Er beredskabet robust nok til at håndtere fremtiden?

15-06-2017

Beredskabsforbundet er med til at arrangere debatmøde ved Folkemødet på Bornholm

Nutidens og fremtidens udfordringer for det danske beredskab er et af de mange emner på dagsordenen, når tusinder af mennesker deltager i årets Folkemøde på Bornholm.

Fredag (den 16. juni) kl. 10.30-12.00 inviterer Beredskabsforbundet, Hjemmeværnet, Danske Beredskaber og Falck til paneldebat på hjemmeværnsbåden Hjortø på Indermolen i Allinge Havn. Og her sættes der fokus på om beredskabet er klar til tidens udfordringer med terrorangreb, klimaforandringer og naturkatastrofer.

”Den øgede terrortrussel er en af de største og mest komplekse udfordringer, vi står overfor. Derfor er det også vigtigt, at vi taler om og forholder os til, om vi er rustet til at håndtere en terrorhændelse. Ikke kun i København, men i hele landet, for terroren kan ramme os hvor som helst,” siger formand i Danske Beredskaber, Jarl Vagn Hansen, på Beredskabsforbundets hjemmeside. Han er til daglig beredskabsdirektør i Brand & Redning Sønderjylland.

I Beredskabsforbundet ses også risikoen for en ny kold krig som en ny udfordring. Ikke mindst fordi Rusland for få måneder siden klargjorde missiler i Kaliningrad kun lidt over 300 km fra Bornholm og deltagerne på Folkemødet. Missiler der kan udrustes med atomare sprænghoveder.

”Vores nabolande har gjort sig klar til risikoen for kold krig. I Beredskabsforbundet spørger vi, hvad kan vi gøre i Danmark?” sagde Beredskabsforbundets præsident, MF Jan Johansen, på forbundets landsrådsmøde i Kolding sidste weekend.

Debatten på Hjortø vil også handle meget om de udfordringer, der er en konsekvens af klimaforandringerne. Bodil, Allan, Helga og Urd er nogle af de storme, som de seneste år har sat beredskabet under stort pres, når Danmark rammes af stormfloder og oversvømmelser. Hundredevis af ansatte og frivillige fra de kommunale beredskaber, Beredskabsforbundet og Hjemmeværnet har været i aktion masser af steder i landet i den forbindelse.

Spørgsmålet er derfor ikke mindst om beredskaberne har tilstrækkeligt med materiel og ressourcer til tidens nye udfordringer? Dét er til debat på Indermolen.

 

Tid: Kl. 10.30-11.00 bydes der på brunch og 11.00-12.00 foregår selve debatten.
Sted:
 H13 Hjemmeværnet - MHV903 HJORTØ - Allinge Havn, Indermolen (bag TV2 News)

Læs mere om arrangementet hos Danske Beredskaber eller på Folkemødets website.

Foto: Christian Sundsdal
Seneste nyt

27-06-2017

Udvalgsspørgsmål til minister: Flere midler til beredskabet?

Hvilke ønsker blev der fremført ved forhandlingerne om kommunernes økonomi i 2018?

 

21-06-2017

Sikker Sankt Hans

Sankt Hans aften er en traditionsrig aften. Men ild i naturen kan hurtigt udvikle sig og ødelægge hyggen. Beredskabsforbundet har en række sikkerhedsråd som øger chancen for en sikker og hyggelig aften

15-06-2017

Er beredskabet robust nok til at håndtere fremtiden?

Beredskabsforbundet er med til at arrangere debatmøde ved Folkemødet på Bornholm

Kategori: Nyhed, Arrangement
11-06-2017

Beredskabsforbundet: Er Danmark klar til risikoen for ny kold krig?

Hvordan kan Danmark forberede sig på, hvad der var utænkeligt for bare få år siden? Det spørgsmål rejser Beredskabsforbundet fra sit landsrådsmøde i Kolding

11-06-2017

Hæderstegn til ildsjæle i Beredskabsforbundet

11 ildsjæle fra hele landet har i denne weekend fået tildelt hæderstegn på Beredskabsforbundets landsrådsmøde i Kolding

Kategori: Nyhed
14-05-2017

Ny vicelandschef i Beredskabsforbundet

Beredskabsforbundets nye vicelandschef hedder Niels Christensen

08-05-2017

Beredskabsforbundets Landsrådsmøde 2017

Invitationerne til Beredskabsforbundets Landsrådsmøde 2017 er udsendt

24-04-2017

Beredskabsstyrelsen Hedehusenes frivillige hædres

Frivillige ildsjæle bidrager året rundt til at gøre Danmark sikrere. I 2016 har Beredskabsstyrelsen Hedehusenes frivillige og Hjemmeværnskompagni Rosenborg gjort en særlig indsats og hædres derfor med frivilligprisen.

30-01-2017

Ny direktør i Beredskabsforbundet

Beredskabsforbundet har pr. 1. marts 2017 ansat den 54 årige Carsten Iversen som ny direktør. Carsten Iversen kommer fra en stilling som renovationschef i Ålborg kommune, og er samtidigt en velkendt og respekteret person indenfor alle dele af...

02-11-2016

Sommertræf for brandkadetter på Femø i 2017

Der er nu åbnet for tilmeldingen til sommertræffet 2017, der bliver afholdt på Femø fra den 29. juni – 2. juli 2017. Så kom og deltag gratis i fire dage med fokus på kammeratskab, socialt samvær og en masse sjove udfordringer.

 Abonnér på nyhederne