Hæderstegn til ildsjæle i Beredskabsforbundet

11-06-2017

11 ildsjæle fra hele landet har i denne weekend fået tildelt hæderstegn på Beredskabsforbundets landsrådsmøde i Kolding

Med behørig fanfare og applaus fra omkring 200 mødedeltagere fik 11 ildsjæle fra hele landet i denne weekend tildelt hæderstegn på Beredskabsforbundets landsrådsmøde i Kolding. De 11 ildsjæle er:

 

Christian Sødequist Hansen, frivillig i redningsberedskabet og kredsleder i Faxe kredsen, fik hæderstegnet for sin frivillige indsats gennem mere end 25 år i Midt- og Sydsjællands Brand og Redning. Han startede som 16-årig og voksede med udfordringerne. Han viser vejen for, hvordan man står sammen om opgaverne.

Ellen Margrethe Kristensen, frivillig i redningsberedskabet i Holstebro, fik hæderstegnet for sin mangeårige indsats i beredskabet. Hun kom med i Civilforsvaret i Holstebro i 1975 og har spillet en særdeles handlekraftig rolle lige siden. Hendes humør og gåpåmod er legendarisk og inspirerende for ikke mindst de nye og helt unge frivillige.

Flemming Helmuth Ohm, frivillig i redningsberedskabet og informationsassistent, fik hædertegnet for sin indsats, siden han i 1968 startede som frivillig i Lyngby. Han har bl.a. været officer i korpset, civilforsvarsassistent og chefassistent ved Helsingørs Civilforsvar. Da han gik på pension blev han frivillig informationsassistent for Region Hovedstaden og koordinerer bl.a. redningsberedskabets deltagelse på Folkemødet på Bornholm. Han har  hjerne og hjerte på rette sted.

Freddie Nikolaj Kestler, kredsmedlem og frivillig i redningsberedskabet, fik hæderstegnet for mere end 35 års indsats som en frivillig, der tilsidesætter egne behov for at hjælpe andre. Han startede i Civilforsvaret og tog ansvar for juniorbrandkorpset. Han var en  afgørende faktor for kredsens førsteplads ved Beredskabsforbundsstævnet i 2014 og for 2. pladsen i 2016. Og han omtales også som en god kammerat og sparringspartner.

Henrik Stage, frivillig i redningsberedskabet og konsulent, fik hæderstegnet for mange års frivillig indsats i Redningsberedskabet Frederikshavn. Han har samtidigt spillet en vigtig rolle som ansat konsulent i hele Region Nordjylland. Han er et levende bevis på – at selvom man er ansat - kan hjertet også banke for det frivillige område.

Lars Asbjørn Jensen, kredsleder i Kolding og frivillig i redningsberedskabet, fik hæderstegnet for mere end 25 års indsats Beredskabet i Kolding. Han er førstehjælpsinstruktør og afholder kurser. Han er meget værdsat og sikrer fagligt og socialt en god kemi blandt de frivillige i Kolding. 

 

 

Michael Boesgaard Brøndel, ansat i redningsberedskabet og kolonnechef/kontorchef, International Beredskab, fik hæderstegnet for for mange års indsats for beredskabssagen. Han startede i Civilforsvaret i 1983, blev delingsfører af 2. grad og fortsatte som mester af reserven. I 1988 blev kan korpsmester, avancerede til sektionsleder, sektionschef og blev i 1998 kontorchef. De seneste 18 år har han arbejdet i Beredskabsstyrelsens hovedsæde i Birkerød. Han har deltaget i flere internationale indsatser ved naturkatastrofer og humanitære kriser som FN. Og i dag er han chef for styrelsens internationale beredskab.

Michael Grønbech-Dam, ansat i redningsberedskabet, fik hæderstegnet for mange års indsats for beredskabssagen. Han startede som værnepligt i Beredskabsstyrelsen, som han nu har været tilknyttet i omkring 30 år. Her har han været til stor hjælp for Beredskabsforbundet, hvor han ar undervist mange gennem årene. Han er en stor fortaler for kampagnen Robust Borger og har gennem sit engagement og arbejde gjort sig fortjent til stor hæder.

Per Højen, kredsleder i Hjørring Kreds og frivillig i redningsberedskabet, fik hæderstegnet for mere end 40 års dedikeret indsats i beredskabet i Nordjylland.  Først som frivillig ved Hjørring, Hirtshals og Sindal Kommune og de sidste 14 år som frivillig ved Beredskabsstyrelsen i Nordjylland. Han var i mange år vicekredsleder i Hjørring, før han tiltrådte som kredsleder. Han er kendt som ”Ham, der forhindrede Hjørringkredsen i at lukke” og er et forbillede for frivilligheden.

Per Sloth Møller, sektionschef i redningsberedskabet, fik hæderstegnet for sin indsats i mere end 36 år. Han startede som frivillig i det kommunale civilforsvar i Herning i 1980, aftjente værnepligt  i civilforsvarskorpset i 1984, og har fået en lang karriere i civilforsvaret. I dag er han stabschef ved Beredskabsstyrelsen Tekniske Skole. Han har også gennem årene været udsendt til verdens brændpunkter. 

Per Lycke Henriksen, beredskabsmester, fik hæderstegnet for mange års indsats for redningsberedskabet. Han startede som frivillig i redningberedskabet, har haft mange opgaver og ansvarsposter gennem årene og er i dag næstkommanderende for Hazmat enheden ved Beredskabsstyrelsen Hedehusene. Han har ikke mindst spillet en rolle for at sikre, at Beredskabsstyrelsen Hedehusene i dag er en operativ frivillig afdeling, der tages seriøst.

Per Lycke Henriksen - havde ikke mulighed for at være tilstede på landsrådet. På billedet er de 10 andre hæderstegnsmodtagere samt fire medlemmer af præsidiet (angivet med P i parentes): Jan Johansen (P), Christian Sødequist Hansen, Niels Christensen (P), Michael Boesgaard Brøndel, Per Sloth Møller, Per Højen, Henrik Stage, Ellen Margrethe Kristensen, Lars Asbjørn Jensen, Freddie Nikolaj Kestler, Michael Grønbech-Dam, Flemming Helmuth Ohm, Stine Arenshøj (P), Niels Bonde Jensen (P).

Foto: Bjørn Nielsen www.bpln.dk

 

 
Seneste nyt

18-08-2017

Bliv klædt på til mødet med unge

Bliv udfordret og inspireret i dit arbejde med unge på instruktørtræf 4.-5. november. Sidste tilmeldingsfrist er allerede mandag den 28. august

15-08-2017

Brandkadetter - en gevinst for samfundet

Projektet ”Brandkadetter i Danmark” skaber samfundsmæssig værdi syv gange større end investeringen – men er ved at løbe tør for penge

 

09-08-2017

Arbejdsdeling i beredskabet drøftet i forhandling

”Regeringen og KL har drøftet arbejdsdelingen mellem det kommunale og statslige beredskab som led i forhandlingerne om kommunernes økonomi for 2018”, oplyser finansminister Kristian Jensen

07-08-2017

Helt klart den bedste beslutning…

Nyt nummer af Beredskabsforbundets magasin Beredskab er ude

14-07-2017

Utænkelige udfordringer?

Beredskabsforbundet ser frem til spændende diskussioner på Danske Beredskabers årsmøde den 22.-23. august

 

06-07-2017

Østbørn i det danske sommerland

For 25. gang er Projekt Østbørn værter for en række sommerlejre for børn fra østeuropæiske børnehjem

04-07-2017

Ekstra indsats gav 20 mulige deltidsbrandfolk

Beredskabsinfo beretter, at Nordsjællands Brandvæsen har haft succés med at gå i lokalpressen for at efterlyse nye medarbejdere til at styrke deltidsbemandingen

30-06-2017

Femø invaderet af brandkadetter og regn

Der er fuld gang i Brandkadetterne i Danmarks årlige sommerstævne

27-06-2017

Udvalgsspørgsmål til minister: Flere midler til beredskabet?

Hvilke ønsker blev der fremført ved forhandlingerne om kommunernes økonomi i 2018?

 

21-06-2017

Sikker Sankt Hans

Sankt Hans aften er en traditionsrig aften. Men ild i naturen kan hurtigt udvikle sig og ødelægge hyggen. Beredskabsforbundet har en række sikkerhedsråd som øger chancen for en sikker og hyggelig aften

 Abonnér på nyhederne