Frivillige er løsningen ved ekstremt vejr

12-04-2013

Frivillige ved Frederiksberg Brandvæsen skal løse opgaver ved oversvømmelser.

En ændring i den risikobaserede dimensionering betyder fremover, at det er brandvæsenets frivillige, der skal træde til ved oversvømmelser. Klimaforandringer og det voldsomme skybrud den 2. juli 2011, der ramte hovedstadsområdet, er den direkte årsag til, at beredskabet i Frederiksberg Kommune også vil bruge frivillige til denne opgave. Kommunen benytter i forvejen frivillige til indkvartering og forplejning, men har altså valgt at udvide frivilligberedskabet.

Grunden til styrkelsen er som nævnt skybruddet for to år siden, hvorefter kommunalbestyrelsen har besluttet, at der skulle planlægges og etableres et beredskab til imødegå lignende situationer. Kommunens risikobaserede dimensionering blev ændret, så frivillige kunne blive et fast element i det supplerende beredskab.

 

 

Supplerende beredskab
I den nye plan indgår frivillige direkte i to tjenestegrene, støtte og indsats, men uden at de bliver en del af det daglige beredskab. Som udgangspunkt skal de frivillige supplere det daglige beredskab ved fx transport, logistik og forplejning ved længerevarende indsatser.

I planerne for håndtering af ekstreme vejrligssituationer indgår de frivillige fra indsatslinjen som et supplerende beredskab. Kommunen har derfor indkøbt pumpemateriel og vandbarrierer, som skal betjenes af de frivillige.

I det daglige og under normale forhold skal de frivillige bruges til en række funktioner som førstehjælp og kommunikation ved større arrangementer, deltagelse i arrangementer på brandstationen, brandvagter og information ved kommunens borgerarrangementer.

Kilde: BRANDVÆSEN

 Abonnér på nyhederneSeneste nyt

22-04-2015

Frivilligprisen blev i år uddelt til to

Beredskabsstyrelsen og Hjemmeværnet stillede med to stolte prisvindere.

23-03-2015

Regionsleder Britta Mortensen konstitueret som vicelandschef

Beredskabsforbundet har på et møde den 19. marts besluttet at konstituere regionsleder Britta Mortensen fra Region Sjælland som vicelandschef frem til landsrådsmødet i juni 2016. Den anden ledige Vicelandschef-stilling slås samtidig op.

14-01-2015

Blæsten gik frisk over Limfjordens vande – med efterfølgende højvande

Beredskaberne rundt langs Limfjorden fik en travl weekend i forbindelse med stormen Egon hvor højvande efter stormen gav problemer. Og når Egon er med så skal der også en god plan til. Det lavede man i Lemvig før Egon kom siger indsatsleder Michael...

29-10-2014

Beredskabsforbundet til parade i Paris

I weekenden d. 24- 26. oktober deltog en delegation fra Beredskabsforbundet i det franske beredskabsforbunds årlige hyldest for frivillige: Cérémonie du ravivage de la flamme du soldat inconnu 2014.

21-10-2014

Frivillige sørgede for humanitær hjælp til Polen

Otte frivillige fra Projekt Østbørn i BF Region Syddanmark brugte efterårsferien på at aflevere en masse tøj, senge og hjælpemidler til trængte institutioner i Polen – deriblandt børnehjem og handicapcenter.

14-10-2014

Mød Beredskabsforbundet på årets Hjertestarterdag

Torsdag d. 16. oktober afholder Beredskabsforbundet gratis kurser i brug af hjertestartere flere steder i landet. Det sker i forbindelse med den landsdækkende Hjertestarterdag, der har fokus på, at danskerne skal lære at redde liv.

 

09-10-2014

Frivillige i aktion ved ekstremt vejr

I starten af september hjalp frivillige fra redningsberedskabet ved det voldsomme skybrud ved Ringkøbing-Skjern, og i denne uge var der igen behov for frivillige kræfter, da Ribe-området blev ramt af kraftigt tordenvejr med ødelæggende lynnedslag.

06-10-2014

Stor tak til brand- og redningsfolk

Forsvarsminister Nikolai Wammen var blandt deltagerne ved årets mindehøjtidelighed for omkomne brand- og redningsfolk, der blev afholdt fredag d. 3. oktober 2014 i Holmens Kirke. I den forbindelse udtrykte han taknemmelighed over den store indsats...

01-10-2014

Forsvarsministeren deltager i årets mindehøjtidelighed

Forsvarsminister Nikolai Wammen er med til at mindes omkomne brand- og redningsfolk, når den årlige mindehøjtidelighed afholdes fredag den 3. oktober 2014 kl. 11.00 i Holmens Kirke i København.

26-09-2014

Frivillige deltog i Copenhagen Pride Parade

Den sidste lørdag i august mødte omkring 20.000 mennesker op for at gå med i årets udgave af Copenhagen Pride Parade. Med i optoget var også gruppen "Blå Blink på Priden", der samler brandfolk, soldater, ambulancereddere og andre fra det...

 Abonnér på nyhederne
Beredskab.dk benytter sig af cookies. Ved fortsat brug af hjemmesiden accepteres anvendelsen af cookies. Læs mere! Luk