Utænkelige udfordringer?

14-07-2017

Beredskabsforbundet ser frem til spændende diskussioner på Danske Beredskabers årsmøde den 22.-23. august

Beredskabsforbundet ser frem til mange gode diskussioner, når flere hundrede repræsentanter for den danske beredskabsbranche mødes til Danske Beredskabers årsmøde i Odense Congress Center den 22.-23. august.

Danske Beredskaber har arrangeret masser af spændende, faglige oplæg og paneldebatter om en række aktuelle emner som ”Rekruttering i et fremtidigt perspektiv”, ”Klima”, ”Terror i Danmark” og ”Beredskabspolitisk topmøde” på årsmødets scener.
Beredskabsforbundet glæder sig til debatterne og forbundets landschef, Niels Bonde Jensen, sidder selv i panelet ved den faglige debat "4 x beredskabsleder" som handler om samarbejdet omkring beredskabet i Danmark set med aktørernes øjne. Hvilke udfordringer står vi overfor? Er vi klar?

Beredskabsforbundet har imidlertid ikke kun øje for disse debatter, men inviterer også deltagerne til dialog i sofaen på forbundets stand. Dialog om spørgsmål som…

* Hvordan forbereder det danske samfund og borgeren sig bedst muligt – ikke kun på det mest nærliggende, men også på de udfordringer, som umiddelbart kan forekomme utænkelige?

* Hvordan styrker vi samarbejdet i beredskabet og bruger hinanden bedst muligt? 

* Hvordan tiltrækker vi flere til den frivillige indsats i beredskabet?

”Hvad er de utænkelige udfordringer og hvorfor forberede sig på dem? Det samlede danske beredskab har et ansvar overfor befolkningen, som ikke tillader os bare at læne os tilbage og gøre som vi plejer og forholde os til det, der allerede er skrevet ind i dagens dagsorden. Vi skal gøre, hvad vi kan, for at være forberedte, hvis klimaudviklingen pludselig eskalerer vildt, den politiske udvikling i Rusland eskalerer - måske endda med store samfundsmæssige eller militære konsekvenser for Vesten - eller noget helt tredje”, forklarer Niels Bonde Jensen, der er landschef i Beredskabsforbundet.

”Vi vil kort sagt gerne have en åben diskussion med vores samarbejdspartnere om dette og andre vigtige spørgsmål. Og det handler ikke mindst om forbundets mange aktiviteter, hvor kampagner som Robust Borger og Bliv Brandmand er nogle af de væsentligste. Kampagner som netop skal være med i de forberedelser, vi skal gøre os, hvis det utænkelige bliver tænkeligt. Vi ser med andre ord frem til et spændende årsmøde i Danske Beredskaber.”

Læs mere om årsmødet hos Danske Beredskaber
Foto: Danske Beredskaber

 
Seneste nyt

14-07-2017

Utænkelige udfordringer?

Beredskabsforbundet ser frem til spændende diskussioner på Danske Beredskabers årsmøde den 22.-23. august

 

06-07-2017

Østbørn i det danske sommerland

For 25. gang er Projekt Østbørn værter for en række sommerlejre for børn fra østeuropæiske børnehjem

04-07-2017

Ekstra indsats gav 20 mulige deltidsbrandfolk

Beredskabsinfo beretter, at Nordsjællands Brandvæsen har haft succés med at gå i lokalpressen for at efterlyse nye medarbejdere til at styrke deltidsbemandingen

30-06-2017

Femø invaderet af brandkadetter og regn

Der er fuld gang i Brandkadetterne i Danmarks årlige sommerstævne

27-06-2017

Udvalgsspørgsmål til minister: Flere midler til beredskabet?

Hvilke ønsker blev der fremført ved forhandlingerne om kommunernes økonomi i 2018?

 

21-06-2017

Sikker Sankt Hans

Sankt Hans aften er en traditionsrig aften. Men ild i naturen kan hurtigt udvikle sig og ødelægge hyggen. Beredskabsforbundet har en række sikkerhedsråd som øger chancen for en sikker og hyggelig aften

15-06-2017

Er beredskabet robust nok til at håndtere fremtiden?

Beredskabsforbundet er med til at arrangere debatmøde ved Folkemødet på Bornholm

Kategori: Nyhed, Arrangement
11-06-2017

Beredskabsforbundet: Er Danmark klar til risikoen for ny kold krig?

Hvordan kan Danmark forberede sig på, hvad der var utænkeligt for bare få år siden? Det spørgsmål rejser Beredskabsforbundet fra sit landsrådsmøde i Kolding

11-06-2017

Hæderstegn til ildsjæle i Beredskabsforbundet

11 ildsjæle fra hele landet har i denne weekend fået tildelt hæderstegn på Beredskabsforbundets landsrådsmøde i Kolding

Kategori: Nyhed
14-05-2017

Ny vicelandschef i Beredskabsforbundet

Beredskabsforbundets nye vicelandschef hedder Niels Christensen

 Abonnér på nyhederne