om de risici, der kan blive til virkelighed, bliver gennemgået, er det en øjenåbner i forhold til, at ”det sker ikke for mig”. For eleverne bliver klar over, at det måske alligevel godt kunne gå hen og ske.

Bevis
Alle elever, der gennemfører et BorgerBeredskabs-kursus, modtager et kursusbevis. Det kan eleven vedlægge sit CV, når det næste studiejob søges.

 

Kursusprogram

Hvert emne tager afsæt i et scenarie fra efterskoleelevernes hverdag.  Eleverne bliver rustet til at håndtere kriser og ulykker

 • på skolen
 • til festen
 • på nettet

Som kriseparat handler det om at forebygge og afhjælpe. Det vil sige at tage ansvar og handle. Med afsæt i den nationale strategi for forebyggelse af ulykker og katastrofer får eleverne  viden om en række beredskabsfaglige områder og redningsberedskabet.

72 timer uden forsyning

Hvad nu, hvis der pludselig opstår en nødsituation, hvor strømforsyning, Dankort, MobilPay  og internet ikke fungerer? Hvad nu, hvis der ikke kommer vand ud af vandhanen, og der ikke er strøm i stikkontakten, og du ikke kan købe ind? Hvad gør du? – og hvordan forbereder du dig?

Brand

Du kan lugte røg eller opdager, at det brænder? Hvad gør du? Hvordan kan du forebygge, at en brand opstår – og hvad gør du, hvis du ser en brandfare?

Evakuering

Pludselig skal alle bygninger evakueres. Hvordan bevarer du roen, følger myndighedernes ansvisning og hjælper dine venner, så I alle kommer godt og sikkert ud?

Førstehjælp

En ven er besvimet. Hvordan træder du til og handler hurtigt og rigtigt?

Apps

Hjælpen kan være lige ved hånden. Lær, hvilke apps der kan være en hjælp, når det handler om at forebygge og hjælpe.

Terror

Få bliver reelt ramt af terror – men frygten kan fylde meget. Lær, hvad du skal gøre, når du observere noget, der ikke er normalt.

SoMe

En ven er blevet ramt på de sociale medier. Hvad gør du for at minimere omfanget og hvordan hjælper du din ven?

Vold

Hvordan forhindrer du, at en voldelig situation opstår – og hvordan hjælper du en ven?

Stoffer

Hvordan sikrer du, at du og dine venner kommer godt igennem en fest? Og hvad gør du, hvis en ven har brug for hjælp?

Alkohol

Hvordan sikrer du, at du og dine venner kommer godt igennem en fest? Og hvad gør du, hvis en ven har brug for hjælp?

 

Antal elever
Alle elever undervises samlet. Det er lokalet og AV-forholdene, der er afgørende for, hvor mange elever, der kan være på et hold.

Vi kommer, når det passer jer:

 • Hverdage og weekend
 • Formiddag
 • Eftermiddag
 • Aften

Alle er velkomne til at arrangere et kursus
Om man er forstander, aktivitetslærer, klasselærer, elevrådsformand eller kontaktforældre er underordnet.  Alle er velkomne til at arrangere et kursus.

 

BorgerBeredskabet afholder gratis kurser for borgere, der vil lære at forebygge og håndtere ulykker og kritiske situationer. Selvhjulpne borgere, som selv kan håndtere kritiske situationer, er med til at sikre, at redningsberedskabets ressourcer bliver brugt, hvor der er mest brug for akut hjælp.

Kontakt BorgerBeredskabet
Hvis du vil arrangere et kursus eller blot vil høre nærmere.
Bag Rådhuset 3, 3. sal, 1550 København V / CVR: 56 77 62 14 / EAN: 5798000201583 / Bank: Danske Bank, 0216 – 4069071317