- For elever i 7. klasse
- 3 timer
- I jeres klasseværelse
- Fra 10 – 100 elever pr. hold
- Kurset er gratis
Vi kommer til jer
- På folkeskoler, friskoler og efterskoler
- Hverdag eller weekend
- Formiddag, eftermiddag eller aften
Undervisningen
Kurset tager afsæt i de rammer, eleverne oplever i hverdagen. Undervisningen kombineres med små videoer, korte gruppeøvelser, øvelser på gulvet og åben dialog. På den måde kommer eleverne igennem en række relevante emner.

Varighed: 3 timer inklusive pauser
Relevant for folkeskoleelever i 7. klasse
Der bliver hygget og grinet, mens eleverne samler sig for at blive klar til at deltage i kurset. Så bliver der stille – helt stille. For når emner om de risici, der kan blive til virkelighed, bliver gennemgået, er det en øjenåbner i forhold til, at ”det sker ikke for mig”. For eleverne bliver klar over, at det måske alligevel godt kunne gå hen og ske.
Ud fra en beredskabsfaglig vinkel ser vi på, hvordan man forebygger, og hvordan man handler hurtigt og rigtigt, hvis der alligevel opstår en kritisk situation eller en ulykke.
Emner
- 72 timer uden forsyning
- Brand
- Evakuering
- Førstehjælp
- Apps
- Terror
- SoMe
- Vold
- Stoffer
- Alkohol
Inden for hvert emne er der særlig fokus på det, der er aktuelt, når man er ung, og hvordan man passer godt på hinanden.
Antal elever
Alle elever undervises samlet. Det er lokale- og AV-forhold, der er afgørende for, hvor mange elever, der kan være på et hold.
Vi kommer, når det passer jer:
- Formiddag
- Eftermiddag
- Aften
- Hverdage og weekend
Alle er velkomne til at arrangere et kursus
Om man er forstander, aktivitetslærer, klasselærer, elevrådsformand eller kontaktforældre, er underordnet. Alle er velkomne til at arrangere et kursus.
BorgerBeredskabet afholder gratis kurser for borgere, der vil lære at forebygge og håndtere ulykker og kritiske situationer. Selvhjulpne borgere, som selv kan håndtere kritiske situationer, er med til at sikre, at redningsberedskabets ressourcer bliver brugt, hvor der er mest brug for akut hjælp.
