Frivillige indsamler hospitalsudstyr til den tredje verden

13-02-2014

I de seneste dage har omkring 30 frivillige fra Beredskabsforbundet været i fuld gang med at tømme en afdeling på Sct. Elisabeth Hospital i Sundby på Amager for udfaset hospitalsudstyr, så organisationen Global Medical Aid kan få det sendt videre ud i verden til gavn for fattige i Benin i Afrika.

I Danmark udfases der hvert år hospitalsudstyr for millioner af kroner, og danske medicinalfirmaer destruerer en betragtelig mængde medicin. Langt det meste af lægeudstyret og medicinen er stadig fuldt anvendeligt, og kan derfor være med til at redde menneskeliv i den tredje verden, hvor millioner af mennesker ellers dør af helt banale sygdomme, fordi de mangler den rette medicin og udstyr til behandling.

Hos organisationen Global Medical Aid sørger man løbende for at indsamle både udstyr og medicin, og til denne opgave har de fået hjælp af frivillige fra Beredskabsforbundets kredse i København, Frederiksberg, Næstved, Greve, Albertslund og Hedehusene. Den konkrete opgave går ud på at få tømt en afdeling af Sct. Elisabeth Hospital i Sundby for udstyr og inventar inden den 1. marts 2014 og ifølge Benthe Petersen, som både er konsulent i Beredskabsforbundet og frivillig på opgaven, forløber ’projekt tømning’ som planlagt:
 - Det er en humanitær opgave, som vi er rigtig glade for at være en del af, for det ligger i blodet hos frivillige, at de hellere end gerne stiller sig til rådighed for at kunne hjælpe andre. Det er hårdt fysisk arbejde, men med det rette værktøj og hjælpemidler har vi sørget for ikke at få løftet for meget. Vi har på forhånd lavet aftaler om, hvem der skulle møde ind hvornår, og der er blevet arbejdet i skiftehold med at få pillet ting ned fra væggene og få afmonteret fx loftlifte og samlet senge, skabe og andet udstyr på gangene, så det kunne pakkes i de opstillede containere.

Samarbejdsaftale mellem Beredskabsforbundet og Global Medical Aid
Tømningen af en afdeling på Sct. Elisabeth Hospital er kommet i stand på baggrund af en samarbejdsaftale som Global Medical Aid indgik med Beredskabsforbundet i 2013.
Johnny G. Larsen, der, i denne sammenhæng, er Beredskabsforbundets repræsentant og medlem af Global Medical Aids bestyrelse finder, at den indgåede samarbejdsaftale på fornem vis støtter op om Beredskabsforbundets motto: ’Når hjælp er en æressag’:  
- Samarbejdet mellem Beredskabsforbundet og Global Medical Aid er et humanitært samarbejde, som bl.a. omfatter, at Beredskabsforbundet i koordination med Global Medical Aid nedtager og pakker udfaset hospitalsudstyr til udviklingslande. Samarbejdsaftalen er fremadrettet, men bliver løbende evalueret undervejs, og der er en forventning om, at der er et årligt pakkebehov på 50 containere. Når den konkrete opgave på Sct. Elisabeth Hospitalet er helt færdig, regner vi med at have sendt fem containere med udstyr og inventar til Benin.

Og det glæder også formanden for Global Medical Aid, Hans Frederik Dydensborg, der fortæller:
- I Benin er sundhedspersonalet godt uddannet og kompetencerne ligger stort set på højde med de danske, men de mangler alt indenfor udstyr og inventar. Derfor er hjælpen fra de frivillige helt uundværlig. Vi kunne ikke have løst opgaven uden alle de engagerede mennesker, der tilsammen bruger op mod 400 timer på at samle og pakke udstyr til gavn for befolkningen i Benin. Uden bistand fra Maersk Line kunne vi heller ikke have påtaget os opgaven. Maersk Line har støttet os med 23 gratis containere til Afrika og Asien og dermed dannet grundlag for, at vi med øjeblikkeligt varsel kunne sige ja til at demontere og tømme flere etager af hospitalet, ovenikøbet indenfor meget kort tid og fortløbende sende udstyret til Afrika.

Global Medical Aid har siden stiftelsen i 2010 doneret medicin og hospitalsudstyr for ca. 95 millioner kroner til sundhedsministerierne i syv lande i samarbejde med 16 medicinalfirmaer og ni hospitaler i Danmark. Transporten af medicin og udstyr støttes af private fonde, Danida, Maersk Line og Forsvaret, som bl.a. har fløjet fire sendinger til Afghanistan.

 Abonnér på nyhederneSeneste nyt

23-03-2015

Vicelandschef i Beredskabsforbundet

Beredskabsforbundet søger egnede kandidater med lyst og energi til opgaven som vicelandschef i Beredskabsforbundet fra vores landsrådsmøde i juni 2015. Vicelandschefen udpeges for en 1-årig periode frem til landsrådsmødet i juni 2016.

23-03-2015

Regionsleder Britta Mortensen konstitueret som vicelandschef

Beredskabsforbundet har på et møde den 19. marts besluttet at konstituere regionsleder Britta Mortensen fra Region Sjælland som vicelandschef frem til landsrådsmødet i juni 2016.

06-02-2015

Landschef til Beredskabsforbundet

Da vores landschef Per Junker Thiesgaard har fået nyt job og i den forbindelse flytter til udlandet, ønsker han ikke at blive genudpeget som landschef. Der for søger vi en engageret person med lyst og energi til opgaven fra landsrådsmødet i juni...

14-01-2015

Blæsten gik frisk over Limfjordens vande – med efterfølgende højvande

Beredskaberne rundt langs Limfjorden fik en travl weekend i forbindelse med stormen Egon hvor højvande efter stormen gav problemer. Og når Egon er med så skal der også en god plan til. Det lavede man i Lemvig før Egon kom siger indsatsleder Michael...

29-10-2014

Beredskabsforbundet til parade i Paris

I weekenden d. 24- 26. oktober deltog en delegation fra Beredskabsforbundet i det franske beredskabsforbunds årlige hyldest for frivillige: Cérémonie du ravivage de la flamme du soldat inconnu 2014.

21-10-2014

Frivillige sørgede for humanitær hjælp til Polen

Otte frivillige fra Projekt Østbørn i BF Region Syddanmark brugte efterårsferien på at aflevere en masse tøj, senge og hjælpemidler til trængte institutioner i Polen – deriblandt børnehjem og handicapcenter.

14-10-2014

Mød Beredskabsforbundet på årets Hjertestarterdag

Torsdag d. 16. oktober afholder Beredskabsforbundet gratis kurser i brug af hjertestartere flere steder i landet. Det sker i forbindelse med den landsdækkende Hjertestarterdag, der har fokus på, at danskerne skal lære at redde liv.

 

09-10-2014

Frivillige i aktion ved ekstremt vejr

I starten af september hjalp frivillige fra redningsberedskabet ved det voldsomme skybrud ved Ringkøbing-Skjern, og i denne uge var der igen behov for frivillige kræfter, da Ribe-området blev ramt af kraftigt tordenvejr med ødelæggende lynnedslag.

06-10-2014

Stor tak til brand- og redningsfolk

Forsvarsminister Nikolai Wammen var blandt deltagerne ved årets mindehøjtidelighed for omkomne brand- og redningsfolk, der blev afholdt fredag d. 3. oktober 2014 i Holmens Kirke. I den forbindelse udtrykte han taknemmelighed over den store indsats...

01-10-2014

Forsvarsministeren deltager i årets mindehøjtidelighed

Forsvarsminister Nikolai Wammen er med til at mindes omkomne brand- og redningsfolk, når den årlige mindehøjtidelighed afholdes fredag den 3. oktober 2014 kl. 11.00 i Holmens Kirke i København.

 Abonnér på nyhederne
Beredskab.dk benytter sig af cookies. Ved fortsat brug af hjemmesiden accepteres anvendelsen af cookies. Læs mere! Luk