Bliv frivillig ved Københavns Brandvæsen

18-04-2013
forebyggelse, frivillig, brandvæsen, København, Københavns Brandvæsen

Kunne du tænke dig at hjælpe til i nødsituationer og samtidig få en spændende uddannelse med masser af udfordringer? Så bliv frivillig ved Københavns Brandvæsen. Der holdes informationsaften den 29. april.

Ved brandvæsnet i Københavns Kommune har man behov for flere personer der vil deltage i det frivilligt supplerende beredskab. Med det frivillige supplerende beredskab har København en ekstra ressource man kan trække på ved fx længerevarende ulykker, oversvømmelse, administrative opgaver, værdiredning eller førstehjælpsvagter.

- Det frivillige beredskab ved Københavns Brandvæsen vil styrke kommunen på mange områder. Det vil give os en større fleksibilitet, når der sker ulykker. Derfor har vi brug for flere frivillige, der kan træde til, når behovet er til stede. Der vil være tale om blandt andet at støtte op om det daglige beredskab, når dette er ude på længerevarende indsatser. Da det er forskellige opgaver, så kan vi bruge alle de personer, som har lyst til at yde et stykke frivilligt arbejde. Det kan være den unge, som har mange ideer og god fysik, eller den ældre, der har erfaringer og kompetencer fra sit civile job. Der er som sagt brug for alle, der har lyst til at yde et stykke frivilligt arbejde til gavn for samfundet, fortæller Thomas Rydahl, chef for forebyggelse og indsats i Københavns Brandvæsen.

Alle interesserede opfordres til at tilmelde sig informationsmødet:

Dato: Mandag, den 29. april, kl. 17.30 til 19.00 (Tilmeldingsfrist 24. april)

Sted: Københavns Brandvæsen, Station Dæmningen, Hansstedvej 7 E, 2500 Valby.

Uddannelsen af frivillige starter op til august 2013.

Frivillige får udfordringer
Beredskabsforbundet, der er organisation for de frivillige i det danske redningsberedskab, hjælper brandvæsenet med at skaffe de nye frivillige. - At man har et frivilligberedskab i København, ser vi meget positivt på i
Beredskabsforbundet, da frivillige er et vigtigt element i det danske redningsberedskab, når vi fx rammes af større eller mindre ulykker. Ud over at få gratis uddannelse i førstehjælp, elementær brandbekæmpelse, skadestedsarbejde vil de frivillige indgå i et socialt fællesskab, hvor kammeratskabet vægtes højt. Og fx i forbindelse med førstehjælpsvagterne vil man møde mange nye mennesker og nye personlige udfordringer, fortæller Beredskabsforbundets viceregionsleder i Region Hovedstaden Kirsten Nielsen. Hun påpeger desuden, at frivillige er en vigtig del af redningsberedskabet herhjemme, og de knap 7.000 frivillige, som er tilknyttet Beredskabsforbundet, tegner sig for halvdelen af personellet i redningsberedskabet. Her varetager de frivillige mange forskellige redningsindsatser samt forebyggende opgaver. De frivillige i redningsberedskabet træder dermed til, når ulykker og katastrofer indtræffer. Hvis du vil vide mere om det supplerende frivillige beredskab hos Københavns Brandvæsen, kan du finde flere informationer på brandvæsenets hjemmeside www.brand.kk.dk, eller du kan tilmelde dig informationsmødet på e-mail adressen frivilligekb@okf.kk.dk.
 Abonnér på nyhederne



Seneste nyt

15-04-2014

Frivillige uddannes i at betjene ny drone

Seks frivillige brandfolk træner for tiden med den nye drone som Det Kommunale Redningsberedskab i Ringkøbing-Skjern Kommune har investeret i. Dronen skal blandt andet rekognoscere fra luften ved større brande, så indsatsen kan koordineres bedre.

04-04-2014

Frivillige fra Københavns Brandvæsen tildeles prisen som Årets Frivilligberedskab 2013

Der var stor ros til de frivillige, da forsvarsminister Nicolai Wammen tidligere i dag uddelte Årets Frivilligpriser 2013 ved en ceremoni på Christiansborg.

03-04-2014

Frivillige løste stor førstehjælpsopgave under VM Halvmaraton i København

50 frivillige samaritter stod klar, da 30.000 motions- og eliteløbere løb 21,1 km igennem de københavnske gader under lørdagens VM Halvmaraton.

27-03-2014

Politiassistent, politiker og ny præsident for Beredskabsforbundet – portræt af Tom Behnke

Det Konservative folketingsmedlem, Tom Behnke, blev i weekenden 21-22. marts 2014 konstitueret som ny præsident for Beredskabsforbundet på landsledelsesmødet i Herning. Og det glæder ham meget:

22-03-2014

Bjarne Laustsen stopper i Beredskabsforbundet – Tom Behnke bliver ny præsident

Det Konservative folketingsmedlem, Tom Behnke, blev fredag aften valgt som ny præsident for Beredskabsforbundet. Det skete på organisationens landsledelsesmøde i Herning. Han erstatter folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S), der har været præsident...

20-03-2014

Frivillige på internationale opgaver i verdens brændpunkter

Når verdens brændpunkter har akut behov for hjælp, er frivillige fra Beredskabsstyrelsen klar til at rykke ud til katastrofearbejdet med kort varsel. I denne tid hjælper kokken Hanne Trolle Thomsen med fødevaresikkerheden i Filippinerne, mens...

11-03-2014

Frivillige forebygger brand i boliger

Et tæt samarbejde mellem Beredskabsforbundets Roskilde Kreds, Roskilde Brandvæsen og Boligselskabet Sjælland betyder nu, at beboere kan få sat røgalarmer op af frivillige brandfolk.

27-02-2014

Frivillig fra BRS Hedehusene blandt Danmarks første nyuddannede katastrofe- og risikomanagere

De første 26 studerende fra Katastrofe- og Risikomanageruddannelsen på Professionshøjskolen Metropol i København har netop modtaget deres eksamensbeviser. En af dem er 28-årige Helgi Bachmann, der gennem fem år har været frivillig ved...

19-02-2014

Ny webservice skal lette hverdagen for kredse, brandvæsner og forbundet

Beredskabsforbundet kreds Roskilde dropper papirarbejdet, og har i samarbejde med de frivillige i Roskilde Brandvæsen investeret i en webservice til effektiv håndtering af frivilliges data og aktiviteter.

13-02-2014

Frivillige indsamler hospitalsudstyr til den tredje verden

I de seneste dage har omkring 30 frivillige fra Beredskabsforbundet været i fuld gang med at tømme en afdeling på Sct. Elisabeth Hospital i Sundby på Amager for udfaset hospitalsudstyr, så organisationen Global Medical Aid kan få det sendt videre ud...

 Abonnér på nyhederne




Beredskab.dk benytter sig af cookies. Ved fortsat brug af hjemmesiden accepteres anvendelsen af cookies. Læs mere! Luk