Bjarne Laustsen stopper i Beredskabsforbundet – Jan Johansen bliver ny præsident

14-06-2016

Det Socialdemokratiske folketingsmedlem, Jan Johansen, blev søndag formiddag valgt som ny præsident for Beredskabsforbundet. Det skete på organisationens landsrådsmøde i Kolding. Han erstatter folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S), der har været præsident af to omgange, siden 2006.

Efter næsten ti år, som præsident for omkring 7000 frivillige i Beredskabsforbundet, stopper folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S).

Bjarne Laustsen er stolt over at have repræsenteret det frivillige beredskab i Danmark igennem så lang en periode og udtaler i den forbindelse:

- Det at repræsentere hverdagens helte har gjort et stort indtryk, og det er med den største respekt og anerkendelse for alle de frivillige, der altid er parat til at stille op for samfundet uanset vind og vejr. Når sneen ligger i meterhøje driver på Bornholm eller stormen Bodil raser med efterfølgende oversvømmelser til følge, så er de frivillige parat til at gøre en indsats.

I min tid som præsident har ikke bare de frivillige og forbundet, men også hele redningsberedskabet i Danmark undergået store forandringer.

I min periode som præsident har vi fået indstiftet Redningsberedskabsprisen sammen med de øvrige aktører i det danske redningsberedskab, hvor vi kan uddele en pris til en person, der har gjort en særlig indsats, ligeledes som samme kreds er gået sammen om at deltage i folkemødet på Bornholm i samme telt. Disse fælles arrangementer har været med til at placere Beredskabsforbundet centralt i det samlede redningsberedskab.

Men nye opgaver er kommet til, blandt andet ”den robuste borger”. Vi får også et mere robust Beredskabsforbund med regionale konsulenter, og vi har arbejdet hårdt på at løfte opgaver ved at rekruttere deltidsbrandfolk. Jeg er glad for at kunne give stafetten videre til min gode kollega Jan Johansen, siger Bjarne Laustsen.

Jan Johansen udtaler i forbindelse med udnævnelsen:

- Jeg er stolt over, at Beredskabsforbundet har vist mig den tillid at pege på mig som præsident for Beredskabsforbundet. Jeg glæder mig meget til samarbejdet og til at gøre os endnu bedre rustet til at møde de udfordringer, fremtiden bringer.

Jan Johansen mener, at Beredskabsforbundet har et godt fundament at bygge videre på og han ser mange opgaver, som forbundet kan bruges til i fremtiden. Blandt andet mener Jan, at Beredskabsforbundet er det oplagte valg som samlingspunkt for frivillige organisationer i Danmark.

Jan Johansen har haft muligheden for at følge den tidligere præsident Bjarne Laustsen som ”føl” i omkring 5 måneder. Han har blandt andet været med ved landsledelsesmøder og besøgt flere kredse. Dette betyder, at han er godt klædt på til at påbegynde sit hverv som præsident.

- Jeg har i den grad set hvilke ildsjæle, jeg nu skal stå i spidsen for. Jeg er fuld af respekt for de frivillige og glæder mig nu til at komme i gang, slutter Jan Johansen.

Jan er 60 år og har været medlem af Folketinget siden 15/9 2011.

Foto: Bjørn Nielsen
Seneste nyt

27-06-2017

Udvalgsspørgsmål til minister: Flere midler til beredskabet?

Hvilke ønsker blev der fremført ved forhandlingerne om kommunernes økonomi i 2018?

 

21-06-2017

Sikker Sankt Hans

Sankt Hans aften er en traditionsrig aften. Men ild i naturen kan hurtigt udvikle sig og ødelægge hyggen. Beredskabsforbundet har en række sikkerhedsråd som øger chancen for en sikker og hyggelig aften

15-06-2017

Er beredskabet robust nok til at håndtere fremtiden?

Beredskabsforbundet er med til at arrangere debatmøde ved Folkemødet på Bornholm

Kategori: Nyhed, Arrangement
11-06-2017

Beredskabsforbundet: Er Danmark klar til risikoen for ny kold krig?

Hvordan kan Danmark forberede sig på, hvad der var utænkeligt for bare få år siden? Det spørgsmål rejser Beredskabsforbundet fra sit landsrådsmøde i Kolding

11-06-2017

Hæderstegn til ildsjæle i Beredskabsforbundet

11 ildsjæle fra hele landet har i denne weekend fået tildelt hæderstegn på Beredskabsforbundets landsrådsmøde i Kolding

Kategori: Nyhed
14-05-2017

Ny vicelandschef i Beredskabsforbundet

Beredskabsforbundets nye vicelandschef hedder Niels Christensen

08-05-2017

Beredskabsforbundets Landsrådsmøde 2017

Invitationerne til Beredskabsforbundets Landsrådsmøde 2017 er udsendt

24-04-2017

Beredskabsstyrelsen Hedehusenes frivillige hædres

Frivillige ildsjæle bidrager året rundt til at gøre Danmark sikrere. I 2016 har Beredskabsstyrelsen Hedehusenes frivillige og Hjemmeværnskompagni Rosenborg gjort en særlig indsats og hædres derfor med frivilligprisen.

30-01-2017

Ny direktør i Beredskabsforbundet

Beredskabsforbundet har pr. 1. marts 2017 ansat den 54 årige Carsten Iversen som ny direktør. Carsten Iversen kommer fra en stilling som renovationschef i Ålborg kommune, og er samtidigt en velkendt og respekteret person indenfor alle dele af...

02-11-2016

Sommertræf for brandkadetter på Femø i 2017

Der er nu åbnet for tilmeldingen til sommertræffet 2017, der bliver afholdt på Femø fra den 29. juni – 2. juli 2017. Så kom og deltag gratis i fire dage med fokus på kammeratskab, socialt samvær og en masse sjove udfordringer.

 Abonnér på nyhederne