Bliv frivillig ved Københavns Brandvæsen

18-04-2013
forebyggelse, frivillig, brandvæsen, København, Københavns Brandvæsen

Kunne du tænke dig at hjælpe til i nødsituationer og samtidig få en spændende uddannelse med masser af udfordringer? Så bliv frivillig ved Københavns Brandvæsen. Der holdes informationsaften den 29. april.

Ved brandvæsnet i Københavns Kommune har man behov for flere personer der vil deltage i det frivilligt supplerende beredskab. Med det frivillige supplerende beredskab har København en ekstra ressource man kan trække på ved fx længerevarende ulykker, oversvømmelse, administrative opgaver, værdiredning eller førstehjælpsvagter.

- Det frivillige beredskab ved Københavns Brandvæsen vil styrke kommunen på mange områder. Det vil give os en større fleksibilitet, når der sker ulykker. Derfor har vi brug for flere frivillige, der kan træde til, når behovet er til stede. Der vil være tale om blandt andet at støtte op om det daglige beredskab, når dette er ude på længerevarende indsatser. Da det er forskellige opgaver, så kan vi bruge alle de personer, som har lyst til at yde et stykke frivilligt arbejde. Det kan være den unge, som har mange ideer og god fysik, eller den ældre, der har erfaringer og kompetencer fra sit civile job. Der er som sagt brug for alle, der har lyst til at yde et stykke frivilligt arbejde til gavn for samfundet, fortæller Thomas Rydahl, chef for forebyggelse og indsats i Københavns Brandvæsen.

Alle interesserede opfordres til at tilmelde sig informationsmødet:

Dato: Mandag, den 29. april, kl. 17.30 til 19.00 (Tilmeldingsfrist 24. april)

Sted: Københavns Brandvæsen, Station Dæmningen, Hansstedvej 7 E, 2500 Valby.

Uddannelsen af frivillige starter op til august 2013.

Frivillige får udfordringer
Beredskabsforbundet, der er organisation for de frivillige i det danske redningsberedskab, hjælper brandvæsenet med at skaffe de nye frivillige.

- At man har et frivilligberedskab i København, ser vi meget positivt på i
Beredskabsforbundet, da frivillige er et vigtigt element i det danske redningsberedskab, når vi fx rammes af større eller mindre ulykker. Ud over at få gratis uddannelse i førstehjælp, elementær brandbekæmpelse, skadestedsarbejde vil de frivillige indgå i et socialt fællesskab, hvor kammeratskabet vægtes højt. Og fx i forbindelse med førstehjælpsvagterne vil man møde mange nye mennesker og nye personlige udfordringer, fortæller Beredskabsforbundets viceregionsleder i Region Hovedstaden Kirsten Nielsen.

Hun påpeger desuden, at frivillige er en vigtig del af redningsberedskabet herhjemme, og de knap 7.000 frivillige, som er tilknyttet Beredskabsforbundet, tegner sig for halvdelen af personellet i redningsberedskabet. Her varetager de frivillige mange forskellige redningsindsatser samt forebyggende opgaver. De frivillige i redningsberedskabet træder dermed til, når ulykker og katastrofer indtræffer.

Hvis du vil vide mere om det supplerende frivillige beredskab hos Københavns Brandvæsen, kan du finde flere informationer på brandvæsenets hjemmeside www.brand.kk.dk, eller du kan tilmelde dig informationsmødet på e-mail adressen frivilligekb-removethis@removethis too-okf.kk.dk.

 Abonnér på nyhederneSeneste nyt

14-01-2015

Blæsten gik frisk over Limfjordens vande – med efterfølgende højvande

Beredskaberne rundt langs Limfjorden fik en travl weekend i forbindelse med stormen Egon hvor højvande efter stormen gav problemer. Og når Egon er med så skal der også en god plan til. Det lavede man i Lemvig før Egon kom siger indsatsleder Michael...

29-10-2014

Beredskabsforbundet til parade i Paris

I weekenden d. 24- 26. oktober deltog en delegation fra Beredskabsforbundet i det franske beredskabsforbunds årlige hyldest for frivillige: Cérémonie du ravivage de la flamme du soldat inconnu 2014.

21-10-2014

Frivillige sørgede for humanitær hjælp til Polen

Otte frivillige fra Projekt Østbørn i BF Region Syddanmark brugte efterårsferien på at aflevere en masse tøj, senge og hjælpemidler til trængte institutioner i Polen – deriblandt børnehjem og handicapcenter.

14-10-2014

Mød Beredskabsforbundet på årets Hjertestarterdag

Torsdag d. 16. oktober afholder Beredskabsforbundet gratis kurser i brug af hjertestartere flere steder i landet. Det sker i forbindelse med den landsdækkende Hjertestarterdag, der har fokus på, at danskerne skal lære at redde liv.

 

09-10-2014

Frivillige i aktion ved ekstremt vejr

I starten af september hjalp frivillige fra redningsberedskabet ved det voldsomme skybrud ved Ringkøbing-Skjern, og i denne uge var der igen behov for frivillige kræfter, da Ribe-området blev ramt af kraftigt tordenvejr med ødelæggende lynnedslag.

06-10-2014

Stor tak til brand- og redningsfolk

Forsvarsminister Nikolai Wammen var blandt deltagerne ved årets mindehøjtidelighed for omkomne brand- og redningsfolk, der blev afholdt fredag d. 3. oktober 2014 i Holmens Kirke. I den forbindelse udtrykte han taknemmelighed over den store indsats...

01-10-2014

Forsvarsministeren deltager i årets mindehøjtidelighed

Forsvarsminister Nikolai Wammen er med til at mindes omkomne brand- og redningsfolk, når den årlige mindehøjtidelighed afholdes fredag den 3. oktober 2014 kl. 11.00 i Holmens Kirke i København.

26-09-2014

Frivillige deltog i Copenhagen Pride Parade

Den sidste lørdag i august mødte omkring 20.000 mennesker op for at gå med i årets udgave af Copenhagen Pride Parade. Med i optoget var også gruppen "Blå Blink på Priden", der samler brandfolk, soldater, ambulancereddere og andre fra det...

17-09-2014

Veloverstået BF-Landsstævne 2014

I weekenden 12. – 14. september var over 400 frivillige fra landets redningsberedskaber samlet i Ringkøbing til Beredskabsforbundets Landsstævne 2014. Der blev plads til masser af indbyrdes konkurrence, faglig sparring, socialt samvær og mulighed...

11-09-2014

Frivillige brand- og redningsfolk dyster i ”ekstreme vejrsituationer”

I weekenden afholder Beredskabsforbundet Landsstævne 2014 for frivillige i landets redningsberedskaber. Det sker i Ringkøbing med blandt andre Forsvarsminister Nikolai Wammen som tilskuer.

 Abonnér på nyhederne
Beredskab.dk benytter sig af cookies. Ved fortsat brug af hjemmesiden accepteres anvendelsen af cookies. Læs mere! Luk