Frivillige er løsningen ved ekstremt vejr

12-04-2013

Frivillige ved Frederiksberg Brandvæsen skal løse opgaver ved oversvømmelser.

En ændring i den risikobaserede dimensionering betyder fremover, at det er brandvæsenets frivillige, der skal træde til ved oversvømmelser. Klimaforandringer og det voldsomme skybrud den 2. juli 2011, der ramte hovedstadsområdet, er den direkte årsag til, at beredskabet i Frederiksberg Kommune også vil bruge frivillige til denne opgave. Kommunen benytter i forvejen frivillige til indkvartering og forplejning, men har altså valgt at udvide frivilligberedskabet.

Grunden til styrkelsen er som nævnt skybruddet for to år siden, hvorefter kommunalbestyrelsen har besluttet, at der skulle planlægges og etableres et beredskab til imødegå lignende situationer. Kommunens risikobaserede dimensionering blev ændret, så frivillige kunne blive et fast element i det supplerende beredskab.

 

 

Supplerende beredskab
I den nye plan indgår frivillige direkte i to tjenestegrene, støtte og indsats, men uden at de bliver en del af det daglige beredskab. Som udgangspunkt skal de frivillige supplere det daglige beredskab ved fx transport, logistik og forplejning ved længerevarende indsatser.

I planerne for håndtering af ekstreme vejrligssituationer indgår de frivillige fra indsatslinjen som et supplerende beredskab. Kommunen har derfor indkøbt pumpemateriel og vandbarrierer, som skal betjenes af de frivillige.

I det daglige og under normale forhold skal de frivillige bruges til en række funktioner som førstehjælp og kommunikation ved større arrangementer, deltagelse i arrangementer på brandstationen, brandvagter og information ved kommunens borgerarrangementer.

Kilde: BRANDVÆSEN

 Abonnér på nyhederneSeneste nyt

08-01-2016

Ny vicelandschef til Beredskabsforbundet

Torsdag den 7. januar er 39-årige Stine Arenshøj udpeget som ny vicelandchef i Beredskabsforbundet

08-09-2015

Ny Landschef i Beredskabsforbundet

Det bliver den 53-årige nordjyde, Carsten Iversen, der overtager posten som Landschef i Beredskabsforbundet efter Per Junker Thiesgaard.

28-07-2015

Samarbejdsaftale mellem Brandkadetter i Danmark og Beredskabsforbundet

Midt i sommervarmen - fredag den 17. juli blev samarbejdsaftalen mellem Brandkadetter i Danmark og Beredskabsforbundet underskrevet.

29-06-2015

Beredskabsforbundets Hæderstegn uddelt på Landsrådsmøde

På Landsrådsmødet den 20. juni 2015 på Nyborg Strand blev der uddelt 15 hæderstegn.

23-06-2015

Landsrådsmøde i fremtidens og frivillighedens tegn

Traditionen tro afholdt Beredskabsforbundet Landsrådsmøde på Hotel Nyborg Strand i weekenden den 20. og 21. juni 2015, hvor omkring 230 af Beredskabsforbundets frivillige ledere, delegerede, ambassadører og samarbejdspartnere var samlet til Landsråd...

22-06-2015

Beredskabsforbundet til nyvalgte politikere: Tag uforsvarlige spareplaner af bordet

Beredskabsforbundet, der i weekenden var samlet til sit årlige Landsrådsmøde i Nyborg, er særdeles bekymret for konsekvenserne af de markante besparelser af det samlede beredskab, som der fra politisk side er lagt op til at blive gennemført i de...

15-06-2015

Bjarne Laustsen tilbage som præsident for Beredskabsforbundet

Folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S) vender tilbage som præsident for Beredskabsforbundet i forbindelse med den kommende weekends landsmøde.

01-06-2015

Beredskabsforbundet er også i år med på Folkemødet på Bornholm

Det er i år 5. gang, der afholdes Folkemøde i Allinge på Bornholm. Beredskabsforbundet er sammen med Beredskabsstyrelsen, Falck og Foreningen af Kommunale Beredskabschefer igen sammen om en spændende stand, hvor alle med beredskabsinteresse eller...

22-04-2015

Frivilligprisen blev i år uddelt til to

Beredskabsstyrelsen og Hjemmeværnet stillede med to stolte prisvindere.

23-03-2015

Regionsleder Britta Mortensen konstitueret som vicelandschef

Beredskabsforbundet har på et møde den 19. marts besluttet at konstituere regionsleder Britta Mortensen fra Region Sjælland som vicelandschef frem til landsrådsmødet i juni 2016. Den anden ledige Vicelandschef-stilling slås samtidig op.

 Abonnér på nyhederne
Beredskab.dk benytter sig af cookies. Ved fortsat brug af hjemmesiden accepteres anvendelsen af cookies. Læs mere! Luk