Det er en god dag for Beredskabet

17-03-2016

Beredskabsforbundet glæder sig over, at en bred kreds af partier i dag besluttede sig for at lave en stemmeaftale, der aflyser en stor del af besparelserne på Beredskabet

Tilbage i 2014 vedtog den daværende SR-regering sammen med Venstre og Dansk Folkeparti at Beredskabsstyrelsen skulle spare 125 milioner kroner inden 2017. Det var de efterfølgende måneder til stor debat.

Den 25. november sidste år udtalte forsvarsminister Peter Christensen så, at han ville arbejde for, at besparelserne på det statslige redningsberedskab ikke skulle betyde lukning af landets statslige beredskabscentre. Den aftale er nu i hus, og det glæder Beredskabforbundets præsident, Bjarne Laustsen.

”Beredskabet har de seneste år været udsat for massive besparelser og trusler om yderligere reducering og lukning af beredskabscentre. Besparelser, der har været helt urimelig, ud fra det faktum, at vi i forvejen er Europas billigste beredskab, siger Bjarne Laustsen og peger på, hvor vigtigt det er for Danmark at have et robust og fleksibelt beredskab.

”Der er behov for, at vi i beredskaberne kan yde en fælles indsats, når forandringernes hårde vinde fejer ind over landet med storme, oversvømmelser, storbrande og udbrud af veterinære epidemier som for eksempel fugleinfluenza.

 

 

Beredskabsforbundets præsident håber, at der nu kan falde lidt ro over beredskaberne, så de kan få mere tid og ro til at stabilisere sig.

”Vi skal sørge for, at der er alle muligheder for at rekruttere frivillige og deltidsbrandmænd, for dem er der overordentlig stor brug for i hele landet for at gøre beredskaberne robuste – især i forbindelse med længerevarende indsatser.

Jeg er samtidig overordentlig glad for, at Folketinget nu har tilrettelagt besparelserne, så det kun er administrative besparelser, og så vi også kan undgå at de frivillige mister deres faste ståsted, Beredeskabsforbundet, slutter præsidenten.

 

Aftalen betyder, at man delvist tilbageruller besparelserne på det statslige redningsberedskab, så besparelsen i 2016 reduceres fra 75 mio. kr. til 30 mio. kr. og i 2017 fra 125 mio. kr. til 45 mio. kr.

Forsvarsminister Peter Christensen i en pressemeddelelse:
”Selvom der stadig skal spares penge på området, er jeg meget tilfreds med den aftale, vi nu har indgået. Aftalen sikrer et fortsat stærkt og robust redningsberedskab i hele Danmark. Det statslige redningsberedskab kommer alle til gode – også de kommunale redningsberedskaber – ikke mindst når der er behov for større og længerevarende indsatser. Det har vi i de seneste år set i forbindelse med storme, oversvømmelser og større ulykker, hvor et stærkt beredskab har været afgørende for vores allesammens sikkerhed og tryghed. Og derfor skal vi fortsat have centre i alle dele af landet”.

 

For mere information:
Bjarne Laustsen
Tlf i Folketinget: +45 3337 4041
Tlf privat: +45 6162 3539
Seneste nyt

14-05-2017

Ny vicelandschef i Beredskabsforbundet

Beredskabsforbundets nye vicelandschef hedder Niels Christensen

08-05-2017

Beredskabsforbundets Landsrådsmøde 2017

Invitationerne til Beredskabsforbundets Landsrådsmøde 2017 er udsendt

24-04-2017

Beredskabsstyrelsen Hedehusenes frivillige hædres

Frivillige ildsjæle bidrager året rundt til at gøre Danmark sikrere. I 2016 har Beredskabsstyrelsen Hedehusenes frivillige og Hjemmeværnskompagni Rosenborg gjort en særlig indsats og hædres derfor med frivilligprisen.

30-01-2017

Ny direktør i Beredskabsforbundet

Beredskabsforbundet har pr. 1. marts 2017 ansat den 54 årige Carsten Iversen som ny direktør. Carsten Iversen kommer fra en stilling som renovationschef i Ålborg kommune, og er samtidigt en velkendt og respekteret person indenfor alle dele af...

02-11-2016

Sommertræf for brandkadetter på Femø i 2017

Der er nu åbnet for tilmeldingen til sommertræffet 2017, der bliver afholdt på Femø fra den 29. juni – 2. juli 2017. Så kom og deltag gratis i fire dage med fokus på kammeratskab, socialt samvær og en masse sjove udfordringer.

10-10-2016

Redningsberedskabsprisen overrakt til brandmænd fra Falck i Hanstholm og fra Thisted Brandvæsen

Hendes kongelige højhed prinsesse Marie var æresgæst, da præsident for Beredskabsforbundet Jan Johansen fredag den 7. oktober overrakte Redningsberedskabsprisen til en række nordjyske brandmænd.

14-06-2016

Bjarne Laustsen stopper i Beredskabsforbundet – Jan Johansen bliver ny præsident

Det Socialdemokratiske folketingsmedlem, Jan Johansen, blev søndag formiddag valgt som ny præsident for Beredskabsforbundet. Det skete på organisationens landsrådsmøde i Kolding. Han erstatter folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S), der har været...

31-05-2016

Niels Bonde udpeget til vicelandschef for Beredskabsforbundet

Præsident for Beredskabsforbundet, Bjarne Laustsen, har i dag tirsdag d. 31. maj, udpeget den nyligt pensionerede kolonnechef Niels Bonde til ny vicelandschef for Beredskabsforbundet.

20-05-2016

Forsvarsministeren tydeliggør hvilke frivillige der bør have plads i beredskabskommissionen.

I forlængelse af Forsvarsministerens svar den 12. april 2016 på Beredskabsforbundets spørgsmål om hvorvidt det kunne præciseres, at det er en frivillig fra redningsberedskabet, der er de frivilliges repræsentant i beredskabskommissionen. Har...

30-04-2016

Beredskabsforbundet sætter dagsordenen

Hvad mener samarbejdspartnerne, at Beredskabsforbundet kan bidrage med i fremtidens beredskab?

 Abonnér på nyhederne