Det er en god dag for Beredskabet

17-03-2016

Beredskabsforbundet glæder sig over, at en bred kreds af partier i dag besluttede sig for at lave en stemmeaftale, der aflyser en stor del af besparelserne på Beredskabet

Tilbage i 2014 vedtog den daværende SR-regering sammen med Venstre og Dansk Folkeparti at Beredskabsstyrelsen skulle spare 125 milioner kroner inden 2017. Det var de efterfølgende måneder til stor debat.

Den 25. november sidste år udtalte forsvarsminister Peter Christensen så, at han ville arbejde for, at besparelserne på det statslige redningsberedskab ikke skulle betyde lukning af landets statslige beredskabscentre. Den aftale er nu i hus, og det glæder Beredskabforbundets præsident, Bjarne Laustsen.

”Beredskabet har de seneste år været udsat for massive besparelser og trusler om yderligere reducering og lukning af beredskabscentre. Besparelser, der har været helt urimelig, ud fra det faktum, at vi i forvejen er Europas billigste beredskab, siger Bjarne Laustsen og peger på, hvor vigtigt det er for Danmark at have et robust og fleksibelt beredskab.

”Der er behov for, at vi i beredskaberne kan yde en fælles indsats, når forandringernes hårde vinde fejer ind over landet med storme, oversvømmelser, storbrande og udbrud af veterinære epidemier som for eksempel fugleinfluenza.

 

 

Beredskabsforbundets præsident håber, at der nu kan falde lidt ro over beredskaberne, så de kan få mere tid og ro til at stabilisere sig.

”Vi skal sørge for, at der er alle muligheder for at rekruttere frivillige og deltidsbrandmænd, for dem er der overordentlig stor brug for i hele landet for at gøre beredskaberne robuste – især i forbindelse med længerevarende indsatser.

Jeg er samtidig overordentlig glad for, at Folketinget nu har tilrettelagt besparelserne, så det kun er administrative besparelser, og så vi også kan undgå at de frivillige mister deres faste ståsted, Beredeskabsforbundet, slutter præsidenten.

 

Aftalen betyder, at man delvist tilbageruller besparelserne på det statslige redningsberedskab, så besparelsen i 2016 reduceres fra 75 mio. kr. til 30 mio. kr. og i 2017 fra 125 mio. kr. til 45 mio. kr.

Forsvarsminister Peter Christensen i en pressemeddelelse:
”Selvom der stadig skal spares penge på området, er jeg meget tilfreds med den aftale, vi nu har indgået. Aftalen sikrer et fortsat stærkt og robust redningsberedskab i hele Danmark. Det statslige redningsberedskab kommer alle til gode – også de kommunale redningsberedskaber – ikke mindst når der er behov for større og længerevarende indsatser. Det har vi i de seneste år set i forbindelse med storme, oversvømmelser og større ulykker, hvor et stærkt beredskab har været afgørende for vores allesammens sikkerhed og tryghed. Og derfor skal vi fortsat have centre i alle dele af landet”.

 

For mere information:
Bjarne Laustsen
Tlf i Folketinget: +45 3337 4041
Tlf privat: +45 6162 3539
Seneste nyt

14-07-2017

Utænkelige udfordringer?

Beredskabsforbundet ser frem til spændende diskussioner på Danske Beredskabers årsmøde den 22.-23. august

 

06-07-2017

Østbørn i det danske sommerland

For 25. gang er Projekt Østbørn værter for en række sommerlejre for børn fra østeuropæiske børnehjem

04-07-2017

Ekstra indsats gav 20 mulige deltidsbrandfolk

Beredskabsinfo beretter, at Nordsjællands Brandvæsen har haft succés med at gå i lokalpressen for at efterlyse nye medarbejdere til at styrke deltidsbemandingen

30-06-2017

Femø invaderet af brandkadetter og regn

Der er fuld gang i Brandkadetterne i Danmarks årlige sommerstævne

27-06-2017

Udvalgsspørgsmål til minister: Flere midler til beredskabet?

Hvilke ønsker blev der fremført ved forhandlingerne om kommunernes økonomi i 2018?

 

21-06-2017

Sikker Sankt Hans

Sankt Hans aften er en traditionsrig aften. Men ild i naturen kan hurtigt udvikle sig og ødelægge hyggen. Beredskabsforbundet har en række sikkerhedsråd som øger chancen for en sikker og hyggelig aften

15-06-2017

Er beredskabet robust nok til at håndtere fremtiden?

Beredskabsforbundet er med til at arrangere debatmøde ved Folkemødet på Bornholm

Kategori: Nyhed, Arrangement
11-06-2017

Beredskabsforbundet: Er Danmark klar til risikoen for ny kold krig?

Hvordan kan Danmark forberede sig på, hvad der var utænkeligt for bare få år siden? Det spørgsmål rejser Beredskabsforbundet fra sit landsrådsmøde i Kolding

11-06-2017

Hæderstegn til ildsjæle i Beredskabsforbundet

11 ildsjæle fra hele landet har i denne weekend fået tildelt hæderstegn på Beredskabsforbundets landsrådsmøde i Kolding

Kategori: Nyhed
14-05-2017

Ny vicelandschef i Beredskabsforbundet

Beredskabsforbundets nye vicelandschef hedder Niels Christensen

 Abonnér på nyhederne