Frivillige er løsningen ved ekstremt vejr

12-04-2013

Frivillige ved Frederiksberg Brandvæsen skal løse opgaver ved oversvømmelser.

En ændring i den risikobaserede dimensionering betyder fremover, at det er brandvæsenets frivillige, der skal træde til ved oversvømmelser. Klimaforandringer og det voldsomme skybrud den 2. juli 2011, der ramte hovedstadsområdet, er den direkte årsag til, at beredskabet i Frederiksberg Kommune også vil bruge frivillige til denne opgave. Kommunen benytter i forvejen frivillige til indkvartering og forplejning, men har altså valgt at udvide frivilligberedskabet.

Grunden til styrkelsen er som nævnt skybruddet for to år siden, hvorefter kommunalbestyrelsen har besluttet, at der skulle planlægges og etableres et beredskab til imødegå lignende situationer. Kommunens risikobaserede dimensionering blev ændret, så frivillige kunne blive et fast element i det supplerende beredskab.

 

 

Supplerende beredskab
I den nye plan indgår frivillige direkte i to tjenestegrene, støtte og indsats, men uden at de bliver en del af det daglige beredskab. Som udgangspunkt skal de frivillige supplere det daglige beredskab ved fx transport, logistik og forplejning ved længerevarende indsatser. I planerne for håndtering af ekstreme vejrligssituationer indgår de frivillige fra indsatslinjen som et supplerende beredskab. Kommunen har derfor indkøbt pumpemateriel og vandbarrierer, som skal betjenes af de frivillige. I det daglige og under normale forhold skal de frivillige bruges til en række funktioner som førstehjælp og kommunikation ved større arrangementer, deltagelse i arrangementer på brandstationen, brandvagter og information ved kommunens borgerarrangementer. Kilde: BRANDVÆSEN
 Abonnér på nyhederneSeneste nyt

15-04-2014

Frivillige uddannes i at betjene ny drone

Seks frivillige brandfolk træner for tiden med den nye drone som Det Kommunale Redningsberedskab i Ringkøbing-Skjern Kommune har investeret i. Dronen skal blandt andet rekognoscere fra luften ved større brande, så indsatsen kan koordineres bedre.

04-04-2014

Frivillige fra Københavns Brandvæsen tildeles prisen som Årets Frivilligberedskab 2013

Der var stor ros til de frivillige, da forsvarsminister Nicolai Wammen tidligere i dag uddelte Årets Frivilligpriser 2013 ved en ceremoni på Christiansborg.

03-04-2014

Frivillige løste stor førstehjælpsopgave under VM Halvmaraton i København

50 frivillige samaritter stod klar, da 30.000 motions- og eliteløbere løb 21,1 km igennem de københavnske gader under lørdagens VM Halvmaraton.

27-03-2014

Politiassistent, politiker og ny præsident for Beredskabsforbundet – portræt af Tom Behnke

Det Konservative folketingsmedlem, Tom Behnke, blev i weekenden 21-22. marts 2014 konstitueret som ny præsident for Beredskabsforbundet på landsledelsesmødet i Herning. Og det glæder ham meget:

22-03-2014

Bjarne Laustsen stopper i Beredskabsforbundet – Tom Behnke bliver ny præsident

Det Konservative folketingsmedlem, Tom Behnke, blev fredag aften valgt som ny præsident for Beredskabsforbundet. Det skete på organisationens landsledelsesmøde i Herning. Han erstatter folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S), der har været præsident...

20-03-2014

Frivillige på internationale opgaver i verdens brændpunkter

Når verdens brændpunkter har akut behov for hjælp, er frivillige fra Beredskabsstyrelsen klar til at rykke ud til katastrofearbejdet med kort varsel. I denne tid hjælper kokken Hanne Trolle Thomsen med fødevaresikkerheden i Filippinerne, mens...

11-03-2014

Frivillige forebygger brand i boliger

Et tæt samarbejde mellem Beredskabsforbundets Roskilde Kreds, Roskilde Brandvæsen og Boligselskabet Sjælland betyder nu, at beboere kan få sat røgalarmer op af frivillige brandfolk.

27-02-2014

Frivillig fra BRS Hedehusene blandt Danmarks første nyuddannede katastrofe- og risikomanagere

De første 26 studerende fra Katastrofe- og Risikomanageruddannelsen på Professionshøjskolen Metropol i København har netop modtaget deres eksamensbeviser. En af dem er 28-årige Helgi Bachmann, der gennem fem år har været frivillig ved...

19-02-2014

Ny webservice skal lette hverdagen for kredse, brandvæsner og forbundet

Beredskabsforbundet kreds Roskilde dropper papirarbejdet, og har i samarbejde med de frivillige i Roskilde Brandvæsen investeret i en webservice til effektiv håndtering af frivilliges data og aktiviteter.

13-02-2014

Frivillige indsamler hospitalsudstyr til den tredje verden

I de seneste dage har omkring 30 frivillige fra Beredskabsforbundet været i fuld gang med at tømme en afdeling på Sct. Elisabeth Hospital i Sundby på Amager for udfaset hospitalsudstyr, så organisationen Global Medical Aid kan få det sendt videre ud...

 Abonnér på nyhederne
Beredskab.dk benytter sig af cookies. Ved fortsat brug af hjemmesiden accepteres anvendelsen af cookies. Læs mere! Luk