Jan Vestentoft hædret af forsvarsministeren

21-04-2016

Det var i særdeleshed velfortjent, da vestjyske Jan Vestentoft modtog årets frivilligpris for sit arbejde i beredskabet.

- Jan Vestentoft er maskinmesteren i maskinrummet, der får sat tingene i gang og holder dem kørende på givtig vis. Jeg har hørt, at da han blev ringet op for at blive informeret om, at han skulle modtage prisen, var reaktionen ydmyg. Han ser slet ikke sig selv, som en, der skal have en medalje – og da slet ikke for at lave frivilligt arbejde. Men det får han nu alligevel i dag, sagde forsvarsminister Peter Christensen, da han overrakte årets frivilligpris til den engagerede vestjyde.

Det er Beredskabsforbundet Region Midtjylland, der tidligere på året indstillede Jan Vestentoft til prisen med baggrund i det store engagement, han har udvist i de mere end 30 år, han har arbejdet som frivillig i redningsberedskabet.

De frivillige har tillid til Jan

”Jan er den der løfter andre uden selv at stille sig frem i rampelyset. En af hans store egenskaber, er at han helt naturligt begår sig alle steder. Han træder stille og roligt ind ad døren og lærer folk at kende og vinder hurtigt deres fortrolighed – fordi han er: empatisk, rummelig og lyttende.

Han kan det der særlige med at samle frivillige om opgaver og få dem til at arbejde sammen. Fordi de har tillid til ham. Jan er en frivillig, som man kun kan beundre. Han formår at kombinere sine civile og beredskabsfaglige kompetencer i en sådan grad, at han er en højt værdsat ressource, hvor end i det danske beredskab han lægger sin fritid og energi”, lød det bl.a. i indstillingen.

Jan Vestentoft har desuden været en central spiller under det store forberedende arbejde i forbindelse med etableringen af Nordvestjyllands Brandvæsen i forhold til at sikre de frivillige i de fire berørte kredse.

Jan har gennem mange år været en vigtig brik i planlægning og afvikling af Projekt Østbørns Roselejr, en sommerlejr for polske børnehjemsbørn og så har han i særlig grad sat sit præg på befolkningsuddannelsen Robust Borger som regional koordinator. Han har en stor del af æren for, at produktet har fundet sin form og i dag er et seriøst bud på at gøre den enkelte borger - og dermed det danske samfund - mere robust.

En stolt modtager


Også beredskabsinspektør i Holstebro Kommune Brand & Redning, Morten Gräs, fremhæver Jan Vestentoft som en meget kompetent sparringspartner - både for de frivillige, som han tager særlig hånd om, og for ledelsen både i det lokale beredskab og i kommunens beredskabskommission, når der skal tænkes nyt.

- Han er vellidt – ikke mindst fordi, han behandler alle med lige stor respekt, uanset alder og anciennitet. Han har altid øje for, hvordan de frivillige trives, og han kæmper altid deres sag på for at sikre, at de har det godt, siger beredskabsinspektøren.

Arrangementet fandt sted i Søkvæsthuset i København, og en lille delegation fra Beredskabsforbundet var møde frem for at hylde Jan, der var tydeligt glad.
- Selvfølgelig er jeg stolt, sagde Jan Vestentoft efter overrækkelsen fra Frivilligprisen, og indrømmede, at han da havde haft lidt kriller i maven frem mod arrangementet. Selv om han fastholder, at han ikke behøver en medalje for det frivillige arbejde han laver.
- Det er jo ikke bare mig, der løfter opgaverne, det er vi mange om, lød det bestemt fra den beskedne vestjyde.
Seneste nyt

14-05-2017

Ny vicelandschef i Beredskabsforbundet

Beredskabsforbundets nye vicelandschef hedder Niels Christensen

08-05-2017

Beredskabsforbundets Landsrådsmøde 2017

Invitationerne til Beredskabsforbundets Landsrådsmøde 2017 er udsendt

24-04-2017

Beredskabsstyrelsen Hedehusenes frivillige hædres

Frivillige ildsjæle bidrager året rundt til at gøre Danmark sikrere. I 2016 har Beredskabsstyrelsen Hedehusenes frivillige og Hjemmeværnskompagni Rosenborg gjort en særlig indsats og hædres derfor med frivilligprisen.

30-01-2017

Ny direktør i Beredskabsforbundet

Beredskabsforbundet har pr. 1. marts 2017 ansat den 54 årige Carsten Iversen som ny direktør. Carsten Iversen kommer fra en stilling som renovationschef i Ålborg kommune, og er samtidigt en velkendt og respekteret person indenfor alle dele af...

02-11-2016

Sommertræf for brandkadetter på Femø i 2017

Der er nu åbnet for tilmeldingen til sommertræffet 2017, der bliver afholdt på Femø fra den 29. juni – 2. juli 2017. Så kom og deltag gratis i fire dage med fokus på kammeratskab, socialt samvær og en masse sjove udfordringer.

10-10-2016

Redningsberedskabsprisen overrakt til brandmænd fra Falck i Hanstholm og fra Thisted Brandvæsen

Hendes kongelige højhed prinsesse Marie var æresgæst, da præsident for Beredskabsforbundet Jan Johansen fredag den 7. oktober overrakte Redningsberedskabsprisen til en række nordjyske brandmænd.

14-06-2016

Bjarne Laustsen stopper i Beredskabsforbundet – Jan Johansen bliver ny præsident

Det Socialdemokratiske folketingsmedlem, Jan Johansen, blev søndag formiddag valgt som ny præsident for Beredskabsforbundet. Det skete på organisationens landsrådsmøde i Kolding. Han erstatter folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S), der har været...

31-05-2016

Niels Bonde udpeget til vicelandschef for Beredskabsforbundet

Præsident for Beredskabsforbundet, Bjarne Laustsen, har i dag tirsdag d. 31. maj, udpeget den nyligt pensionerede kolonnechef Niels Bonde til ny vicelandschef for Beredskabsforbundet.

20-05-2016

Forsvarsministeren tydeliggør hvilke frivillige der bør have plads i beredskabskommissionen.

I forlængelse af Forsvarsministerens svar den 12. april 2016 på Beredskabsforbundets spørgsmål om hvorvidt det kunne præciseres, at det er en frivillig fra redningsberedskabet, der er de frivilliges repræsentant i beredskabskommissionen. Har...

30-04-2016

Beredskabsforbundet sætter dagsordenen

Hvad mener samarbejdspartnerne, at Beredskabsforbundet kan bidrage med i fremtidens beredskab?

 Abonnér på nyhederne